آکاایران: » ماه ششم بارداری
اندازه کودک شما از سر تا پاشنه پا حدود ۴۳.۳ سانتیمتر شده است. وزن او حدود ۶۸۰ گرم است. او بهزودی کمی بافت چربی میآورد و قیافه باریک و نحیفش تغییر خواهد کرد، پوست نسبتا چروکیده او صاف میشود و شباهت او به یک نوزاد کامل بیشتر و بیشتر خواهد شد.
کودک درون شما دیگر شبیه یک انسان کامل، اما کوچک است، موهای سر و ابرو و مژههایش تقریبا رنگ گرفته، سوراخهای بینیاش باز شدهاند و میتواند نفس بکشد؛ شاید برایتان جالب باشد بدانید که در طول این ماه چشمهای جنین شما باز میشود و او پلک میزند، همینطور حس لامسهاش کامل شده و علاوه بر لگد زدنهای شیطنتآمیزش گاهی انقباضاتی را از این ماه به بعد حس خواهید کرد که نشانه سکسکه کردن اوست.
اگر لگد زدن کودک درونتان زیاد شد، نگران نباشید این تکانها هیچ آسیبی به شما و او نمیزند، اما برای آرام کردن او میتوانید برایش قصه بگویید یا شکمتان را آهسته بمالید تا او را آرام کنید.
ادامه دادن به ورزش برای شما خوب است، اما هر وقت احساس کردید که خیلی خسته شدهاید ورزش نکنید. همچنین اگر احساس درد، کوفتگی بدن، سرگیجه یا غش کردید یا زمانی که نفس کم آوردید بلافاصله ورزش را متوقف کنید. برای مدتطولانی به پشت دراز نکشید و از انجام حرکتهای ورزشی که ممکن است تعادل شما را به هم بزند خودداری کنید. مقادیر زیادی آب بنوشید، قبل از ورزش گرم کردن و بعد از آن خنک کردن را فراموش نکنید.
در ماه ششم به دلیل افزایش تولید چربی ممکن است جوشهایی روی پوست شما ظاهر شود، دقت کنید که در این زمان هیچگونه داروی خوراکی یا پمادهای موضعی استفاده نکنید و فقط روزی دو مرتبه پوست خود را با آب و صابون ملایم بشویید؛ علاوه بر این مساله یکی از ناخوشایندترین مشکلی که ممکن است در دوران بارداری شما به وجود آید در این ماه آغاز میشود و آن از دست دادن کنترل ادرار است.
این مشکل برای همه خانمهای باردار به وجود نمیآید، اما اگر جزء آن دسته از مادرانی هستید که با عطسه یا خندیدن شدید کنترل ادرارتان را از دست میدهید نگران نباشید چون این مشکل تا حدی طبیعی است و بر اثر فشار رحم بر مثانه ایجاد میشود و با نرمشهایی که پزشکتان به شما میدهد تا حد زیادی قابل کنترل است، اما مسالهای که باید به آن توجه کنید این است که اگر مقدار آن زیاد بود حتما آن را با پزشک خود در میان بگذارید تا مطمئن شوید که مشکلی وجود ندارد و کیسه آب پاره نشده است.
یکی دیگر از مسائل شایع از این ماه به بعد، ورم در قسمتهای مختلف بدن بهویژه در قسمت قوزک پا و پاهاست؛ این ورمها در پایان روز و در فصل تابستان بیشتر هستند، در این زمان ممکن است وسوسه شوید که مایعات کافی مصرف نکنید! اما شما باید مقادیر زیادی آب بنوشید و شاید جالب باشد اگر بدانید این کار به جلوگیری از تورم اعضای بدن شما کمک میکند.
در مورد ورم هم باید مطمئن شوید که ورم طبیعی این دوران است و اگر این ورمها حاد شدند یا به طور ناگهانی در دستها یا صورتتان مشاهده شدند، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید، زیرا در این حالت ممکن است نشانه یک وضعیت حاد دوران بارداری به نام مسمومیت حاملگی باشد.
اما در زمان ورمهای معمولی با کارهایی از قبیل اجتناب از ایستادنهای طولانی در طول روز، انجام حرکات کششی در زمان نشستن، قرار نگرفتن در معرض هوای گرم و استفاده از کمپرس آب سرد روی بخشهای ورم کرده میتوانید تا حدی از ناراحتیهای ناشی از ورم پاها جلوگیری کنید.
در این ماه تا آنجا که میتوانید شلغم بخورید، بله شلغم! این میوه سرشار از ویتامین A، B، C و حاوی فسفر کلسیم، پتاسیم، ید و گوگرد است. شلغم تقویتکننده نور چشم است و به علت داشتن ویتامین A شب کوری را درمان میکند و به علت وجود گوگرد و با کمک ویتامین A از پیدایش سنگ در ادرار جلوگیری و سنگها را خرد میکند. فشار خون را پایین میآورد. خوردن شربت شلغم از ماه ششم بارداری به بعد باعث رشد کودک، آسان دندان درآوردن، محکم شدن استخوان، زود به راه افتادن، زود حرف زدن و مقاومت در برابر بیماریها میشود.