آکاایران : قلب به عنوان مهمترین و اصلی ترین عضو بدن همیشه در کانون خطرات گوناگونی است که بعضا این خطرها و بیماریهای پیرامون آن می تواند منجر به خسارتهای جبران ناپذیری می شود ، به خصوص این موضوع در کودکان بسیار با اهمیت تر می باشد . در این مقاله از بخش کودک آکاایران میخواهیم به یک نشانه مهم بیماری قلبی کودکان بپردازیم و با بیشتر با این موضوع آشنا شویم.
یک نشانه مهم بیماری قلبی کودکان
نشانه مهم بیماری قلبی کودکان:
علایم بیماری قلبی در کودکان
به نقل از آکاایران : متخصصان، بیماری های قلبی در کودکان را به 2 دسته مادرزادی و اکتسابی تقسیم می کنند که بیماری های مادرزادی از بدو تولد همراه کودک است. گاهی ممکن است وجود سوراخ هایی در قلب و راه داشتن این حفره ها به هم علت وجود مشکلات قلبی کودکان باشد. تنگی دریچه های اصلی یا وجود ارتباط میان رگ های اصلی هم می تواند دلیل بروز بیماری های قلبی کودکان باشد.
وجود هر یک از این مشکلات می تواند نشانه هایی ایجاد کند. بعضی از این مشکلات مانند سوراخ های بین قلبی فقط باعث پرکارترشدن قلب می شود و گروه دیگری مانند تنگی دریچه ها، وارد شدن فشار بر حفره پشت آن و بروز مشکلاتی خاص را در پی دارد.
گاهی وجود برخی بیماری های قلبی در کودکان باعث می شود خون تیره وارد سیستم جریان خون روشن شود. این مساله باعث می شود تمام سیستم های بدن خون تیره دریافت کنند و اکسیژن کمتر از آن که نیاز دارند به آن ها برسد. این مورد در درازمدت بر عملکرد بدن تاثیر می گذارد و مشکلات دیگری را ایجاد می کند.
تنفس سریع، رنگ کبود لب ها و انگشتان و گاهی مواقع نیز عدم وزن گیری ممکن است علامت بیماری قلبی مادرزادی شیرخواران باشد.
بیماری های قلبی عروقی در کودکان و جوانان شامل موارد زیر می باشد:
- نقایص ساختمانی قلب
- بیماری های سیستم ضربان ساز و الکتریکی قلب
- بیماری های اکتسابی قلب
بیماری های ساختمانی قلب عمدتا مادرزادی بوده بدین معنا که از دوران جنینی و در نتیجه از بدو تولد در بیمار وجود دارند. هر چند در بسیاری از موارد این بیماری ها در بدو تولد و حتی گاهی تا سال ها بعد به دلیل نداشتن علائم واضح تشخیص داده نمی شوند که در بسیاری موارد تشخیص دیر رس منجر به بروز عوارض غیر قابل جبران در بیمار خواهد شد. لذا امروزه علاوه بر معاینه و اقدامات تشخیصی از قبیل اکوکاردیوگرافی پس از تولد ،اکوکاردیوگرافی جنین به عنوان تشخیص و درمان زودرس مطرح می باشد.
علائم بیماری های قلبی در شیرخواران با بزرگسالان تفاوت دارد. به همین دلیل خیلی از مواقع ممکن است پدر و مادر متوجه این نشانه ها نشوند.
گاهی تنفس سریع شیرخوار یا خستگی او حین شیرخوردن می تواند نشان دهنده بیماری قلبی باشد. بچه ها معمولا حدود 5 تا 10 دقیقه به طور مداوم شیر می خورند که اگر در این روند، وقفه ای ایجاد شود و نوزاد هنگام شیرخوردن خسته و بی حال شده و پس از کمی استراحت دوباره مشغول شیرخوردن شود، نشانه وجود مشکلات قلبی مادرزادی است. البته باید گفت که وقتی بچه بزرگ تر می شود، به دلیل بازیگوشی ممکن است پشت سر هم شیر نخورد و این روند را متوقف کند. اما علامت بیماری قلبی حالتی مانند تنگی نفس است؛ در این صورت شیرخوار هنگام شیرخوردن تند نفس می کشد، خسته و بیحال می شود و در نتیجه شیرخوردن را متوقف می کند.
گردآوری بخش کودک آکاایران