آکاایران: همانطور که می دانید امروزه، روش های زیادی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد، اما نکته مهم این است که زنان باید سعی کنند تا از میان این گزینه ها، روش های طبیعی و فاقد خطر را انتخاب کنند. دپو-پروورا که معمولا با عنوان "دپو" شناخته می شود، یکی از گزینه های متداول برای جلوگیری از بارداری در زنان است. جالب است بدانید که این روش نسبت به روشهای جلوگیری از بارداری دیگر، ارجحیت زیادی دارد. دلیل برتر بودن روش دپو این است که روشی بسیار راحت و ساده برای جلوگیری از بارداری می باشد. خوب است به عنوان یک خانم به یاد داشته باشید که با تزریق این آمپول دیگر به منظور جلوگیری از باردار شدن خود نیازی به مصرف قرص در هر روز و نگرانی از تاثیر آن موجود نیست! پس، جالب است آگاه باشیم که روش دپو- پروورا چیست؟ و خانم ها چگونه می توانند برای جلوگیری از بارداری از روش دپوشات استفاده کنید؟ در نهایت، به شما هم مانند سایر خانم ها توصیه می کنیم که برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد استفاده از روش های جلوگیری از بارداری ، قبل از امید بستن به روش های دیگر مقاله زیر را که در مورد روش دپوشات است مطالعه کنید تا در این راه دچار مشکلات زیاد نشوید.

دپو- پروورا روش جلوگیری از بارداری چگونه عمل می کند؟

می توان ادعا کرد که روش دپوشات، یک روش سالم و فاقد خطر برای کنترل بارداری در زنان است که شامل تزریق یک نوع هورمون پروژسترون به نام دپومدروکسی پروژسترون استات (DMPA) (1) به بدن فرد می باشد. معمولا، آمپول محتوی هورمون پروژسترون از ناحیه باسن به زنانی که تمایل به جلوگیری از بارداری دارند، تزریق می شود. به عنوان خانمی که قصد کنترل بارداری خود را دارید به خاطر داشته باشید که این تزریق تنها باید توسط دکتر متخصص زنان و زایمان انجام شود. آمپول محتوی هورمون پروژسترون، به طورطبیعی به مدت 12 تا 14 هفته در بدن افرادی که تزریق کرده اند فعال خواهد بود. اما توصیه می شود که زنان برای اطمینان بیشتر به منظور استفاده از تزریق بعدی این دارو هر 12 هفته اقدام کرده و آن را دریافت کنند، تا بتوانند بدن خود را در برابر باردار شدن محافظت کنند. اکثر زنان می توانند از روش دپوشات برای جلوگیری از بارداری خود استفاده کنند. با این حال، برخی از زنان در استفاده از این دارو محدودیت دارند که این نوع افراد معمولا دارای مشکلات و بیماری های خاصی در بدن خود هستند. برخی از این بیماری ها عبارتند از:
• سرطان پستان
• بیماری های کبدی
• داشتن مشکل لخته شدن خون در بدن فرد
• خونریزی واژینالی که هیچ توضیحی برای آن موجود نیست
همچنین، زنان مبتلا به پوکی استخوان نیز باید در مورد استفاده از روش های جلوگیری از بارداری بسیار مراقب باشند، چون مصرف برخی از داروها می تواند در از بین رفتن سریع تر بافت های استخوانی بدن آن ها تاثیر فراوانی داشته باشد. پس، شما هم به عنوان یک زن جوان که دارای مشکلات خاصی در بدن خود هستید، دقت داشته باشید که بهترین راه برای جلوگیری از بارداری انتخاب روش های دیگری به غیر از روش دپوشات می باشد.

استفاده از روش دپوشات، چگونه به جلوگیری از بارداری کمک می کند؟

انجام روش دپو- پروورا از طریق DMPA صورت می گیرد که به تنظیم کار تخمدان ها در زنان کمک می کند. در این روش از هورمون پروژسترون که نوعی هورمون طبیعی است که به منظور جلوگیری از بارداری زنان استفاده می شود. این روش، برای جلوگیری از بارداری زنان در بدن آن ها به روش های زیر عمل خواهد کرد:
• اول این که استفاده کردن از روش دپوشات مانع از انجام عمل تخمک گذاری در بدن زنان می شود، یعنی این که وجود این هورمون پروژسترون در بدن مانع آزاد شدن تخمک از داخل تخمدان در طول چرخه طبیعی تخمک گذاری هر زنی خواهد شد.
• دوم این که روش دپوشات ضخامت مخاط دهانه رحم را افزایش داده و از این طریق، مانع رسیدن اسپرم به تخمک آزاد شده احتمالی از تخمدان زنان خواهد شد.
• سوم این که استفاده از روش دپوشات، مانع لانه گزینی تخمک لقاح یافته (با تغییر دادن پوشش داخلی رحم) می شود.

چگونگی استفاده از روش دپوشات برای جلوگیری از بارداری در زنان:

به عنوان خانمی که قصد جلوگیری از بارداری خود را دارید، به یاد داشته باشید که روش دپو- پروورا به عنوان نسخه ای برای پیشگیری از بارداری در زنان است که تزریق آن توسط دکتر متخصص زنان و زایمان در هر 11 تا 13 هفته انجام می گیرد. همانطور که قبلا ذکر شد، با مدیریت کامل دکتر معالج آمپول دپوشات در ناحیه بازو و یا باسن فرد مورد نظر تزریق می گردد که تزریق اولیه آن باید ظرف پنج روز بعد از پایان دوره قاعدگی صورت گیرد. خوب به خاطر داشته باشید که تزریق این آمپول باید هر 11 تا 13 هفته یک بار تکرار شود.

آکاایران: دپو چگونه باعث جلوگیری از بارداری می شود؟ (بخش اول)

چگونگی عملکرد جلوگیری از بارداری روش دپو- پروورا در بدن زنان:

خوب است به عنوان خانمی که قصد جلوگیری از بارداری خود را دارید، بدانید که تا به حال تزریق این دارو در بدن زنان بسیار خوب عمل کرده و میزان شکست آن 1 درصد گزارش شده است، به این معنی که در 99 نفر از صد نفری که از این روش برای کنترل باردار خود استفاده کرده اند، کاملا موثر بوده و برای جلوگیری از باردار شدن آن ها درست جواب داده است.
نکته مهمی که باید به خاطر دارا باشند، این است که در نوزدانی که بعد از تزریق این دارو به وجود می آیند، خطرات بالقوه، مانند تولد زودرس آن ها وجود دارد. بنابراین، به زنان توصیه می شود که هنگام استفاده از این روش به منظور جلوگیری از بارداری خود، با دقت به تمام نشانه هایی که نمایانگر بارداری در بدن آن ها است، توجه کنند تا بعدا با مشکل مواجه نشوند.
در نهایت، جالب است به عنوان یک خانم بدانید که هیچ روش جلوگیری از بارداری موجود نیست که بتوان تاثیر آن را 100٪ تضمین کرد. پس، به یاد داشته باشید که آن 1 درصد اشتباهی هم که در روش دپو- پروورا وجود دارد، به شانس شما بستگی خواهد داشت.

عوارض جانبی استفاده از روش جلوگیری از بارداری دپو-پروورا در بدن زنان:

همانطور که روش دپو-پروورا برای جلوگیری از بارداری بسیار موثر است، اما می تواند برخی از عوارض جانبی را هم در بدن فرد به جای گذارد. از جمله این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• بروز آکنه بر روی پوست زنان
• ایجاد سردرد شدید
• افزایش اضطراب خانم
• بروز سرگیجه و تهوع شدید در زنان
احساس خستگی مفرط
• بالا رفتن احتمال بروز افسردگی
• افزایش وزن خانم
• نامنظم شدن چرخه قاعدگی و یا از بین رفتن کل این دوره در بدن زنان
• از دست دادن تراکم استخوان
• بروز حساسیت به لمس پستان ها
• افزایش خونریزی ماهانه و لکه بینی زیاد در بدن فرد
• تغییر در اشتهای فرد
• رشد بیش از حد موها و یا ریزش موی زنان
می توان ادعا کرد که از تمام این عوارض جانبی احتمالی، شایع ترین آن ها تغییر در چرخه قاعدگی زنان است. بسیاری از زنان با استفاده از این روش جلوگیری از بارداری ، خونریزی نامنظم و یا لکه بینی را تجربه می-کنند. نتایج تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده است که معمولا، پس از گذشت یک سال تقریبا نیمی از زنانی که از روش دپوشات برای کنترل بارداری خود استفاده می کردند، به دلیل مشکلات زیاد به وجود آمده در بدن خود، استفاده از این روش را متوقف می کنند. اما خبر خوب در مورد تغییر در چرخه قاعدگی زنان این است که معمولا این مشکل پس از قطع استفاده از این روش به حالت عادی خود باز می گردد. یکی دیگر از اثرات جانبی شایع این روش، افزایش وزن زیاد زنان است. به طور متوسط اکثر زنان در طول سال اول استفاده از داروی دپو- پروورا، وزن اضافی به دست می آورند.
از دیگر عوارض جانبی که به کار بردن این روش جلوگیری از بارداری می تواند در زنان به وجود آورد، کمر درد، گرفتگی عضلات پا، آکنه، نفخ و از دست دادن میل جنسی می باشد. نیازی به گفتن ندارد که اگر شما به عنوان یک خانم فکر می کنید که باردار هستید، حتما از مصرف داروی دپوشات خودداری کنید. همچنین، در صورت شیر دادن به فرزند خود هم، قبل از تزریق این دارو با دکتر معالج خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید که استفاده طولانی مدت از داروی دپوشات ممکن است باعث از دست دادن تراکم مواد معدنی استخوان ها در زنان شده و در نتیجه، افزایش خطر پوکی استخوان ها را به دنبال داشته باشد. افزایش خطر پوکی استخوان، فقط در صورت استفاده از این روش برای مدت بیش از دو سال به وجود می آید. همچنین، لازم است بدانید که این وضعیت در خانم هایی که به نوشیدن مقدار زیاد مواد الکلی، استفاده از دود و دم و یا سایر عوامل خطرزا عادت دارند، بیشتر به وجود می آید.

دپو چگونه باعث جلوگیری از بارداری می شود؟ (بخش اول)   - آکاجلوگیری از بارداری

در صورت استفاده از روش دپوشات برای جلوگیری از بارداری چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر از روش دپوشات برای جلوگیری از بارداری خود استفاده می کنید، لازم است بدانید که بلافاصله بعد از مشاهده علائم زیر حتما باید با دکتر معالج خود تماس بگیرید:
• درد شدید در ناحیه شکم
• خونریزی سنگین از واژینال به مدت طولانی
• زردی چشم ها و پوست بدن
• مشاهده توده نوین در پستان ها
• به وجود آمدن افسردگی حاد
به یاد داشته باشید که اگر می خواهید از تزریق دپوشات برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید، حتما باید با دکتر معالج خود مشورت کنید، اگر تجربه هر یک از نگرانی های زیر را دارید:
• داشتن بیماری دیابت
• ابتلا به بیماری های قلبی
• داشتن فشار خون بالا
• سابقه بیماری های کبدی
• داشتن سابقه لخته شدن خون
• ابتلا به افسردگی

چگونگی بارداری بعد از استفاده از روش دپوشات را در دپو چگونه باعث جلوگیری از بارداری می شود؟ (بخش دوم) حتما بخوانید.

.

منبع : mamanam.com