ایمنی دانش آموزان مصروع در مدرسه

مدرسه در زندگی بچه ها نقش حساس و مهمی دارد و این عجیب نیست که خانواده های دارای فرزند مبتلا به صرع، راجع به آن سئوالات فراوانی داشته باشند. هرکس با فرزند شما سروکار دارد، از راننده سرویس گرفته تا معلم و ناظم مدرسه بایستی از بیماری فرزند شما اطلاع داشته باشد. اگر به سلامت فرزند خود اهمیت می دهید حتماً بایستی اطلاعات درستی را به اولیای مدرسه بدهید. بدیهی است اطلاعات درست و علمی اولیای مدرسه راجع به صرع در عکس العمل آنها در زمان حمله می تواند کمک موثری باشد.

برای برقراری امنیت فرزندتان در مدرسه، ابتدا می بایست سطح اطلاعات اولیای مدرسه را راجع به این اختلال ارزیابی کرد. اگر اطلاعات در سطح قابل قبولی نیست بهتر است از پایه نکات اصلی در مورد اختلال صرع را توضیح و آموزش داده و اطلاعات لازم در مورد مشکلات خاص فرزندتان را در اختیار مدرسه بگذارید. در واقع مدرسه بایستی اطلاعات زیر را از والدین و دانش آموز مبتلا به صرع کسب کند.
- صرع دانش آموز مبتلا به حمله تشنجی چگونه است؟
- آیا حمله صرع این دانش آموز علائم هشداردهنده دارد؟ اگر دارد علائم آن چیست؟
- حمله تشنجی چه مدت طول می کشد؟
- فرد مبتلا چه زمانی برای بازگشت به حال عادی پس از حمله نیاز دارد؟
- چه اقدامات کمکی اولیه هنگام حمله نیاز است؟
- حمله چندبار در هفته یا ماه رخ می دهد؟
- عوامل مستعدکننده حمله در مورد دانش آموز مذکور کدامند؟
- آیا دانش آموز مبتلا دارویی مصرف می کند؟ یا در روز چند قرص بایستی مصرف کند. در هر حال اطلاعات کافی راجع به چگونگی مصرف دارو را در اختیار اولیای مدرسه قرار دهید. همچنین بایستی اطلاعاتی که راجع به نحوه تحصیل فرزندتان دارید از محدودیت هایی که پزشک معالج برای نوع درس و فعالیت فیزیکی دانش آموز قائل شده تا بسیاری موارد دیگر در اختیار مدرسه بگذارید.
•دارو در مدرسه
اگر دانش آموز بایستی در بین روز دارو مصرف کند، چه تصمیمی می گیرید؟ مسئولیت مصرف دارو را به عهده خود دانش آموز باید گذاشت و یا به عهده مدرسه یا والدین؟ در مواردی دانش آموز از هر نظر توان پذیرش مسئولیت مصرف داروی خود را دارد و در بسیاری موارد نیز مدرسه مانند والدین این مسئولیت را به عهده می گیرد. اما در هر حال امکان فراموش شدن دوز مصرفی میان روز وجود دارد و گاه ممکن است دانش آموز داروی خود را نخورد. بهترین راه در این موارد مشاوره با پزشک معالج است که داروها را به گونه ای تنظیم کند که نیازی به مصرف دارو در بین روز و در مدرسه نباشد و احیاناً بتوان پس از بازگشت از مدرسه دارو را مصرف کرد.
•ورزش در مدرسه
برای آنکه بخواهید فرزندتان فعالیت های ورزشی را به خوبی و کامل انجام دهد بایستی به سه عامل توجه کنید: طبیعت و فرم نوع فعالیت های ورزشی، طبیعت و نوع صرع دانش آموز و مراقبت در دسترس و امکانات موجود در حین ورزش کردن و توجه به میزان خطراتی که امکان دارد فرزند شما را دچار آسیب کند. به یاد داشته باشید اگر فرزند شما تنها در جایی باشد که عده ای مراقب او باشند احتمال حمله برایش بیشتر از زمانی است که در کنار دیگر دانش آموزان و در جمع باشد.
•صرع و ضعف تحصیلی
علل متفاوتی برای ضعیف بودن درس یک دانش آموز مصروع وجود دارد و البته همه آنها به مشکل صرع آنها مربوط نمی شود. برای اطمینان از علت افت تحصیلی فرزند خود باید به دقت به نکات بسیاری توجه کنید. بیشترین دلیل افت تحصیلی دانش آموزان و یا تنفر از مدرسه مشکلی است که این کودکان در بین بچه های دیگر احساس می کنند. عوارض دارویی ضدصرع نیز در کاهش حافظه، یادگیری و تمرکز دانش آموزان نقش مهمی خواهد داشت. یادگیری برخی دروس نیز ترس از وقوع حمله را در دانش آموز افزایش می دهند. در این موارد بایستی آموزش مقابله با استرس و یا پرهیز از موارد دسترس زا را به فرزند خود بیاموزید و سعی کنید به جای روحیه شکست در مقابل مشکلات و رنج به آنها راه تطابق را بیاموزید.
•صرع و امتحان
معمولاً دانش آموزان دچار صرع همانند دیگر دانش آموزان قادر به گذراندن امتحانات خود هستند ولی در مواردی که حمله صرع هنگام امتحان رخ می دهد قضیه به کلی فرق می کند و قطعاً اولیای مدرسه بایستی این مورد را در محاسبه نمره درنظر بگیرند. مواردی که حملات صرع، شدید و کاملاً تحت کنترل نیست لازم است پزشک متخصص توضیحات لازم را در اختیار اولیای مدرسه گذاشته و در مورد وضعیت و شرایط امتحان به آنها توضیح دهد.

منبع:ویستا
ویرایش و تلخیص:آکاایران