آکاایران: چگونگی پیشگیری از بروز حسادت هنگام بازی کودکان
atisam.com > در ادامه این پست دکتر آذر متین روان شناس کودک و مدرس دانشگاه در رابطه با اینکه چرا کودکان حسادت می کنند و اینکه چگونه می توان از حسادت آنان پیشگیری کرد ، خواهید خواند .
آکاایران: چگونگی پیشگیری از بروز حسادت هنگام بازی کودکان
تربیت و تعلیم کودکان > آیا فرزند اول شما به نوزاد جدیدتان بیش از حد حسادت می کند . او از اینکه کودک جدید ، پالشگرانه توجه مارا از زندگی به خود معطوف کرده است . به شدت عصبانی می شود . چطور می توانیم این شرایط را سامان دهیم ؟در ادامه این پست نحوه برخود و پیشگیری از حسادت فرزندتان را نسبت به خواهر برادر کوچکش را خواهید آموخت ." href="http://atisam.com/fa/news/7719/%D9%86%D8%AD%D9%88%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D8%AA-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-%D8%A7%D9%88%D9%84-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%88%D9%85" >نحوه برخورد با حسادت کودک اول به دوم
به نوزاد جدیدتان بیش از حد حسادت می کند او... پست نحوه برخود و پیشگیری از حسادت فرزندتان را نسبت...
گردآوری آتیسام حسادت کودک اول به دوم , حسادت کودکانه... , حسادت کودک نسبت به نوزاد , حسادت کودک به... فرزند دوم , حسادت کودکان به والدین , حسادت کودکان... دوقلو , حسادت کودک اول , حسادت کودکان به یکدیگر...
کد خبر: ۷۷۱۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
تدریس درس سپاسگزاری به کودک
اخبار روز کودکان اگر از خودخواهی حسادت و جروبحث های...
کد خبر: ۵۷۹۶ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۷/۱۴
از کجا می دانید که فرزندتان کودن است؟!!
حسادت در کودک شده و به امور درسی او لطمه...
کد خبر: ۵۳۴۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۷/۰۱
موجبات حسود شدن کودکان
درصدی از حسادت را نسبت به خواهر برادر یا کودکان... باید حسادت کودک را به عنوان احساس طبیعی کنترل کنند... کند به مشکلاتی دچار خواهد شد کنترل حسادت کودک به... یا مادر بتوانید حسادت کودک را راحت تر کنترل کنید...
کد خبر: ۳۳۱۳ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۵/۰۲
نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!
اش حسادت می کند در نقاشی اش ممکن است گرگ...
کد خبر: ۳۲۳۵ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
دنیا آمده اش حسادت می کند در نقاشی ممکن است...
کد خبر: ۳۱۷۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۵/۰۲
بهترین توصیه ها هنگام درگیری خواهران و برادران
می شود و از این طریق احساس حسادت نیاز درماندگی...
کد خبر: ۲۶۲۸ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۴/۲۸
توضیحات سخت به کودک > مرگ
کند خواهرش به خاطر حسادت های او مرده است یا...
کد خبر: ۱۵۵۲ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
چرا کودکم حسود شده
حالات با عنوان حسادت یاد می کنند ...
حسادت نوعی خشم و واکنش عاطفی در برابر از دست... یکی از نزدیکان است تظاهرات ناشی از حسادت گاه شباهت... زیادی با واکنش های خشم دارد کودک گرفتار حسادت نه... دیدی همراه با حسادت و بدبینی نسبت به انسان ها...
کد خبر: ۱۵۳۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
فاصله گذاری درست بین تولد بچه ها اولین اقدامی است که والدین می توانند انجام دهند.
هرچه فاصله سنی بچه ها بیشتر باشد، حسادت و رقابت آنها کمتر می شود اما این حس کاملا از بین نخواهد رفت. توجه داشته باشید شدت حسادت کودکان با فاصله سنی 2 سال بسیار بیشتر از بچه هایی با اختلاف سنی 4 سال است. اگر فرزندتان را برای پذیرش این حس آماده کنید، مشکل کمتری با او خواهید داشت. ضمنا هرگز بچه ها را با هم مقایسه نکنید.
پیشگیری از حسادت
1) پیشگیری از حسادت کودکان را باید قبل از تولد فرزند جدید و ورود او به خانواده شروع کرد. قطعا کودک خردسال شما متوجه برآمده شدن شکمتان نخواهد شد، اما به احتمال زیاد متوجه تغییرات فیزیکی تان می شود؛ مثلا اینکه خسته و بی حوصله هستید و...در همین شرایط فرصت را غنیمت بشمارید و خبر تولد کودکی که در راه است را به او بدهید. یادتان باشد این خبر را برجسته و پررنگ نکنید. هیچ بچه ای دوست ندارد توجه پدر و مادرش را با فرد دیگری تقسیم کند. بهتر است به جای گفتن اینکه مثلا تا 2 یا 3 ماه دیگر صاحب خواهر یا برادر می شوی، به او بگویید به کمک وی به عنوان بچه بزرگ تر نیازمندید.
2) فیلم و عکس های کودکی او و اینکه هنگام تولد چقدر ناتوان و نیازمند رسیدگی مکرر بوده، با هم ببینید، حتی درباره اینکه احتمالا چه کمکی می تواند به شما بکند با هم صحبت کنید.
3) بعضی بچه ها تولد کودک دیگر را اضافه شدن عضو جدید نمی بینند، بلکه او را جایگزین خود می دانند و می پرسند: «پس از تولد او چه اتفاقی برای من می افتد؟»، «من باز هم همین جا در اتاقم زندگی می کنم؟» قبل از اینکه چنین افکار آزاردهنده ای سراغ کودک بیاید با صحبت کردن به نگرانی او درباره زایمان و مسائل پیرامون پاسخ دهید.
4) برای زمانی که موعد زایمان تان فرارسیده و در بیمارستان به سر می برید، شخصی را در نظر بگیرید که از کودکتان نگهداری کند.
5) برای فرزندتان واضح و روشن توضیح دهید که چه اتفاقی خواهد افتاد و پیش از رفتن به بیمارستان به او هدیه بدهید.
6) ممکن است پس از بازگشت از بیمارستان با بدعنقی او روبرو شوید زیرا دوری از شما او را دلتنگ می کند. از همسرتان در این مورد کمک بگیرید که مبادا توجه شما به نوزاد و مشکلات پس از زایمان تان او را تنها و خشمگین و حس حسادت را در او بیشتر کند.
7) پس از زایمان و تولد فرزند نیز باید در جستجوی راه های دیگری برای پیشگیری از حسادت کودک باشید. احتمالا کودک بزرگ تر در صورت توجه مطلق والدین به نوزاد، حسادت خود را با رفتارهای ناشایست بروز خواهد داد تا توجه والدین را جلب کند. در این موارد هوشیار باشید که توجه منفی شما بسیار بهتر از بی توجهی است. توجه منفی یعنی اینکه او را هم در رسیدگی به نوزاد مشارکت دهید تا مثلا وسایل نوزاد را بیاورد و ...
8) بهتر است از کودک در قبال کارهایی که انجام می دهد، تعریف کنید تا حس کند اوضاع آرام است و او همچنان مورد توجه شماست.
9) دقت کنید ارتباط عاطفی نزدیک پدر با فرزند بزرگ تر و وقت صرف کردن با او باعث احساس امنیت می شود و مانع حسادت فرزندتان خواهد شد.
چگونگی پیشگیری از بروز حسادت هنگام بازی کودکان
وقتی فاصله سنی بچه ها کم باشد، بازی کردن آنها با هم به این معناست که تمام وقت شما صرف این موضوع شود که آنها با هم دعوا نکنند و کار به کتک کاری نکشد. بهتر است برای فرزند بزرگتان امکان بازی با دیگران را فراهم کنید، اما اگر هنوز کوچک است و بازی با همسالان برایش مفهومی ندارد، از او بخواهید یک بازی انتخاب کند و مسوولیت هدایت آن را برعهده بگیرد. این حس خوشایند مسوول بودن و بزرگ تر بودن باعث رفتار بهتری خواهد شد، مثلا بگویید: «حالا به خواهر یا برادرت یاد بده چطور لی لی، خاله بازی یا ماشین بازی کند.»
4 توصیه تکمیلی
• درگیری جزیی کودکان را نادیده بگیرید و در هر مورد دخالت نکنید.
• اجازه بدهید بچه ها دعوا را به شیوه خودشان حل کنند.
• اگر مجبور به مداخله شدید، اصلا دنبال مقصر نباشید زیرا در اغلب موارد هر 2 کودک مقصرند. نباید با تعیین مقصر، کودک دیگر را از خطایی که مرتکب شده یعنی دعوا کردن تبرئه کنید.
• اگر رفتار پرخاشگرانه و آسیب رسانی را مشاهده کردید، بلافاصله مداخله کنید و بگویید: «اگر یک بار دیگر این کار را بکنی تنبیه خواهی شد.» به بچه ها بگویید رفتارهای خطرناک و آسیب زا را نمی پسندید و تحمل نخواهید کرد. هرگونه کتک کاری نیز ممنوع است.
9 تکنیک ضدحسادت
فرو نشاندن حسادت کودک از طریق فشار، اجبار و تنبیه امکان پذیر نیست. به جای این کار باید از طریق آگاهی، اجازه عقده تکانی و مهارت آموزی به کودک یاد بدهیم که چگونه می تواند حس حسادت خود را مدیریت کند:
1) آگاهی بخشی: باید به کودک گفته شود ما تو را دوست داریم و اگر به کودک دیگر بیشتر توجه می شود به خاطر کوچکی و ناتوانی اوست.
2) پرهیز از مقایسه: از مقایسه کودکان بپرهیزید و به کودکمان اطمینان بدهید که از داشتن چنین فرزندی احساس لذت می کنید.
3) توجه درمانی: کودک حسود را کنار خود بنشانید و دست بر سر و رویش بکشید و سعی کنید به او نشان بدهید که همیشه مورد توجه شماست.
4) مسوولیت سپاری: کارهای کودک دیگر را در صورت تمایل به کودک حسود واگذار کنید مانند نگهداری، آرام کردن، لباس پوشاندن و…
5) جرات بخشی: باید به کودک حسود گفت: «تو قوی و شجاع هستی و می توانی کارهای خودت را انجام دهی.»
6) عقده تکانی: نگه داشتن حسادت به زیان کودک است و لازم است آن را بیان کند و به پدر و مادر بگوید که کودک دیگر را دوست ندارد. با حفظ خونسردی خود به او اجازه دهید تا احساسش را بیان کند.
7) جایگزین سازی: گاهی کودک حسود می خواهد برادر و خواهر خود را کتک بزند. بهتر است یک عروسک بزرگ به او داد تا احساس خشم و حسادت خود را روی آن خالی کند.
8) مثبت نگری: سعی کنید نقاط مثبتی را در کودک حسود پیدا کنید و او را به خاطر آنها بستایید.
9) بازی درمانی: با بازی درمانی و نقاشی اجازه دهید بچه ها احساس خود را بیان کنند و تخلیه روانی شوند. تا می توانید، اعتماد به نفس را در کودکان افزایش دهید.مجله سلامت /
دکتر آذر متین
روان شناس کودک
مدرس دانشگاه
منبع
گردآوری : آتیسام
- دریافت اخبار از توییتر > https://twitter.com/atisam_com
- دریافت اخبار از فیس بوک > https://www.facebook.com/magazine.atisam
- دریافت اخبار از گوگل پلاس > https://plus.google.com/+AtisamNews
- دریافت اخبار از فیدخوان > http://atisam.com/fa/rss/allnews
- دریافت اخبار در ایمیل > http://www.atisam.com/fa/newsletter
- گوش کردن اخبار رادیو > آوا | اقتصاد | ایران | فرهنگ | پیام | ورزش | سلامت | جوان | قرآن | صبا
نظر شما در رابطه با مطلب که خواندید چیست ؟
گردآوری توسط بخش مراقبت از نوزاد ، مراقبت از کودک سایت آکاایران