در این بخش از سایت آکاایران مطالبی در مورد استفاده از گوش پاک کن را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
به نقل از آکاایران: حمام کردن یکی از کارهای سخت نوزاد و کودک است. معمولا هم وقتی استحمام تمام می شود والدین بعد از لباس پوشاندن و کارهای مقدماتی سراغ تمیز کردن گوش کودک می روند. با ما همراه شوید تا نکات مهمی در مورد پاک کردن گوش نوزاد و استفاده از گوش پاک کن مطالعه کنید.
گوش پاک کن
آکاایران: این کار به طور معمول یک گوش پاک کن بر می دارند و به داخل گوش فرو می کنند. اما کمی بی احتیاطی کافی است تا به گوش کودک آسیب برسد. جرم گوش زرد رنگ و چرب بوده و دارای حالت چسبندگی است به همین دلیل به نظر کثیف می آید و باید تمیز شود، اما در حقیقت ترشحات گوش که به آن جرم یا واکس گوش گفته می شود، به هیچ وجه آلوده و کثیف نیستند.
این ترشحات، در واقع یک سری از ترشحات طبیعی و ضروری بدن هستند که از گوش مراقبت می کنند. جرم گوش به طور طبیعی و خودبه خود به سمت بیرون حرکت کرده و از مجرای گوش خارج می شود بنابراین نیازی به دستکاری برای خروج آن وجود ندارد.
فرو بردن جسم خارجی به داخل گوش ، به قصد تمیز کردن آن علاوه بر خطر آسیب رسانی به پرده گوش، خراش های ظریف میکروسکوپی در مجرای گوش ایجاد می کند. در این صورت و با توجه به احتمال وجود میکروب یا قارچ در سطح گوش، چنانچه کودک زمینه آلودگی را پیدا کند مبتلا به عفونت گوش خواهد شد. از سوی دیگر شما اندازه دقیق عمق گوش کودک را نمی دانید بنابراین قادر به پاک کردن تمامی قسمت های گوش نیستید. در نتیجه، وارد کردن جسمی نظیر گوش پاک کن موجب فشرده تر شدن این ترشحات در قسمت های عمقی تر مجرا می شود که در این صورت، خروج آنها مشکل تر خواهد بود. توجه داشته باشید عقب راندن ترشح های گوش با گوش پاک کن ممکن است به قدرت شنوایی کودک شما آسیب برساند یا موجب درد گوش شود.
در برخی از موارد، ترشح بیش از حد به خصوص در افراد مستعد موجب انسداد گوش و کاهش شنوایی می شود البته این انسداد به طور شایع تر در ارتباط با تمیز کردن نادرست گوش به وجود می آید. در این موارد بایستی کودک را جهت شستشوی گوش و اقدامات لازم به نزد پزشک ببرید. بهترین روش توصیه شده جهت تمیز کردن گوش این است که لاله گوش و قسمت بیرونی گوش را با استفاده از یک پارچه نخی نرم و مرطوب که به دور انگشت اشاره تان پیچیده اید تمیز کنید، بدون آن که انگشت خود را داخل مجرا ببرید. اگر هم آب داخل گوشتان فرو رفته است می توانید گوش پاک کن را در ابتدای مجرای گوش خود قرار دهید و سر خود را به سمت گوش مبتلا خم کنید تا پنبه گوش پاک کن خود آب را جذب کند.
کودکانی که جهت رفع خارش و تمیز کردن گوش از وسایلی نظیر سنجاق سر و یا گوش پاک کن استفاده می کنند بیش از سایرین در معرض خطر پارگی پرده گوش قرار دارند.با این عوارض مختلف می بینید که گوش پاک کن بیشتر از آن که برای گوش کودک مفید باشد، مضر است و به آن آسیب می رساند.بهتر است اجازه دهید ترشح گوش در گوش بماند و شما تنها با یک دستمال تمیز و مرطوب، بخش بیرونی گوش را تمیز کنید.اگر هم اصرار دارید گوش کودک را بعد از استحمام خشک کنید از سشوار استفاده کنید. باد ملایم و گرم سشوار را به مدت 2 دقیقه از فاصله نیم متری به سمت گوش جریان دهید تا گوش خشک شود.
بعضی از افراد عادت دارند تا بعد از حمام از گوش پاک کن برای تمیز کردن گوششان استفاده می کنند. البته ضرری آنچنان ندارد ولی نباید وسواس و بی دلیل این کار را همیشه تکرار کرد . چون گوش به خارش می کن و مدام باید این کار را انجام داد که باعث مشکلات می شود .
استفاده مکرر از گوش پاک کن میتواند خطرناک باشد بدین صورت که با از بین بردن مخاط داخلی گوش باعث کم شنوایی و به مرور زمان ناشنوایی را به دنبال دارد.اما اگر به صورت مداوم (عادت روزانه) نباشد و بعضی اوقات برای تمیزی داخل گوش استفاده شود مفید هم خواهد بود.این کار برای نوزادان هم خطری نخواهد داشت فقط تنها خطر تکان خوردن سر نوزاد در حین تمیزی میباشد که میتواند باعث صدمه دیدن پرده گوش وی شود!پس در حین این کار دقت کنیددر یک جمله اگر به صورت مداوم باشد خطرناک و اگر به صورت دوره ای باشد مفید هم خواهد بود
گردآوری: بخش کودکیاری آکاایران