آکاایران: اگر میخواهید بدانید در هفته گذشته در درون شما مادر باردار چه اتفاقاتی افتاده است ، پیشنهاد میکنیم مادر و جنین در هفته بیست و یکم بارداری – ماه ششم را حتما مطالعه کنید.
در حال حاضر شما مادر مهربان ، هفته بیست و دوم بارداری خود قرار گرفته اید و تقریبا می توان ادعا کرد که از مرز میانی این دوران حساس عبور کرده اید. شما هم مانند هر مادر باردار دیگری، برای گذراندن هفته های اولیه بارداری تا امروز، راهی طولانی را طی کرده اید! اینک سلول کوچک داخل رحم شما صاحب قلب، مغز، دستگاه گوارش و سیستم تولید مثل شده است و با ایجاد تغییر در چهره خود شروع به ابراز احساسات می کند.
هفته بیست و دوم بارداری :
با ورود به هفته بیست و دوم بارداری شما مادر باردار احساس واقعی تری از بارداری خود به دست می آورید، چون لگد زدن و ضربات جنین به اطراف خود را در درون رحمتان به خوبی حس می کنید. خوب است بدانید که با پیشرفت روز به روز دوران بارداری، در بعضی مواقع از دست دادن حافظه کوتاه مدت، برای شما امری طبیعی خواهد بود. همچنین، ممکن است هفته بیست و دوم بارداری، مشکلاتی هم در توانایی تمرکز شما بر روی کاری که در حال انجام دادن آن هستید، به وجود آید. در چنین شرایطی، به احتمال زیاد شما هم مانند سایر مادران باردار احساس کنید که نمی توانید مانند قبل بر روی کارهای روزمره خود تمرکز داشته باشید و این موضوع شما را کمی نگران خواهد کرد.
اما به وجود آمدن این مسائل نیازی به وحشت کردن و نگرانی ندارد، چون این حالت به وجود آمده در بدن مادر حامله با عنوان "فراموشی دوران بارداری" شناخته شده و یک اتفاق طبیعی در طول ماه های خاصی از این دوران محسوب می شود. مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده اند که از یاد رفتن کلمات و فراموشی در دوران بارداری، در بین اکثر مادران حامله بسیار شایع است، هر چند نوع بروز این مشکلات هم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
هفته بیست و دوم بارداری شما مادر باردار متوجه خواهید شد که تغییرات عمده ای در درون بدن و ذهن شما اتفاق می افتد. باز هم آگاه باشید که همه این تغییرات طبیعی هستند، مگر اینکه برای شما حالت ناراحت کننده ای به وجود آورده و یا واقعا احساس بدی در شما ایجاد کنند. اما در نهایت، می توان گفت: "واقعیت این است که تغییرات اساسی به وجود آمده در بدن مادران هفته بیست و دوم بارداری خود اصلا نیازی به نگرانی ندارد، چون همه این اتفاقات خواهد گذشت."
تغییرات بدنی مادر در هفته بیست و دوم بارداری :
به عنوان مادر باردار باید بدانید هر تغییر چشمگیری که در بدن شما در طول این دوره از زندگی اتفاق افتاده است، در عرض یک یا دو هفته صورت نگرفته بلکه تمام این مراحل به آرامی و به طور پیوسته از آغاز دوره بارداری آغاز شده و تا زمان زایمان هم ادامه خواهد داشت.
در هفته بیست و دوم بارداری، شکم شما آنقدر بزرگ نشده است که اندازه آن بتواند شما را غیر فعال کرده و یا بیش از حد خسته کند. این حالت خستگی و دست و پاگیر بودن شکم در مادران باردار ممکن است زمانی که وارد سه ماهه سوم دوران بارداری خود می شوند، اتفاق بیافتد.
با ورود به هفته بیست و دوم بارداری، وزن یک مادر حامله به طور متوسط هر هفته تقریبا 225 گرم اضافه خواهد شد. در واقع، می توان ادعا کرد که افزایش زیاد اشتهای مادر در این دوره از زندگی او کمک زیادی به روند بیشتر شدن وزن خواهد کرد. در ادامه این مقاله، برخی از تغییرات اساسی که ممکن است در بدن یک مادر حامله با ورود به هفته بیست و دوم بارداری رخ دهد، بیان شده است، که مهم ترین این تغییرات عبارتند از:
1. زیاد شدن ترشحات واژن در هفته بیست و دوم بارداری:
ممکن است در این دوره از بارداری، مادر حامله احساس کند که دستگاه تناسلی او حساس تر و مرطوب تر شده است. این تغییر می تواند یکی از دلایلی باشد که باعث می شود تا برخی از زنان باردار در این هفته از دوران بارداری خود، از داشتن رابطه جنسی با همسرشان بیشتر لذت ببرند، به خصوص در سه ماهه دوم دوران بارداری زمانی که شکم آن ها هنوز بیش از حد بزرگ نشده است، این لذت دو برابر خواهد بود. از آن جایی که در طی دوران بارداری، جریان خون به منطقه واژن مادر افزایش می یابد، این حالت باعث می شود که عملکرد این ناحیه از بدن او هم به صورت چشمگیری افزایش یافته و این شرایط هم به نوبه خود ترشحات واژن در بدن مادر باردار را افزایش خواهد داد. به خاطر این که با آغاز هفته بیست و دوم بارداری، در درون بدن مادران حامله تغییرات زیادی در حال رخ دادن هستند، بنابراین ممکن است زنان باردار نسبت به قبل، تمایل بیشتری به بودن با شریک زندگی خود دارا باشند و این نکته هم خود مادر باردار و هم همسر او را را بیشتر از همیشه شگفت زده خواهد کرد.
2. از نفس افتادن مادر در هفته بیست و دوم بارداری:
با ورود به هفته بیست و دوم بارداری، رحم مادر حامله به سمت بیرون کشیده شده و فضای بیشتری را اشغال خواهد کرد، طوری که یک اینچ بالاتر از ناف او قرار خواهد گرفت. لازم است به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که فشار رحم تا زمانی که شما به هفته بیست و ششم بارداری خود برسید، ادامه خواهد یافت. با به وجود آمدن این وضعیت، ممکن است نفس مادر باردار در هنگام راه رفتن و یا انجام کارهایش تنگ شود و در نتیجه، مادر نتواند ریه هایش را به طور کامل از هوا پر کند. تمام این شرایط باعث می شود که مادر باردار با آغاز هفته بیست و دوم بارداری خود، احساس خستگی کرده و درد زیادی را هم در ناحیه کمر خود حس کند. به همین دلیل است که مادران باردار کمتر مشتاق انجام فعالیت های روزمره خود هستند.
همچنین هفته بیست و دوم بارداری، رحم مادر بیشتر رشد می کند و قفسه سینه او را به سمت بالا حرکت می دهد، تا فضای بیشتری برای رشد جنین فراهم کند. دنده پایین مادر باردار نیز طوری تنظیم می شود که فضای بیشتری برای جای گرفتن راحت رحم به وجود آید. خوب است به عنوان یک مادر باردار بدانید که وقتی این تغییرات کامل شد و همه اعضا در داخل شکم مادر باردار جای خود را پیدا کردند، مادر قادر به تنفس آزادانه تری خواهد شد.
3. احتباس آب و ورم اعضای بدن مادر در هفته بیست و دوم بارداری :
شما مادر باردار ممکن است تورم و احتباس آب در دست ها و پاهای خود را زمانی که برای مدتی طولانی سرپا ایستاده باشید، احساس کنید. به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که در برخی مواقع، این شرایط برای شما دردناک خواهد بود. معمولا دلیل تورم پاهای مادر حامله، مایعات اضافی جمع شده در بدن اوست، که باعث ناراحتی شدید مادر در دوران بارداری خواهد شد.
با توجه به نیروی جاذبه زمین، هنگامی که فرد سرپا ایستاده باشد، تمام مایعات اضافی بدن او در نهایت در پاهایش جمع خواهد شد. البته به یاد داشته باشید که قرار دادن پاها در سطحی بالاتر از سطح بدن، می تواند تا حد زیادی از تورم و جمع شدن مایعات در آن ها جلوگیری کند. یکی دیگر از دلایل تورم پاها در مادران باردار می تواند ترشح هورمون ریلاکسین در بدن آن ها باشد که اجازه می دهد استخوان های پای مادر نرم شده و رشد آن ها گسترش یابد. درست است که در برخی موارد ممکن است تورم پاهای مادر حامله پس از زایمان از بین برود، اما شاید رشد و بزرگ شدن آن ها دائمی باشد.
4. تغییرات دستگاه گوارش مادر در هفته بیست و دوم بارداری:
شما به عنوان یک مادر باردار ممکن است به تمام تغییرات انجام گرفته در بدن خود عادت کنید، اما هرگز نمی توانید خود را با تغییرات اساسی که در دستگاه گوارشتان به وجود می آید، تطبیق دهید. از این رو، شما هم مانند سایر مادران باردار مجبور هستید با ورود به سه ماهه دوم دوران بارداری خود، برای درمان سوء هاضمه، یبوست و سوزش سر دل حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید. این تغییرات زمانی اتفاق می افتد که شما مجبور هستید با توجه به افزایش هورمون پروژسترون بارداری که گذرا است، مواد غذایی اضافی تری نسبت به قبل مصرف کنید. وارد شدن مواد غذایی اضافی به دستگاه گوارش مادران باردار باعث به هم خوردن روند طبیعی کار آن خواهد شد.
هدف واقعی از افزایش هورمون ها، انعطاف پذیر شدن رباط ها در منطقه لگن مادر باردار می باشد، زیرا در غیر این صورت می تواند مانع رشد رحم مادر حامله شود. همچنین، افزایش هورمون دوران بارداری در بدن مادر باعث شل شدن دستگاه گوارش آن ها خواهد شد، که اگر این چنین نبود (به خصوص برای مادرانی که ولع مصرف برخی از مواد غذایی سنگین را در دوران بارداری خود دارند.) تحمل هضم مواد غذایی برای آن ها بسیار دشوار و ناراحت کننده می شد. یکی از دلایل اصلی که زنان باردار را تا پایان دوران بارداری خود، با مشکل بواسیر روبه رو می کند، خوردن مقدار زیادی از مواد غذایی سنگین می باشد. اما به یاد داشته باشید که با در نظر گرفتن مقدار زیادی آب و مواد غذایی فیبردار در رژیم غذایی روزانه خود، می توانید مشکلات دستگاه گوارشتان را در دوران بارداری تا حد زیادی کنترل کنید.
علائم حاملگی هفته بیست و دوم بارداری:
هفته بیست و دوم بارداری، برای مادر حامله با اتفاقاتی که رخ می دهد، کاملا هفته ای خسته کننده خواهد بود، هر چند که تمام این اتفاقاتی که در بدن مادر باردار در این هفته ها روی می دهد، در واقع او را برای ورود به سه ماهه سوم دوران بارداری آماده می کند، اما تحمل این تغییرات، تمام مادران باردار را با مشکلات زیادی مواجه خواهد کرد.
در ادامه این مقاله، برخی از علائم بارداری که ممکن است مادران با ورود به هفته بیست و دوم بارداری خود، متوجه آن ها شود، بیان شده است، که مهم ترین این علائم عبارتند از:
• به وجود آمدن تنگی نفس در مادران باردار
• احساس کشش شدید بر روی شکم مادر
• بیرون زدن ناف از جای خود
• افزایش ترشحات واژنی در مادران حامله
• افزایش میل جنسی در مادر باردار
• افزایش وزن مادر باردار
• به وجود آمدن تورم در دست ها و پاهای مادر حامله
• بروز کمر درد شدید در مادر
• احساس خستگی شدید در مادر حامله
• افزایش اشتهای مادر
• رشد موهای غیر معمول در تمام قسمت های بدن مادران باردار، به علت تغییرات هورمونی
• به وجود آمدن بواسیر در مادران باردار
• به وجود آمدن یبوست شدید در مادر
• به وجود آمدن فراموشی دوران بارداری
متورم شدن پاهای مادر در هفته بیست و دوم بارداری:
شما مادر حامله باید به خاطر داشته باشید که شاید بتوانید بعضی از علائم دوران بارداری را به طور کامل از بین ببرید، اما نمی توانید راه مقابله ای را برای مقابله با فراموشی دوران بارداری و یا پادرد و ورم آن ها به دست آورید. در واقع، می توان ادعا کرد که پادرد شدید و ورم آن ها باعث راه رفتن وحشتناک تمام مادران باردار در این دوره خواهد شد.
در ادامه این مقاله، چند نمونه از راهنمایی هایی که می تواند به مادران باردار کمک کند تا زندگی ساده تری داشته و با علائم دوران بارداری خود بهتر مقابله کنند، بیان شده است. این توصیه ها عبارتند از:
استفاده از یک کفش خوب و راحت برای پشتیبانی از پاهای مادر حامله در دوران بارداری بسیار مهم است. در واقع، پوشیدن کفش راحتی باعث می شود تا پاهای مادر باردار هم راحت بوده و بتوانند به راحتی وزن بدن را تحمل کنند. اگر شما هم جزو مادرانی هستید که کفش مناسب این دوران را ندارید، حتما باید برای گذران این دوره کفشی نوین و مناسب تهیه کنید.
خرید کفش مناسب برای تمام مادران بارداری که دچار تورم در ناحیه پاهای خود هستند، لازم و ضروری می باشد، چون انتخاب کفش مناسب برای دوران بارداری، نه تنها می تواند کمک کند تا تورم و درد پاهای مادر حامله کم شود، بلکه در کاهش درد پشت نیز تا حد زیادی موثر خواهد بود.
یک مادر باردار باید پای خود را در طول روز، مدتی استراحت دهد. بهترین راه برای آرامش دادن به بدن و پاهای مادر باردار، دراز کشیدن او و قرار دادن پاهایش در یک موقعیت بالاتر از سطح بقیه اعضای بدن خواهد بود. به این ترتیب، مایعی که در طول روز در پاهای او جمع آوری شده، به طور مساوی در سایر نقاط بدن توزیع خواهد شد.
همچنین، قرار دادن پاها در آب داغ پس از ماساژ دادن با روغن، بهترین گزینه برای رهایی از تورم آن ها خواهد بود. اما به عنوان یک مادر باردار باید به یاد داشته باشید که بهتر است در صورت امکان، شخص دیگری مانند همسرتان این کارها را برای شما انجام دهد. در این صورت، شما احساس خواهید کرد که او با دقت بیشتری عمل ماساژ پاها را انجام می دهد و درد و تورم شما نیز بیشتر بهبود خواهد یافت.
اگر هیجان زده هستید که بدانید در این هفته جنینتان چقدر رشد میکند بهتر است ، مادر و جنین در هفته بیست و دوم بارداری – ماه ششم (بخش دوم) را نیز بخوانید.
منبع : mamanam.com