
بسیاری از افراد، تب نوزاد را در روزهای نخستین امری طبیعی تلقی میکنند، اما واقعیت چیز دیگری است.
اگر نوزاد تب دارد، باید در تمامی بدن وی به دنبال عفونت گشت. به همین دلیل پزشکان در هر نوع تبی، از خون، ادرار، ترشحات بند ناف و ... نوزاد نمونه میگیرند و به آزمایشگاه میفرستند.
بستری شدن نوزاد در بیمارستان در این شرایط ،امری بسیار حیاتی است، زیرا اگر نوزاد عفونت خونی داشته باشد، در کوتاهترین زمان وی را از پا درمیآورد.
در بسیاری از موارد، ذاتالریه علت تب نوزاد است که در این مواقع، نوزاد علاوه بر تب دچار علائم دیگری است که از مهمترین آنها میتوان به تنفسهای صدادار و تند، تو کشیده شدن عضلات بین دندهای، منقبض شدن عضلات گردنی و خس خس سینه اشاره کرد.
اگرچه بیش از نیمی از نوزادان در بدو تولد کاهش دما را تجربه میکنند، اما تکرار این موضوع در روزهای پس از تولد خطرناک است.
نوزادان در مقایسه با بالغین به راحتی حرارت بدن خود را از دست میدهند. علت این امر بزرگتر بودن سر نوزاد در مقایسه با کل بدن و همچنین کم بودن چربی زیر پوست او و بیشتر بودن سطح بدن است.
75 درصد حرارت بدن نوزاد از طریق سر اتلاف میشود. از این رو دمای اتاق نوزاد حتما باید مورد توجه قرار گیرد و بین 18 تا 20 درجه سانتیگراد تنظیم شود.
یکی از علل مهم مرگ نوزادان، کاهش دمای بدن است که "هیپوترمی" گفته میشود.
اگرچه بیش از 50 درصد نوزادان در بدو تولد کاهش دما را تجربه میکنند، اما تکرار این موضوع در روزهای پس از تولد خطرناک است.
هیپوترمی موجب افزایش سوخت و ساز در بدن نوزاد میشود و نیاز به اکسیژن را بیشتر میکند و این مساله موجب تنگی نفس در نوزاد میشود.
از طرفی عوارض این کاهش دمای بدن، خود را به صورت بیحالی، سردی پوست، اجتناب از شیر خوردن، کاهش تحرک و افزایش خطر عفونت نشان میدهد.
از طرفی بالا بودن دمای بدن نوزاد بالاتر از 39 درجه که تب تلقی میشود، از علائم عفونت است و چنانچه با بیقراری یا خوب شیر نخوردن و بی حالی نوزاد همراه باشد، از نشانههای بسیار خطرناک است.
دکتر محبوبه محمدزاده – جام جم
منبع تبیان
- مطالب مرتبط
- خطرات زردی نوزادان، زردی، زردی نوزاد، زردی بچه، زردی کودک، علت زردی نوزاد، درمان زردی نوزاد
- سن دقیق رویش اولین دندان نوزاد,ترتیب رشد دندان نوزاد+عکس
- خطرات دمر خوابیدن نوزاد(خوابیدن روی شکم)|بهترین حالت خواب نوزاد
- آیا وزن کودک خود را می سنجید ؟، وزن کودک، اضافه وزن، کمبود وزن، افزایش وزن، وزن نوزاد، نوزاد کم وزن
- علت وجود خون در مدفوع نوزاد (نکات مهم در مورد خون در مدفوع نوزاد)