سرطان خون - لوسمی
به سرطان سلولهای سفید خون میگویند. با اینکه نادر است یکی از چهار سرطان شایع کودکان است. میتواند کودکان را در هر سنی گرفتار کند ولی بیشتر در سنین سه تا چهار سال اتفاق میافتد.
بیماری میتواند به سرعت یک به کندی پیشرفت کند. حدود ۲۵ درصد انواع لوسمی در جریان یک معاینه بالینی معمولی و قبل از اینکه علائم بیماری ظاهر شوند تشخیص داده میشوند.
● علائم و نشانهها
علائم نمادین لوسمی شامل موارد زیر میباشد: کمخونی که با رنگپریدگی و ضعف یا خستگی مشخص میشود، کبودی بدون دلیل، لثههای متورم و خونین، تب خفیف (۵/۳۸ درجه). غدد لنفاوی متورم (با اینکه غدد نه دردناک و نه قرمز میباشند). درد استخوان، خونریزی شدید و مکرر و ظاهر شدن خون در ادرار یا مدفوع کودک.
به یاد داشته باشید که علائم مشابه لوسمی میتوانند در کودکانی که از اختلالات مختلف (و حتی خفیف) رنج میبرند ظاهر شوند. پزشکان وقتی به لوسمی مشکوک میشوند که علائم نمادین آن با بزرگی کبد یا طحال همراه باشند. هنگامی شک بیشتر میشود که آزمایشات خونی سلولهای سفید سرطانی را نشان دهند. تشخیص با آزمایش مغز استخوان قطعی میشود.
● مراقبت خانگی
تا هنگامیکه پزشک آن را تشخیص نداده است مراقبت خانگی توصیه نمیشود. لوسمی یک حالت وخیم است که همیشه نیازمند توجه دقیق پزشک است.
● موارد احتیاط
- لوسمی شایع نیست ولی بسیاری از بیماریهای شایع دیگر علائم مشابه لوسمی تولید میکنند. از میان این بیماریها میتوان مونونوکلئوز عفونی، تبخال دهان، کمبود ویتامین ث، تب رماتیسمی، آرتریت روماتوئید، آنمی سلول دلسیشکل و دیگر بیماریهائی که کبودی و خودبهخودی دارند را نام برد. به خاطر وجود هرکدام از علائم و نشانهها نتیجه نگیرید که کودک شما لوسمی دارد. برای راحت کردن ذهن خودتان و داشتن یک تشخیص صحیح کودک را نزد پزشک ببرید.
● درمان پزشکی
بهعلت استفاده از داروهای ضدسرطان جدید بقای بیماران لوسمی در چند سال گذشته افزایش داشته است. این داروها منجر به فروکش علائم میگردند و در جریان درمان بیماری بدتر نمیشود و حتی بیماران تا حدی معالجه میشوند. متخصصین سرطان کودک نوع درمان لوسمی را انتخاب کرده بر آن نظارت میکنند.
ویرایش و تلخیص:آکاایران