در این بخش از سایت آکاایران مطالبی در مورد خرید انواع لباس های نوزادی را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
به نقل از آکاایران: هیچ لباسی با مزه تر از از لباس نوزادی نیست، اما با اینکه وسوسه انگیز است کمد کوچکی از این لباس های بامزه برای ورود فوق العاده بزرگ نوزادتان تهیه کنید، بهتر است در خرید لباس روی راحتی و امنیت او سرمایه گذاری نمایید. کودک شما در یک سال اول بسیار سریع رشد می کند و شاید برخی لباس ها را فقط یک بار بپوشد. با ما همراه شوید تا مطالب مفیدی در مورد لباس نوزادی مطالعه کنید.
لباس نوزادی
آکاایران: لباس خریدن برای نوزادان با لباس خریدن برای بزرگسالان تفاوت زیادی دارد.نوزادان مثل شما نیستند که بتوانید هر لباس شیکی برای آنها بخرید به هوای این که حتما در آن راحت خواهند بود و تحملش میکنند. تحمل بچه ها به اندازه شما نیست به همین دلیل زیبایی لباس، آخرین فاکتور انتخاب آن است. قبل از این که به زیبایی لباسی که برای فرزندتان می خرید توجه کنید، باید نکات سلامت آن را درنظر بگیرید.
بسیاری از والدین لباس های دوخته شده و لباس بچه را به عنوان کادو دریافت می کنند، به گونه ای که چند ماه اول از خریدن لباس برای نوزاد خود بی نیاز می شوند. در صورت محدودیت مالی به لباس های دست دوم و باکیفیت بچه های فامیل که کوچک شده اند نیز توجه کنید. اگر دنبال لباس های ضد حریق هستید، بهتر است دست دوم نگیرید، زیرا ممکن است خوب شسته نشده باشند و کارایی خود را از دست دهند. قبل از به دنیا آمدنش به فکرش باشید. ممکن است یک وقت اشتیاقش برای به دنیا آمدن خیلی زیاد باشد و زودتر از موعد به دنیا بیاید! نگذارید او غافلگیرتان کند. شما او را غافلگیر کنید، با تمام لباس هایی که مورد نیازش است به استقبالش بروید. این لیست را بنویسید و به همراه داشته باشید تا در موقع خرید کمک تان کند.
لباس نوزاد-به خاطر پوست حساس و لطیف نوزادان در این سن،باید به جنس لباس دقت کنید.لباس نوزادان باید حتما نخی باشد و ایجاد حساسیت نکند. زیاد دربند قیمت پایین لباس نوزاد نباشید.در این سن به دلیل سلامت کودک حتما باید برای بچه، لباس با جنس خوب بخرید.برای خرید لباس نوزاد خوب هم ناچارید هزینه بالایی بپردازید.
لباس نوزادتان را طوری انتخاب کنید و به او بپوشانید که عرق نکند. از گرم نگه داشتن بیش از حد نوزادتان با لباس خودداری کرده و به دمای اتاق و دمای بدن نوزادتان توجه نمایید.زیر پیراهنی برای سلامت بدن نوزادتان خوب است، علاوه بر اینکه از پوست نوزادتان در مقابل درزهای بلوز و یا دگمه های آن محافظت می کند، در صورت دگمه ای بودن آن نیز پوشش دهی مناسبی از بدن نوزادتان دارد.لازم به ذکر است که بهترین دمای بدن نوزاد در زیر بغل، 36.5 درجه می باشد و باید دمای اتاق او را 24 الی 25 درجه تنظیم نمایید ولی اگر نوزاد شما زیر دو کیلوگرم وزن دارد، دمای مناسب اتاق 26 الی 27 درجه می باشد.
تعدادی لباس ضروری وجود دارد که دوست دارید قبل از تولد نوزادتان دم دست باشد، در صورتی که جنسیت فرزندتان را نمی دانید، یا زمانی که بعد ها تصمیم به بچه دار شدن مجدد دارید، لباس ها را در رنگ هایی خریداری کنید که مناسب هر دو جنس باشند.
4-6 عدد زیرپیراهنی: که در دو نوعِ آستین کوتاه و بلند موجودند و به دو صورت سر کردنی و زیپی یک طرفه اند. پوشاندنِ نوعِ زیپی به نوزادانِ کوچک قدری آسان تر است. مادامی که بند ناف بچه نیفتاده است، زیر پیراهنی ها از لباس های سرهمی بهترند.
3-4 عدد لباس یک سره: این لباس های محبوبِ والدین، تا پایین تنه نوزاد را پوشش می دهند و به خوبی پوشک او را نگه می دارند.
3-4 عدد لباس خواب نوزاد: در طول روز و شب مناسب هستند. لباس خواب های بلند در پایین با چسب بسته می شوند که در آوردن لباس و تعویض پوشک را مشکل می سازند. این لباس ها انگشتان دست و پای کودک را به طور کامل پوشش می دهد و مانع خاراندن کودک می شود. لباس خواب های کوتاه برای هوای گرم بهترند.
3-6 عدد کیسه خواب: حتی اگر کودک در گهواره خوابیده باشد، بهتر است در کیسه خواب پوشانده شده یا رویش با پتو کاملاً پوشانده شود. بهتر است ارتفاع تشک نوزاد کم شود و ضربه گیر های تخت و فنر ها حذف شوند. بعضی والدین از کیسه های بچه استفاده می کنند که مشابه پتوی خواب کیسه ای است. پاپوش ها باید کفِ چندلایه داشته باشند تا پای نوزاد هنگام ایستادن و راه رفتن، مخصوصاً روی سطوحِ سخت، آسیب نبیند.
3-4 عدد جوراب و چکمه: باید شل باشند تا نوزاد انگشتان پای خود را به راحتی در آن ها حرکت دهد. آن ها با چسب های کشی مچ جوراب را در پای نوزاد ثابت نگه می دارند تا به راحتی از پا درنیایند.
4-6 عدد پتوی بچه: نوزادان بیشتر وقت خود را در هفته های اول به صورتِ پیچیده در پتو می گذرانند. پتو آن ها را گرم نگه می دارد و به آن ها احساس آرامش می دهد.
1-2 عدد کلاه و گرم کن: کلاه های بافتنی نوزاد را گرم نگه داشته و کلاه های کاسکتی وی را از نور آفتاب محفوظ نگه می دارند. کلاه های کتان و اکریلیک برای بیرون مناسب هستند.پوشش کودک باید مطابق با آب و هوا باشد.
لباس هایی که راحتند
یکی از کارهایی که بعد از به دنیا آمدن نوزادتان باید تا مدت ها انجام بدهید، عوض کردن اوست! عوض کردن پوشک و سایر لباس های نوزادان نیازمند این است که لباسی مناسب را برای او انتخاب کرده باشید. لباس هایی که از روی پوشک باز و بسته می شوند انتخاب های بسیار هوشمندانه ای برای کوچولوهای دوست داشتنی هستند.
توجه به فصل تولد
موقع خرید لباس نوزاد، به این نکته توجه داشته باشید که او در چه فصلی به دنیا خواهد آمد، نه این که اکنون در چه فصلی هستید. اگر فرزندتان در زمستان به دنیا بیاید اما شما یک لباس نازک را برایش خریده باشید به این امید که تابستان بعدش آن را می پوشد پول تان را دور ریخته اید. چون نوزادان با سرعت شگفت انگیزی رشد می کنند.
سعی کنید روی لباس هایی سرمایه گذاری کنید که اصطلاحا از نظر فصلی خنثی هستند، در عوض زمانی که به دنیا آمد سراغ لباس هایی بروید که برای پوشش بیرونش مناسب هستند.
باید ایمن باشد
چه لباسی مناسب یک نوزاد است؟ پرسیدن این سوال معمولا درست از زمانی شروع می شود که جواب تست بارداری مثبت از آب در می آید. از همان موقع باید بدانید چه مجموعه ای از لباس ها باید در کمد نوزادتان باشد.
لباس یک نوزاد باید 2 ویژگی اساسی را داشته باشد: 1- راحت باشد. 2- ایمن باشد.مثلا وقتی قرار است لباس و کالاهای مربوط به نوزادتان، به خصوص لباس و کالای خوابش را انتخاب کنید، توجه داشته باشید که جنس پارچه های به کار رفته در آن ها ضد شعله باشد. این کار ایمنی بیشتر او را فراهم می کند.
نحوه پوشاندن لباس به نوزادان
یادتان باشد که برای بیشتر کودکان و نوزادان 2 چیز زیاد خوشایند نیست: اول حمام کردن و دوم لباس پوشیدن. مادرها 2 دسته هستند یا آن هایی که از اول شانس همراهی یک پرستار یا یکی از اعضای خانواده را به عنوان کمک دست دارند و دسته دوم آن هایی که دست تنها هستند.برای هر دسته لباس هایی را توصیه می کنیم که جلو باز هستند. موقع پوشاندن این دسته از لباس ها به نوزادتان راحت تر خواهید بود. لباس هایی که قسمت پایینی شان هم به صورت چسبی بسته می شود حسابی کمک حال تان خواهند بود.
اما در مورد بقیه لباس ها مثل زیرپوش و بلوزهای نخی سعی کنید دست تنها نباشید. اگر هم تنها هستید هیچ ایرادی ندارد، فقط سعی کنید با صبر، حوصله، دقت و ملاحظه خیلی زیاد عملیات تعویض لباس را انجام بدهید.به هیچ وجه از لباس هایی با یقه های تنگ استفاده نکنید چون بچه ها را اذیت می کنند. در عین حال موقع پوشاندن شان با قیافه ناراحت نوزاد روبه رو خواهید شد.
نکته آخر این که درست است که بدن نوزادان به نظر انعطاف پذیر می رسد اما به این معنی نیست که موقع تعویض لباس می توانید آن ها را در هر وضعیتی که می خواهید قرار دهید. لباس هایی را انتخاب کنید که پوشاندن و در آوردن شان ساده است. این طوری هم شما لذت بیشتری می برید هم فرزندتان!
گردآوری: بخش کودکیاری آکاایران