مجله شهرزاد: هرچند ورود یک نوزاد به کانون خانواده به خصوص برای والدین جوان تجربهای شیرین و دلچسب است اما در کنار تمام شیرینیهایش، دغدغهها و مشکلاتی با خودش به همراه دارد که ممکن است قبل از بچهدار شدن، حتی فکرش را هم نکرده باشند. یکی از نگرانیهای اصلی والدین در دوران نوزادی و نوپایی فرزندشان، مشکلات گوارشی است که کم و بیش همه بچهها، حتی اگر شده یک بار، با آن دست و پنجه نرم میکنند.
علائم: آیا کودک شما، پس از شروع غذای تکمیلی، از خوردن غذاهای جدید اجتناب میکند و فقط غذاهای آشنای قدیمی را میپذیرد؟
تشخیص احتمالی: نگران نباشید، این مسئله کاملا طبیعی است و در اغلب کودکان اتفاق میافتد. برای اینکه به نوزاد خود کمک کنید تا غذاهای جدید را بپذیرد با وعدههای کوچک شروع کنید. علاوه بر این غذاهای جدید را به گونهای طبخ کنید که از لحاظ ظاهری به غذاهای قدیمی و مورد علاقه کودک شباهت داشته باشد.
مراقبت در منزل: برای اینکه کودک، غذاهای جدید را بهتر قبول کند، از وعدههای کوچک شروع کنید و تعداد دفعات غذا خوردن را بیشتر کنید. از طرف دیگر میتوانید غذاهای جدید را جوری درست کنید که از لحاظ شکل ظاهری شبیه غذاهای قدیمی و مورد علاقه فرزندتان باشد.
علائم: آیا کودک شما از خوردن غذا اجتناب میکند؟
تشخیص احتمالی: اجتناب کودک از غذا خوردن غیر طبیعی نیست اما اگر ادامه پیدا کند، نیاز به بررسیهای بیشتر دارد. این حالت ممکن است در نتیجه سیری، خستگی یا بیماریهای زمینهای باشد.
مراقبت در منزل: هرگز کودک را مجبور به غذا خوردن نکنید. به طعم، رنگ و بوی غذایی که برای فرزندتان آماده میکنید، توجه کنید. کودک را در درست کردن غذا دخالت دهید و غذا را به فرمی که او دوست دارد برایش تهیه کنید.
علائم: آیا فرزندتان حالت تهوع دارد و غذایی را که خورده، بر میگرداند؟
تشخیص احتمالی: این حالت هم به خصوص برای نوزادان طبیعی است. چون سیستم گوارشی نوزادان هنوز تکمیل نشده و همچنان در حال رشد و تغییر است.
برای کنترل این حالت سعی کنید به نوزاد آرامتر و در وعدههای خیلی کوچک غذا بدهید و بعد از غذا دادن برای مدت کوتاهی او را نخوابانید. ریفلاکس معمولا بین 12 تا 14 ماهگی خود به خود برطرف می شود.
مراقبت در منزل: برای اینکه کودک حالت تهوع نگیرد یا دچار استفراغ نشود، آرام آرام به او غذا بدهید. سعی کنید حجم هر وعده کم و تعداد دفعات غذاخوردن بیشتر باشد. بلافاصله بعد از غذا خوردن کودک را وادار به خوابیدن نکنید و اگر این حالت تا بعد از 14 ماهگی ادامه داشت، حتما با متخصص گوارش مشورت کنید.
علائم: آیا فرزندتان اجابت مزاج مکرر و آبکی دارد؟
تشخیص احتمالی: اسهال معمولا به دلیل عفونت دستگاه گوارش ایجاد میشود اما ممکن است ناشی از نوع تغذیه کودک یا بیماریهای زمینهای دیگر باشد. اسهال، در صورتیکه آب از دست رفته بدن، جبران نشود، میتواند خطرناک باشد.
مراقبت در منزل: کودکان بالای 2 سال را به نوشیدن آب و سایر مایعات رقیق تشویق کنید. در مورد دادن محلول او. آر. اس به کودک با پزشک مشورت کنید. یادتان باشد که از خوراندن مقادیر زیاد آب میوه به فرزندتان جدا اجتناب کنید چون باعث تشدید اسهال میشود.
علائم: آیا اجابت مزاج فرزندتان با فشار همراه است و آیا مدفوع او خشک و سفت است؟
تشخیص احتمالی: مدفوع خشک و سفت یا مدفوع ریز که شبیه گلولههای کوچک است، معمولا نشانه یبوست است.
یبوست مداوم ممکن است نشانه بیمارى هیرشپرونگ باشد که به نوعی نقص مادرزادی روده بزرگ گفته میشود.
مراقبت در منزل: مقدار بیشتری آب و مایعات در رژیم غذایی فرزندتان بگنجانید و اگر هنوز نوزاد است، توجه کنید که آیا به اندازه کافی شیر میخورد یا نه. برای اطمینان از اینکه یبوست ناشی از یک بیماری خاص نیست، حتما با پزشک مشورت کنید.
علائم: آیا فرزند شما به ویژه پس از خوردن شیر گاو یا گندم و محصولات آن، دچار اسهال و نفخ میشود و گاز دفع میکند؟
تشخیص احتمالی: بیماری سلیاک (ناتوانی در هضم گندم) و عدم تحمل لاکتوز (قند شیر) میتوانند این علائم را ایجاد کنند.
مراقبت در منزل: غذاهایی را که باعث تشدید علائم گوارشی کودک میشود در رژیم غذایی او محدود کنید. شیر سویا انتخاب مناسبی برای کودکانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند. برای مبتلایان به سلیاک هم خوراکی های متنوعی در بازار وجود دارد که معمولا از آرد ذرت تهیه شدهاند.
علائم: آیا فرزندتان موقع اجابت مزاج درد دارد یا به خاطر اجتناب از درد از مدفوع کردن خودداری میکند؟
تشخیص احتمالی: فیشور مقعد یا هموروئید از دلایل شایعی است که میتواند باعث درد موقع دفع شود.
مراقبت در منزل: اگر درد در طی یک یا دو روز برطرف نشد، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
ایمنی اسباب بازی کودکان - آکاایران | |
![]() |
ایمنی اسباب بازی کودکان
اسباب بازیها گنجینه هایِ دوران کودکی هستند، خصوصا اگر با دقت انتخاب شده باشند. شما می توانید موارد زیر را در هنگام انتخاب اسباب بازی برای کودک خود در نظر بگیرید و می توانید این موارد را به هر کسی...
|
ایمنی حمام کودکان - آکاایران | |
![]() |
ایمنی حمام کودکان
حمام مانند آشپزخانه می تواند یک مکان خطرناک برای کودکِ شما باشد. موارد زیر می توانند به شما کمک کنند تا سلامت و امنیت کودک خود را تامین کرده و جلوی مشکلات احتمالی را بگیرید.
...
|
گردآوری توسط بخش مراقبت از نوزاد ، مراقبت از کودک سایت آکاایران