آکاایران: هنگامی که نوزاد شما با شما هم غذا می شود | آلرژی | تغذیه تکمیلی نوزاد

<>
آکاایران: هم غذا شدن با کودک

پس از گذشت ۶ ماه از شیرخوارگی کودک نوبت آن می رسد که از ترکیبات مغذی تری که نیاز کودک را تامین کند استفاده کنید. برای استفاده بهینه از مواد غذایی برای کودک و تامین سلامت وی می بایست ۹ نکته اساسی را در مورد هم غذا شدن با کودک بدانید. این ۹ نکته را از سلامت دات لایف مطالعه کنید. 

اگر از غذاهای آماده مخصوص شیرخواران که با فرمول های غذایی استاندارد و طعم های متنوع در بازار موجود هستند، بگذریم، باید به ۹ نکته در انتخاب ترکیبات غذایی مناسب برای شیرخواران ۶ تا ۱۲ ماهه خود دقت داشته باشیم؛ نکاتی که در این مطلب با آنها آشنا خواهید شد.

نکته اول؛ بافت غذا

     منظور از غذای کمکی برای شیرخواران ، گنجاندن غذاهایی سبک و نرم و گذر از شیرخواری ( مایع خواری ) مطلق برای آنهاست. هرچند بسیاری از شیرخواران از ۶ ماهگی به غذای کمکی نیاز دارند اما برخی متخصصان توصیه می کنند بچه های ضعیف تر ، آنهایی که توانایی مناسبی برای مکیدن شیر ندارند یا نوزادانی که شیر مادر برای سیر کردنشان کافی نیست ، از حدود ۴ ماهگی تغذیه تکمیلی را شروع کنند. از این رو ، باید در ۴ ماهگی درباره تاریخ شروع غذای کمکی برای شیرخوارتان با پزشک او مشورت کنید.

     بهتر است در انتخاب غلات مصرفی برای شیرخوارتان کمی دقت و وسواس به خرج دهید و در آغاز راه تغذیه تکمیلی ، غلاتی که کمترین حساسیت را در شیرخواران ایجاد می کنند ، به غذای آنها اضافه کنید. قبل از افزودن غلات به غذای کمکی باید تست حساسیت روی آنها انجام شده باشد تا در صورت ابتلای شیرخوار به بیماری سلیاک ، تمامی محصولات بر پایه گندم و آرد گندم از برنامه غذایی او حذف شود. استفاده از آرد برنج و جو دوسر می تواند شروع خوبی برای افزودن غلات به تغذیه تکمیلی شیرخواران باشد.

نکته سوم؛ انتخاب میوه ها

     نکته سوم درباره انتخاب و گنجاندن میوه ها در غذای تکمیلی شیرخواران است. در این مورد هم باید تست حساسیت از کودک گرفته شده باشد ( البته در صورتی که سابقه بروز حساسیت در اعضای خانواده وجود داشته باشد ) تا شما بدانید فرزندتان به کدام میوه ها حساسیت دارد و آن میوه خاص را در برنامه غذایی او قرار ندهید. بهتر است تا ۸ ماهگی ، میوه خام به بچه ها ندهید زیرا ممکن است سیستم گوارشی آنها توانایی هضم فیبرها و سایر ترکیبات موجود در میوه ها را نداشته باشد. معمولا مصرف بیش از ۲ قاشق مرباخوری پوره میوه در آغاز تغذیه تکمیلی و در هر وعده یا میان وعده غذایی هم برای شیرخواران توصیه نمی شود. میوه های مخصوص برای شیرخواران ۶ تا ۱۲ ماهه باید پوست کنده و کمی حرارت دیده باشند تا هم از نظر ایمنی مشکلی ایجاد نکنند و هم هضم ساده تری دارا باشند. سیب ، موز ، هلو ، انبه و گلابی می توانند گزینه های خوبی برایشان باشند.

نکته چهارم؛ انتخاب سبزی ها

     سبزی های پوره شده می توانند تا ۲ قاشق غذاخوری در هر وعده یا میان وعده غذایی شیرخواران گنجانده شوند. سبزی های مورد استفاده برای شیرخواران باید کاملا شسته و ضدعفونی شده باشند. حرارت دادن سبزی ها ، تحمل هضم آنها را برای فرزندتان ساده تر می کند. هویج ، سیب زمینی ، کدو و کلم بروکلی می توانند گزینه های خوبی برای شروع غذای کمکی شیرخوار شما باشند. اگر شیرخوارتان یبوست دارد ، کمی روغن زیتون یا کره به پوره سبزیجات او اضافه کنید. اگر نوزاد  با خوردن پوره سبزی ها و میوه ها نفخ می کند هم حتما به او شربت ضدنفخ حاوی عصاره زیره یا نعناع بدهید.

برای مشاهده نکات پنجم تا نهم کلیک کنید.

سلامت دات لایف راهنمای زندگی سالم

.

منبع : سلامت دات لایف