
آکاایران: در زمان ریسه رفتن نوزاد یا کودک چه کار کنم؟
آکاایران: ریسه رفتن در نوزادان و کودکان باعث می شود تا اغلب مادران دست پاچه شوند و کنترل اعصاب خود را هم از دست بدهند. در زمان ریسه رفتن کودک باید اقداماتی را انجام دهید و خونسردی خود را حفظ کنید.
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: ریسه رفتن یا حبس کردن نفس با تحریک، گریه، قطع تنفس و سیاهی دور لب کودک همراه است، والدین در این مواقع به جای تنفس دهان به دهان، ماساژ قلبی و پاشیدن آب سرد بر صورت کودک به او قطره آهن بدهند.
ساسان ساکت در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره حبس شدن نفس کودک و سیاه شدن او، اظهار داشت: ریسه رفتن یا حبس کردن نفس یکی از اختلالاتی است که در سنین یک سال و نیم شایع است. کودک به دنبال گرفتن شیشه شیر یا وسیله بازی از او تحریک شده، گریه می کند و در نهایت نفسش قطع می شود که افزایش طول مدت حبس تنفس موجب سیاه شدن دور لب او می شود.
ایشان گفت: لازم است کودک توسط متخصص اطفال یا فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان بررسی شود، زیرا این نوع حمله به حبس کردن نفس همراه با سیاه شدن است، باید به دقت بررسی شود.
کودک از نظر قلبی، تنفسی و اعصاب بررسی شود
وی افزود: کودک باید از نظر بیماری های قلبی، تنفسی و مغز و اعصاب بررسی شود و اگر از هر نظر کاملاً طبیعی بود، می توانیم اطمینان دهیم که تنها حملات BHS یا حبس تنفس را دارد.
ساکت ادامه داد: این اختلال به مرور با افزایش سن بهبود پیدا می کند و موقعی که رخ می دهد نیاز به اقدام خاصی وجود ندارد، حتی توصیه می شود که والدین از بغل کردن کودک بپرهیزند زیرا ممکن است کودک بترسد و وضعیتش بدتر شود.
انواع حملات حبس تنفس
ایشان گفت: حملات حبس تنفس به دو نوع با پریدگی رنگ و سیاه شدن دور لب و دهان تقسیم می شود.
مبتلایان 15 قطره آهن تا دو سالگی مصرف کنند
ساکت تصریح کرد: گاهی فقر آهن و کم خونی موجب بروز اختلال ریسه رفتن یا حبس تنفس می شود، بنابراین توصیه می شود مبتلایان از 4 یا 6 ماهگی تا جشن تولد دوسالگی روزانه 15 قطره آهن ایرانی مصرف کنند.