آکاایران: بغلی بودن کودک بایدی است
اخبار روز نوپایان : هر نوزادی که به دنیا می آید، همه اطرافیان اعم از اعضای خانواده، دوست، آشنا، همکار و همکلاسی، رسالت خود می دانند به والدین و نزدیکان نوزاد یادآور شوند که «زیاد بغلش نکنیدا، بچه بغلی می شه».
پایگاه اطلاع رسانی آتیسام : اخبار روز > نوپایان > این جمله آنقدر در همه دیدوبازدیدهای «قدم نورسیده» تکرار می شود که والدین گمان می کنند یک قانون غیرقابل تغییر است. تازه مادران باورشان می شود بزرگ ترین بلا و مصیبتی که ممکن است یقه وقت و انرژی شان را بگیرد، بغلی شدن بچه است و همه تلاش شان را می کنند که با وجود خواست قلبی خودشان و گریه های نوزاد، تسلیم نشوند و تا می توانند کودک را در گهواره یا تختش همراهی کنند و از در آغوش گرفتن او امتناع می کنند. اغلب خانواده ها گمان می کنند وقتی بچه ای را با هربار گریه، بغلش کنند، آن نوزاد اسباب دردسر و بغلی می شود و بچه بغلی یعنی بچه ای که 24 ساعته از گردن مادر آویزان است.
- با نوزاد لجبازی نکنید
- طرز تهیه یک کودک لوس
آکاایران: بغلی بودن کودک بایدی است
- برای بغل کردن آماده باشید
- کودک خود را آرام کنید
- بگذارید بغلش کنند
- شاید باورتان نشود
- بزرگسالانی بالغ تر
- تماس پوستی و درمان استرس
- شیرخشکی ها
- آغوشی همیشگی داشته باشید
- متخصصان چه می گویند؟
- کارشناس: دکتر فروغ نیلچی زاده استاد حوزه و دانشگاه
ماجرای کربلا یک سکه دورو است. یک صحنه آن صحنه جنایت های عجیب و غریب است که شنیدن آنها دل هر انسان آزاده ای را به درد می آورد. در حقیقت شاید علت اینکه یکی از لقب های امام حسین(ع) «کشته اشک» است همین است که محال است کسی در مدار انسانیت باشد، قصه امام حسین(ع) و روز عاشورا را بشنود و اشک از چشمان او جاری نشود. اما اینکه ما از کدامیک از صحنه ها باید برای بچه ها بگوییم، نکته تربیتی مهمی است. ما به عنوان والدین یک کودک در نقش بستن ذهنیات او درباره امام حسین(ع) و محرم تأثیر ویژه ای داریم. بنابراین نباید از صحنه های جنایت برای کودکان بگوییم بلکه باید از نقاط روشن و سفید کربلا بگوییم. از صحنه های وفاداری، عشق، محبت و ولایتمداری همه کسانی که شهید شدند یا در کربلا اسیر شدند بگوییم. آنچه باید برای بچه ها، کودکان و نوجوانان از محرم و واقعه عاشورا بگوییم به همراه رعایت این نکته است که اولا باید به زبان قصه بیان شود و ثانیا اینکه ادبیات شیرین و نرمی داشته باشد.
یادمان نرود از کلماتی استفاده نکنیم که روز و واقعه عاشورا و جدال امام حسین(ع) با لشکر ظلم و باطل را به یک صحنه جنایی تبدیل کنیم. اما متأسفانه شاهد هستیم که آن چیزی که فضای داستان های عاشورایی ما را در همه قالب های خود چه دیجیتال، چه قصه های مکتوب و چه شفاهی پر کرده همین صحنه هاست. صحنه های اکشن و جنایی آسیب های جدی را به رفتار و روحیات بچه ها می زند. پس بهتر است مانند یک پدر و مادر آگاه و باهوش باشید و داستان عاشورا را از زاویه های مختلف تربیتی برای کودکان خود بیان کنید. مثلا از ولایت پذیری یاران امام حسین(ع) بگویید، از اهمیت حفظ حجاب بانوان کاروان عاشورا، از نماز اول وقت امام و یاران امام که در وسط میدان جنگ هم ترک نشد و می توانید از این داستان، اهمیت نماز اول وقت در چشم دوستداران امام حسین(ع) را به کودک و نوجوان خود گوشزد کنید. اگر کمی با دقت بیشتری به واقعه عاشورا نگاه کنید می فهمید که چه نکته های گرانبهای ارزشمندی برای تربیت و انس بچه ها پیدا می کنید.
گردآوری توسط بخش مراقبت از نوزاد ، مراقبت از کودک سایت آکاایران