آکاایران: آیا شما هم از مسائل مربوط به کلسترول بالا در روزهای قبل از آغاز دوران بارداری هم رنج میبردید؟ آیا شما هم نگران هستید که جنین داخل رحمتان از کلسترول بالای بدنتان آسیب ببیند؟ خوب، اگر میخواهید با نکات مربوط به کلسترول بالا در دوران بارداری زنان آشنا شوید، خواندن مقاله زیر را فراموش نکنید!
در ابتدا، لازم است به عنوان یک خانم جوان یادتان باشد که اگر سطح کلسترول خون خانمی در دوران بارداری بالا باشد، از ناسلامتی بدن او در طی این دوران حساس خبر میدهد. در واقع، میتوان ادعا کرد که میزان کلسترول خون زنان سالم باید در حد طبیعی باشد. اما، آیا بالا بودن کلسترول خون زنان در دوران بارداری برای سلامت بدن خود این افراد و جنین داخل رحمشان نگرانکننده است؟ آیا شما هم میخواهید که در مورد کلسترول بالا در طی دوران بارداری زنان بیشتر بدانید؟ خواندن مقاله زیر را از یاد نبرید!
کلسترول خون چیست؟
به عنوان یک زن جوان و بیتجربه به خاطر داشته باشید که کلسترول نوع چربی ضروری برای عملکرد درست بدن است. اما هنگامی که میزان سطح کلسترول در بدن مادر بارداری افزایش مییابد، او بیشتر از سایر خانمها در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار خواهد گرفت. در واقع، میتوان ادعا کرد که حضور کلسترول بالا در خون زنان باردار اشاره به ناسلامت بودن بدن خود این افراد و جنین داخل رحمشان دارد.
چه میزان سطح کلسترول خون برای زنان باردار عادی است؟
به طور معمول، سطح کلسترول خون یک مادر باردار سالم باید بین 120 و 190 mg / dl متغیر باشد. البته، در دوران بارداری برخی زنان، ممکن است این میزان به بیش از 200 mg / dl نیز صعود کند.
آیا میزان سطح کلسترول خون زنان در دوران بارداری تغییر میکند؟
یادتان باشد که بالا رفتن سطح کلسترول خون در بدن زنان باردار امری بسیار شایع است، اما، اگر این افزایش بیش از حد باشد (طوری که وضعیت حاصله سبب رنج و ناراحتی مادر حامله شود)، او باید وحشت کرده و با نگرانی، با این موضوع برخورد کند. با این حال، جالب است بدانید به دلیل این که بدن زنان در دوران بارداری تحت تاثیر تغییرات هورمونی قرار میگیرد، سطح کلسترول خون بدن این افراد به صورت خود به خود و در حالت عادی، تا حدودی بالا میرود.
علل بالا رفتن کلسترول خون زنان در دوران بارداری چیست؟
این نکته مهم را همیشه به خاطر داشته باشید که بالا رفتن سطح کلسترول خون برای حمایت و رشد نوزاد داخل رحم شما ضروری است، زیرا سطح کلسترول خون بالا برای تشکیل استروئید در دوران بارداری زنان لازم بوده و کمک زیادی به داشتن دوران بارداری سالم خواهد کرد. معمولا، سطح کلسترول خون زنان حامله در طول سه ماهه دوم از دوران بارداری شروع به افزایش نموده و در سه ماهه سوم از این دوران به اوج خود میرسد. اما نگران نباشید! زیرا سطح کلسترول خون زنان باردار معمولا تا چهار هفته پس از زایمان طبیعی، به حالت اولیه خود باز خواهد گشت.
چگونه میتوان کلسترول بالا در زنان باردار را تشخیص داد؟
دکتر متخصص زنان و زایمان برای تشخیص میزان کلسترول خون بیمار خود در طی دوران بارداری، ممکن است انجام آزمایش خون را به او توصیه کند.
آیا بالا رفتن کلسترول خون مادر حامله برای جنین داخل رحم او خطرناک است؟
به عنوان یک خانم جوان و بیتجربه به خاطر داشته باشید که بالا رفتن کلسترول خون زنان در طی دوران بارداری ممکن است به طور مستقیم بر روی رشد جنین داخل رحم این افراد تاثیر بگذارد. با این حال، بالا رفتن هم زمان فشار خون مربوط به دوران بارداری هم میتواند زندگی مادر و نوزاد متولد نشده او را بیشتر به خطر اندازد و زایمان زودرس را به مادر حامله القا کند. همچنین، این مادران بیشتر از سایر خانمهای باردار در معرض ابتلا به عوارضی مانند تصلب شرایین، حمله قلبی و سکته پس از زایمان قرار میگیرند. در واقع، میتوان ادعا کرد که اگر بالا رفتن کلسترول خون زنان با دوران بارداری این افراد همراه شود، برای سلامت خود مادر و جنین داخل رحم او بسیار خطرناک خواهد بود.
با توجه به نتایج اخیر مطالعات انجام شده در بنیاد قلب و سکته کانادا، کودکانی که مادران آنها در طی دوران پیش از بارداری از کلسترول خون بالا رنج میبردند، پنج برابر بیشتر از کودکان دیگر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی قرار دارند. به همین دلیل، سلامت کامل بدن این نوزادان در بزرگسالی هم کمی غیرممکن به نظر میرسد. از سوی دیگر، یادتان باشد که پایین بودن میزان کلسترول خون در بدن زنان باردار نیز میتواند منجر به انجام زایمان زودرس و تولد نوزادان با وزن کم گردد. بنابراین، زنان حامله نیاز دارند تا پایان دوران حاملگی خود تمرکز کاملی بر روی حفظ میزان طبیعی کلسترول خون بدنشان دارا باشند تا بتوانند دوران بارداری خود را با سلامت پشت سر بگذارند.
روش درمان کلسترول بالا در طی دوران بارداری زنان چیست؟
بیشتر پزشکان متخصص زنان و زایمان استفاده از دارو را برای کاهش سطح کلسترول بالای خون در طی دوران بارداری زنان توصیه میکنند. اگر هم با مصرف این داروها، سطح کلسترول خون زنان باردار همچنان بالا باقی بماند، دکتر ممکن است مصرف برخی از داروها را در دوران پس از زایمان هم به بیمار خود تجویز کند.
چگونه میتوان از بروز مشکل کلسترول بالا در دوران بارداری زنان جلوگیری نمود؟
در ادامه این مقاله، نکاتی برای راهنمایی زنان باردار ارائه شده است تا این افراد بتوانند سطح کلسترول خون خود را به طور مرتب چک کرده و از داشتن یک دوره حاملگی سالم لذت ببرند. مهمترین این نکات عبارتند از:
استفاده زنان باردار از یک رژیم غذایی متعادل در هر روز از دوران حاملگی.
قرار دادن تعداد زیادی از میوههای تازه و سبزیجات در رژیم غذایی دوران بارداری.
اجتناب زنان حامله از خوردن تنقلات در طول دوران حاملگی خود.
همچنین، زنان حامله باید تا زمان زایمان خود از مصرف مواد غذایی سرخ شده و مواد غذایی فرآوری شده که حاوی چربی اشباع شده هستند، اجتناب کنند.
مصرف غلات کامل و قرار دادن سایر غذاهای غنی از فیبر در رژیم غذایی زنان باردار.
ورزش کردن زنان، به طور منظم در طول دوران بارداری امری بسیار ضروری است. البته، این افراد میتوانند مدیتیشن و ورزش یوگا را انتخاب نموده و با انجام حرکات مختلف این نوع ورزش سلامت بدن خود را در طول نه ماه دوران بارداری تضمین کنند.
نکته مهم دیگری که در دوران بارداری همه زنان بسیار حائز اهمیت است، خوشحال بودن زن حامله و دور نگه داشتن او از استرس و اضطراب میباشد، تا مادر باردار بتواند با خیال راحت از یک دوره بارداری سالم در لذت ببرد.
منبع : mamanam.com