آکاایران: بیماری التهابی لگن (PID)

آکاایران: بیماری التهابی لگن یا PIDیک عفونت شایع است که اعضای داخلی لگن را درگیر می کند. این بیماری معمولا از واژن شروع و دهانه رحم شروع شده و سپس به رحم، لوله های رحمی یا تخمدا نها گسترش پیدا می کند.

بسیاری از زنان مبتلا به PID در سنین پانزده تابیست ونه سالگی قرار دارند. عامل ایجاد PID باکتر یهایی مانند کلامیدیا و گونوره است. بسیاری از زنان از راه تماس جنسی با مردی که به این باکتر یها آلوده است، به آن مبتلا می شوند.

هرچند ممکن است این مرد نداند به این بیماری آلوده است.

داشتن شرکای جنسی متعدد از جمله عوامل خطری است که احتمال ابتلا به PID را افزایش افزایش دهد.

گاهی PID به دنبال عوارض جراحی لگن ایجاد می شود.

نشانه های PID ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد. این علایم شامل درد لگن یا قسمت تحتانی شکم هنگام رابطه جنسی، خونریزی شکمی یا لکه بینی ، ترشحات غیرطبیعی واژن، تب و تکرر ادرار، درد قسمت تحتانی کمر، تهوع و استفراغ است.

در صورتی که هرکدام از این علایم را در خود احساس کردید باید فورا به پزشک مراجعه کنید. گاهی نشانه های PID شبیه آپاندیست، کیست تخمدان، عفونت دستگاه ادراری یا آندومتریوز است و گاهی هم در برخی از زنان هیچ علامتی ندارند.

این بیماری با معاینه لگن و همچنین انجام آزمون عفونت های منتقله از راه جنسی گونوره و کلامیدیا تشخیص داده می شود. این آزمون ممکن است شامل آزمایش ادرار یا خون باشد و معمولا نیازی به انجام سایر آزمایشات نیست.

پزشک برای درمان این بیماری آنتی بیوتیک تجویز می کند. بسیاری از بیماران نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند مگر اینکه باردار بوده یا بیماری شان خیلی شدید باشد. برخی از زنان به دلیل عوارضPIDنیاز به جراحی پیدا می کنند که البته نادر است.

برای درمان باید استراحت کنید، مایعات فراوان بنوشید و از روابط جنسی و دوش واژینال تا زمانی که داروهایتان تمام علائمتان کاملا برطرف شود، خودداری کنید. بسیار مهم است که همه داروهایی که برایتان تجویز شده است را مصرف کنید و دستورات پزشک را پیگیری نمایید.

اگر بیمار یتان درمان نشود، ممکن است دچار درد مزمن لگنی شوید. حتی احتمال اینکه دچار زخم لوله های رحمی هم شوید زیاد است. در این صورت ناباروری یا بارداری خارج رحمی یکی از عوارض عدم درمان است. به ندرت PID ممکن است منجر به عفونت جدی در تخمدا نها شود که به نام آبسه لول ههای تخمدانی خوانده شده و این می تواند حتی تهدیدکننده حیات باشد.

غربالگری منظم از نظر عفونهای قابل انتقال جنسی در پیشگیری از PIDکمک کننده است. عدم داشتن روابط جنسی غیرایمن و اطمینان از سلامت همسر میتواند به پیشگیری از این انتقال این بیماری کمک کند.نکته دیگر اینکه سعی کنید هنگام روابط جنسی از کاندوم استفاده کنید. اگر شما یا همسرتان به گونوره یا کلامیدیا مبتلا هستید هردوی شما باید درمان شوید و تا زمانی که همه دارو را مصرف نکرده اید، رابطه جنسی نداشته باشید. از دوش واژینال استفاده نکنید چرا که ممکن است شانس شما را برای PID افزایش دهد.

.

منبع : ooma.ir