چرا پریود نمیشم درد دارم ولی پریود نمیشوم چی بخورم تا پریود بشم چیکار کنم پریود بشم علایم پریودی دارم ولی پریود نمیشم درد پریودی دارم ولی نمیشم چرا با وجود علایم پریود نمیشم دل درد دارم اما پریود نمیشم در خصوص علل عقب افتادن عادت ماهیانه گفت: عادت ماهیانه خونریزی است که به صورت منظم و سیکلیک در زنان اتفاق میافتد و دورههای خونریزی میتواند دو، سه، پنج یا هفت روزه باشد.
چرا پریود نمیشم ؟ درد دارم ولی پریود نمی شوم
دکتر آتوسا کریمی با بیان این مطلب افزود: فاصله شروع یک خونریزی تا خونریزی بعدی در بدن هر زنی نسبت به زن دیگر فرق میکند. مثلاً ممکن است زنی هر ۲۸ روز یکبار این خونریزی را داشته باشد، یا فرد دیگری ۳۰ روز یکبار یا ۳۵ روز یکبار؛ بنابراین فاصله بین شروع دو قاعدگی در هر فرد بین ۲۵ تا ۳۵ روز است. اگر فاصله دو خونریزی بیش از ۳۵ روز باشد، معمولاً عقبافتادگی قاعدگی مطرح میشود.
تنبلی تخمدان علت شایع عقبافتادن یا قطع قاعدگی
این فلوشیپ ناباروری از دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: عقبافتادگی قاعدگی علل مختلفی دارد. یکی از این علل به تخمدانهایی مربوط میشود که حالت پلیکیستیک دارند؛ یعنی دچار تنبلی تخمدان هستند. به این مورد در اصطلاح پزشکی سندرم تخمدان پلیکیستیک یا PCOS گفته میشود که یکی از شایعترین عللی است که باعث میشود عادت ماهیانه دیر به دیر اتفاق افتد یا حتی در مواقعی برای چند ماه متوالی عادت ماهیانه قطع شود.
افراد مبتلا به تنبلی تخمدان لازم است چه کارهایی انجام دهند؟
کریمی افزود: اگر افراد دارای تنبلی تخمدان، ورزش منظم نداشته باشند و وزنشان زیاد باشد، در سالهای بعدی شانس ابتلا به دیابت در آنها زیاد میشود و نیز شانس آنها برای بالا رفتن چربیهای خون و بیماریهای قلبی- عروقی افزایش مییابد. بنابراین به افرادی که دارای پلیکیستیک هستند توصیه میکنیم کنترل وزن دارا باشند. اگر وزنشان نرمال است مراقب باشند که چاق نشوند و اگر چاق هستند توصیه میکنیم وزن خود را زیر نظر متخصصان تغذیه کاهش دهند.
وی تشریح کرد: این افراد باید قند خون و چربی خود را سالانه چک کنند و گاهی نیاز است برای بالا بودن چربی و قند خون دارو مصرف کنند یا رژیم غذایی خاصی برای آنها نوشته شود. برخی از این افراد به دلیل داشتن قند خون نسبتاً بالا ممکن است لازم باشد داروهای کنترل قند مصرف کنند. در برخی موارد که قند خون نرمال باشد، به دلیل مقاومت در برابر انسولین، متابولیسم قند در بدن آنها به خوبی صورت نمیگیرد و با وجود نرمال بودن قند، داروهای کنترلکننده قند تجویز میشود تا مقاومت به انسولین را از بین ببریم. کنترل متابولیسم قند و کمکردن مقاومت علیه انسولین، میتواند به بهبود سیکلهای قاعدگی کمک کند؛ زیرا انسولین یکی از هورمونهایی است که کارکرد آن در تنظیم سیکلهای قاعدگی ضروری است.
تنبلی تخمدان راه پیشگیری و درمان قطعی ندارد
کریمی درمان تنبلی تخمدان را قطعی ندانست و افزود: با ورزش و کنترل وزن و چککردن چربی و قند خون و داروهای کنترل متابولیسم قند مانند متفورمین؛ میتوان مقاومت بدن به انسولین را تنظیم کرد. راه دیگر درمان، دادن هورمون به این زنان است تا سیکلهای قاعدگی تنظیم شود. این افراد معمولاً در هورمون پروژسترون خون که جزو اصلی برای بروز سیکل قاعدگی است، دچار نقص هستند و گاهی مجبور میشویم به آنها داروهای هورمونی بدهیم و در مواقعی از قرصهای جلوگیری از بارداری به عنوان داروی هورمونی استفاده کنیم و گاهی اوقات نیز ممکن است فقط از داروهای پروژسترونی استفاده کنیم تا بتوانیم در این افراد سیکل قاعدگی را منظم کنیم.
از کار افتادن تخمدان و قطع قاعدگی
این متخصص زنان با بیان اینکه یکی دیگر از علل قطع عادت ماهیانه از کار افتادن بافت تخمدان است که به اصلاح به آن بروز یائسگی زودهنگام گفته میشود، افزود: زنی که قرار بوده در حالت عادی در سن ۴۵ یا ۴۶ سالگی یائسه شود و عادت ماهیانهاش بهتدریج قطع شود در سن۲۵، ۳۰ یا ۳۵ سالگی دچار این عارضه شده و تخمدانها دچار از کارافتادگی شده است.
وی علت از کار افتادن تخمدان را در ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد نامشخص دانست و گفت: گاهی ممکن است علتی پیدا شود؛ بهطور مثال زنی به دلیل بدخیمی یا بیماری، پرتوتابی یا پرتودرمانی به ناحیه شکم و لگن داشته و اشعه زیادی به بافت تخمدانی خورده باشد که باعث شده تخمدانها از کار بیفتند و نتوانند هورمونهایی را برای ایجاد قاعدگی منظم تولید کنند یا اینکه در بررسی ژنتیک مشخص شود جهش ژنتیک در ساختار ژنتیک وجود داشته که باعث شود تخمدانها زودتر دچار از کارافتادگی شوند.
اختلال در غده تیروئید یا هورمون پرولاکتین؛ علت دیگر قطع قاعدگی
کریمی به تغییرات هورمونی به عنوان عامل دیگر قطع قاعدگی اشاره کرد و گفت: به طور مثال اختلال در غده تیروئید میتواند باعث قطع قاعدگی یا عقبافتادن قاعدگی شود. اختلالی که در هورمون پرولاکتین (هورمون شیر) رخ میدهد نیز میتواند باعث قطع قاعدگی یا عقبافتادن قاعدگی شود.وی ادامه داد: برخی اختلالها در مغز مانند تومور در بافت هیپوتالاموس یا ضایعات تخریبی در هیپوتالاموس نیز میتواند باعث قطع قاعدگی یا عقبافتادن آن شود.
روند درمان قطع قاعدگی؛ از تست بارداری تا چک کردن سایز رحم و تخمدانها
این متخصص زنان اظهار کرد: از هر زنی که در سنین باروری قرار دارد، یعنی بالغ شده و پریودهای منظمی داشته و اکنون عقبافتادگی قاعدگی را دارد، باید ابتدا تست بارداری گرفته شود؛ زیرا شایعترین علت عقبافتادن یا قطع قاعدگی، بارداری است.
کریمی با بیان این نکته ادامه داد: ابتدا یک تست بارداری گرفته میشود و بعد بررسیهای دیگر مانند معاینه فیزیکی، سونوگرافی و… انجام میدهیم تا رشد بدن، سایز رحم، سایز تخمدانها، وجود کیست در تخمدانها، بررسی تنبلی تخمدانها، PCO که تخمدانها را بزرگ میکند یا یائسگی زودرس که تخمدان و رحم کوچکتر از حد طبیعی هستند، چک شود. همچنین هورمون تیرویئد یا پرولاکتین بررسی میشود.
استرس؛ عامل روانی عقبافتادن قاعدگی
وی افزود: گاهی ممکن است هورمونهایی که از هیپوتالاموس و هیپوفیز تولید میشوند نیاز به بررسی دارا باشند. در کنار این بررسیها سایر مواردی که ممکن است در عقبافتادن قاعدگی نقش دارا باشند را بررسی میکنیم؛ از جمله استرس که یکی از موارد قطع قاعدگی یا عقبافتادن قاعدگی است. دانشجویانی که امتحان دارند یا دانشآموزانی که استرس کنکور دارند یا استرس خانوادگی یا از دست دادن عزیزی باعث قطع یا عقبافتادن قاعدگی میشود. مسافرت به منطقه نوین و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی با تأثیر بر هورمونهای مغز و تأثیر بر روی هورمونهای قاعدگی، باعث قطع یا عقبافتادگی قاعدگی میشود.
کریمی درباره راهحل این دلایل گفت: در مورد تغییر اقلیمی میتوان به بدن فرصت داد تا بتواند خود را تطبیق دهد، بنابراین نیاز به درمان خاصی نیست. اگر استرس در حد طبیعی باشد نیاز به درمان نیست و با فرصت دادن میتوان آن را حل کرد، اما اگر استرس در حد زیادی باشد ممکن است نیاز به مشورت با گروههای رواندرمانی یا روانشناسی باشد و داروهای ضداسترس استفاده کنند یا مشاوره بگیرند و بتوانند بر استرس خود غلبه کنند و بدن بتواند سیکل قاعدگی منظمی داشته باشد.
لاغری مفرط و قطع قاعدگی
این فلوشیپ ناباوری یکی دیگر از موارد قطع یا عقبافتادگی قاعدگی بهخصوص در دختران جوان یا در ورزشکارانی که باید وزن خاصی را دارا باشند، کاهش وزن دانست و افزود: زنانی که وزن بسیار پایینی دارند و شاخص توده بدنی آنها زیر ۱۸ است و لاغری مفرط دارند، از آنجاییکه بافت چربی مناسبی در بدن ندارند، باعث میشود اختلالات هورمونی در بدن آنها به وجود آید و قاعدگی قطع شود. زنانی که دوست دارند اندامهای بیش از حد لاغر دارا باشند، دچار اختلال در خوردن میشوند و سعی میکنند چیزی را نخورند که باعث قطع قاعدگی میشود. بهطورکلی اگر زنی در طول یک سال بیشتر از ۱۰ درصد از وزن خود را از دست دهد یا در طول مدت کوتاهی بیش از حد وزن کم کند، باعث قطع یا عقبافتادن قاعدگی او خواهد شد. بنابراین کاهش وزن باید زیر نظر متخصص تغذیه و با رعایت همه جوانب باشد.
چرا پریود نمیشم درد دارم , سوال چرا پریود نمیشم , درمان چرا پریود نمیشم
چرا پریود نمیشم درد دارم , سوال چرا پریود نمیشم , درمان چرا پریود نمیشم
چرا پریود نمیشم درد دارم , سوال چرا پریود نمیشم , درمان چرا پریود نمیشم
چرا پریود نمیشم درد دارم , سوال چرا پریود نمیشم , درمان چرا پریود نمیشم
چرا پریود نمیشم درد دارم , سوال چرا پریود نمیشم , درمان چرا پریود نمیشم
چرا پریود نمیشم درد دارم , سوال چرا پریود نمیشم , درمان چرا پریود نمیشم
چرا پریود نمیشم درد دارم , سوال چرا پریود نمیشم , درمان چرا پریود نمیشم
چرا پریود نمیشم
منبع : rouzegar.com