دوران کودکی دوران بسیار مهم و حساسی است و والدین باید توجه ویژه ای به تعلیم و تربیت کودک خود داشته باشند تا فرد، در بزرگ سالى با مشکلات جدی مواجه نشود.
زمانی که کودک کار اشتباهی را انجام می دهد نباید در حضور دیگران سر او داد کشید یا او را تحقیر کرد، انجام چنین کارهایی می تواند باعث کاهش اعتمادبه نفس فرد شود.
کودکان باید یاد بگیرند که مسئولیت هایی را در حد توان خود انجام بدهند و دادن مسئولیت به کودک، نامتناسب با سن او می تواند باعث بروز مشکلاتی در اعتمادبه نفس شود.
امروزه محصولات فرهنگی زیادی در قالب کتاب، فیلم آموزشی و... در بازار وجود دارند که والدین نباید از آن ها غافل بمانند، این محصولات تربیتی اگر به درستى انتخاب شوند،می توانند کمک بسیار خوبی برای والدین باشند.
در شرایطی که اعتمادبه نفس کودک بنا بر هر دلیلی آسیب جدی دیده باشد و روی زندگی او تأثیر منفی گذاشته باشد، در چنین شرایطی باید حتماً از روان شناس یا مربی تربیتی کمک گرفت.تربیت فرزند خود انتخاب می کنند،
برخی از والدین تنبیه بدنی را برای تنبیه بدنی باید کنار گذاشته شود چون می تواند آسیب های جدی به اعتمادبه نفس کودک وارد کند.
والدین باید کودک خود را به فعالیت های جمعی تشویق کنند. برای مثال، فعالیت هایی چون تئاتر کودکان، نقاشی و شرکت کردن در هر نوع کلاسی که باعث شود کودک در گروه هم سالان خود حضور و مشارکت فعال داشته باشد، می تواند مفید باشد.
والدین نباید باعث بروز ترس در کودک شوند و باید اجازه بدهند که کودک، احساسات خود را به نحوی درست، بروز بدهد.