
آکاایران: علت وجود خون در مدفوع نوزاد (نکات مهم در مورد خون در مدفوع نوزاد)
آکاایران: علت وجود خون در مدفوع نوزاد
این مقاله برای درمان نیست و فقط اطلاعاتی در مورد نحوه برخورد و آموزش های لازم در صورت مشاهده خون در مدفوع نوزاد میباشد !
خون در مدفوع نوزاد چه شکلی است؟
خون در مدفوع چه شکلی است؟
خون می تواند به دو شکل در مدفوع نوزاد ظاهر شود، لکه های واضح خون که برای شما قابل مشاهده است و گلبول های قرمز خون پنهان در مدفوع که تنها از طریق آزمایش مدفوع قابل تشخیص خواهد بود.
اگر معده ی نوزاد دچار خون ریزی شده باشد «مثلاً در اثر عفونت و یا آلرژی»؛ این خون خارج شده از عروق در روده تجزیه شده و درنهایت به مدفوع نمای تیره رنگی می دهد.
علت های ایجاد خون در مدفوع؟
وجود خون در مدفوع به دلایل متفاوتی ایجاد می شود که در اینجا به عده ای از آن ها اشاره میکنیم:
دلایل وجود خون در مدفوع
2. عفونت:
3. پاسخ آلرژیک:
4. زخم در سینه ی مادر:
5. یبوست:
6. خراش مقعدی:
7. دلایل دیگر:
در هم رفتگی روده نیز یکی از دلایل جدی مشکل خون در مدفوع است که طی ان یک قسمت از روده دربخش دیگری از ان می پیچد. سپس، روده ملتهب می شود و خون از دست می دهد. این مسئله، یک مورد اورژانسی است.
رنگ مدفوع کودک من در اثر چیست؟
2- مدفوع سیاه با قیر مانند به این معنی است که خون در روده، خشک شده است.
3- در صورتی که اسهال با خون قرمز مخلوط باشد، می تواند یک عفونت باکتریایی را نشان دهد.
4- اگر مدفوع طبیعی بنظر می رسد، اما حاوی خون قرمز رنگ است، احتمالاً آلرژی نسبت به پروتئین شیر است.
5- اگر مدفوع سفت است و حاوی خون است، احتمالاً بعلت شکاف در مقعد است.
6- مدفوع سیاه در اندازه های کوچک «شبیه دانه های خردل» می تواند به این معنی باشد که خون هضم شده است « بدلیل خوردن خون از سینه های مادر».
حتما بخوانید: بررسی وجود خون در مدفوع
درمان خون در مدفوع نوزاد
پوست را میتوان با افزودن شربت کارو به شیشه ی نوزاد و استفاده از شیاف طبی گلیسیرین یا روغن معدنی در مقعد، به منظور روان ساختن مسیر عبور مدفوع درمان نمود.
استفاده از شیر خشک سویا یا دیگر شیر خشک های مخصوص، به درمان عدم تحمل لاکتوز یا شیر اضافی کمک خواهد کرد.
عفونت، اسهال خونی یا مدفوع ژله ای مانند به محاسبه دکتر و درمان با توجه به نتایج آزمایش نیاز دارد.
در هم رفتگی روده نیازمند روند درمانی خاص یا جراحی است تا بتوان روده رابه حالت اولیه بازگرداند. تأخیر در درمان این مشکل، نتایج جدی یا حتی مرگ رابه همراه خواهد داشت.
هشدار
اگر نوزاد خوشحال است، به خوبی غذا می خورد، تب ندارد و به نظر نمی آید که درد خاصی داشته باشد، مشکل او خوش خیم و محدود است. تب، درد شکمی، پریشانی و اسهال خونی نیازمند مراجعه به دکتر یا اورژانس هستند. بهترین راه کار ان است که درصورت مشاهده ی هر یک از این علائم در نوزاد، مراجعه به دکتر و انجام آزمایش به تأخیر نیفتد.
در هر سنی چه مدفوعی طبیعی است؟
دراین دوران هم مدفوع وجوددارد. حتماً نمی دانستید که مدفوع در روده کودک شما قبل از تولد شکل می گیرد. بچه ها با روده هایی پر از مکونیوم بدنیا می آیند؛ ماده ای استریل، چسبناک، قهوه ای- سبز که از مایع آمنیوتیک، صفرا و سلول های بدن ساخته میشود. در بیشتر بچه ها مکونیوم وجوددارد تا این که بعد از تولد دفع می شود.
یک تا ۴ ماه:
وقتی نوزاد ۳ یا ۴ روزه است مدفوع او از حالت مکونیومی به غلظتی آبکی می رسد و از قهوه ای مایل به سبز به رنگ معمول خود تبدیل میشود. بچه ها طبق معمول روزانه ۱۰ پوشک را در ماه اول و دوم کثیف می کنند و بعد از ان تا ۴ ماهگی روزانه ۲ تا ۴ پوشک. بچه هایی که با شیر خشک تغذیه میکنند بطور کلی کمتر از بچه هایی که با شیر مادر تغذیه می کنند، مدفوع می کنند زیرا مدفوع آن ها به کندی به سمت روده حرکت میکند.
انها یک یا دوبار، هر یک یا ۲ روزبعد از ماه اول و دوم اجابت مزاج دارند اما برخی ۳ تا ۴ بار در روز مدفوع می کنند. علاوه بر این، بچه ها در هردو نوع شیرخوار بین چند بار در روز تا یک بار در ۳ تا ۵ بار در روز مدفوع میکنند.
۵ تا ۱۲ ماه:
وقتی نوزاد در ۴ تا ۶ ماهگی شروع به خوردن غذا های پوره مانند و غلات میکند، مدفوعش تغییر می کند. مدفوع نوزادان شیر مادرخوار با اضافه شدن جامدات ضخیم تر می شود در حالی که نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می کنند مدفوع نرم تری دارند. اگر نوزاد شیر مادرخوار هر ۵ روز مدفوع می کرد، حالا تغییرات روزانه ای را در او شاهد خواهید بود.
یک تا ۳ سال:
وقتی شما از شیر مادر به غذا های تکمیلی روی می آورید، مدفوع همان گونه تغییر می کند و برای برخی بچه ها سخت تر و ضخیم تر می شود. بین ۱۲ تا ۱۸ ماهگی شما ممکن است متوجه انچه «سالاد پوشک» نامیده میشود شده باشید؛ تکه هایی از سبزی ها که هضم انها سخت است.
این موضوع ممکن است شما را از دادن این قبیل خوراکی های سخت هضم باز دارد اما نباید اینکار را بکنید زیرا روده کودک شما در حال ایجاد آمادگی برای هضم و پردازش آنهاست. بعد از مدت زمانی خواهید دید که او این قبیل غذاها را بهتر هضم میکند.
منبع : talab.org