آکاایران: آیا بعد از 40 سالگی میتوانم باردار شوم؟ (بخش دوم)
آکاایران: معایب بارداری در سنین بالا
اگر بارداری در سنین بالا دارید، احتمالا در طی بارداری به مراقبت بیشتری احتیاج خواهید داشت، بنابراین اکثر معایبی که در ادامه آورده شده بیشتر درباره مسائل بهداشتی هستند تا سبک زندگی.
اگر حین بارداری در سنین بالا بیماری خاصی در شما ایجاد شده باشد، پزشک بارداری شما را در رده با ریسک بالا طبقه بندی خواهد کرد، به نظر می رسد که این حالت هشدار دهنده باشد، اما این به این معناست که مراقبت های لازم برای اطمینان از سلامت خود و نوزادتان که هنوز متولد نشده را دریافت خواهید کرد. خواندن آیا بعد از 40 سالگی میتوانم باردار شوم؟ (بخش اول) به شما توصیه میشود.
احتمال ابتلا به این بیماریها در بارداری در سنین بالا ، دو برابر زنان جوان است:
• دیابت زایمانی
• تشنج بارداری
• فشار خون بالا
• چسبندگی جفت (قرار گرفتن جفت در قسمت پایینی)
• قطع جفت که جفت از دیواره رحم بیرون می آید
تجریه زایمان هم برای زنان بالای ۴۰ سال می تواند سخت تر باشد.
• سزارین
• حالت قرارگیری عجیب نوزاد در زمان زایمان
• وزن کم نوزاد در زمان تولد
• به دنیا آمدن زودرس نوزاد
احتمال مشکلات کروموزومی هم در بارداری در سنین بالا بیشتر می شود، حدود یک نوزاد در هر ۲۰۰ نوزاد که از زنان ۴۰ سال یا ۴۰ سال به بالا متولد می شوند سندرم داون دارند، در مقابل یک مورد از هر ۷۰۰ نوزادی که از مادران ۳۵ تا ۳۹ ساله به دنیا می آیند و یک مورد از هر ۱۵۰۰ نوزاد متولد شده از مادران ۲۰ تا ۲۴ ساله به این سندرم مبتلا می شوند.
به همه زنان برای بررسی وضعیت ژنتیکی مثلا برای سندرم داون در زمان بارداری آزمایش های غربالگری توصیه می شود، سن شما برای بررسی وضعیت ناهنجاری در نوزاد در نظر گرفته می شود، بنابراین تست های تشخیصی همانند بزل مایع آمنیوتیک، نمونه برداری از پرزهای کوریونی برای بررسی ناهنجاری های کروموزومی در بارداری در سنین بالا پیشنهاد می شود.
متاسفانه افزایش مشکلات کروموزومی احتمال سقط های زودرس را افزایش خواهد داد، نیمی از زنان باردار ۴۲ ساله سقط زودرس را تجربه می کنند، این تصویر ناامید کننده در زنان بالای ۴۵ سال و بالاتر به بیش از سه چهارم افزایش می یابد.
به نظر می رسد فهرست بزرگی از مواردی وجود دارد که مادران ۴۰ ساله و بیشتر باید نسبت به آن نگران باشند، با این حال در خاطرتان باشد بسیاری از زنان ۴۰ ساله بارداری های فاقد دردسر داشته و نوزاد کاملا سالمی خواهند داشت.
در صورت بارداری در سنین بالا باید چه کارهایی انجام داد؟
به غیر از سن موارد دیگری وجود دارد که شانس بارداری نرمال و نوزاد سالم را افزایش می دهد، توصیه های کمکی ما برای آماده شدن زایمان را مطالعه بفرمایید.
می توانید برای کمک به افزایش باروری سبک زندگیتان را تغییر دهید، اگر سیگار می کشید الان موقع ترک کردن است، متناسب بودن، داشتن وزن نرمال و قطع مصرف الکل همه قابل توصیه هستند.
اگر ۴۰ ساله هستید و سابقه رابطه پر خطر و محافظت نشده دو تا سه بار در هفته به مدت ۳ ماه دارید و باردار نشده اید، پزشکتان را ملاقات کنید، او برای پی بردن مشکلات پزشکی مربوط به عدم بارداری آزمایش های خونی برایتان خواهد نوشت.
برخی از مشکلات می تواند بارداری در سنین بالا را سخت تر کند، قبل از تصمیم گرفتن برای فرزند آوری و یا اگر مشکلات زیر را دارید به پزشک تان مراجعه کنید:
• قاعدگی های نامنظم
• سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
• بیماری های منتقله از طریق جنسی
اگر همسرتان مشکل باروری دارد شما و همسرتان باید پزشک را ملاقات کنید.
باید هرچه زودتر به متخصص باروری مراجعه کنید، بسیاری از این متخصصان شروع به خون گیری کرده و لوله های تخم بر (فالوپ) شما یا اسپرم همسرتان را بررسی خواهد کرد.
منبع : mamanam.com