آکاایران: من بچه ام سه سالشه. و خیلی خسیسه. به هیچ عنوان اسباب بازی هاشو به دیگران نمیده! و اگه وسیله کسی را گرفت حاضر نیست پس بده! من نگرانم که این خصلت در بزرگسالی توش باقی بمونه. چه کار باید بکنم؟
کودکان اسباب بازی های خود را دوست دارند و به آسانی حاضر نمیشود آنها را با کودک دیگری تقسیم کند زیرا حس مالکیت در آنها بسیار قوی است. او آنچه را دوست دارد متعلق به خود میداند و حاضر نیست به دیگران بدهد. پس پدر و مادر نباید کودک را تحت فشار بگذارند یا او را به خاطر سخاوت نداشتن سرزنش کنند.
وقتی کودک هنوز معنی سخاوت را نمیداند و برای آن آمادگی ندارد از این سرزنش جز تحقیر کودک و درهم شکستن اعتماد به نفس او نتیجه ای نخواهد داشت. همان قدر که سخاوت در بزرگترها یک صفت پسندیده است، خودخواهی در کودک نیز امری طبیعی است. سخاوت پیدا کردن مستلزم اینست که کودک در وهله اول احساس مالکیت را درک کرده باشد و یک یا چند شی ء را در تملک خود بداند. اگر از او بخواهید اسباب بازی مورد علاقه اش را در اختیار کودکی دیگر بگذارد، تصور میکند که همه بسیج شده اند تا شی ء مورد علاقه اش را از او بگیرند.
✅نکته اول:
همه مادران باید بدانند که بچه ها تا4سالگی با مفهوم شریک و سهیم شدن آشنا نیستند و تحمل آن را ندارند و مخالف حق مالکیت برای آنهاست. حق مالکیت کودک باید محترم شمرده شود. بنابراین حتی با رضایت آنها هم قرار نیست وسایل یا اسباب بازیهایشان را به کسی بدهیم یا از کودکان بخواهیم آنها را با کسی شریک شوند.
✅ نکته دوم:
وقتی کودکتان حاضر نیست در کلاسها و مکانهای بازی اسباب بازی ها را پس بدهد:
◀️از معلم بخواهید که آن اسباب بازی را پس بگیرد و اگر کودک گریه کرد، خیلی لازم نیست واکنش نشان بدهید.
◀️ اسباب بازی های شبیه اسباب بازی ای که پسندیده را در ماشین یادر منزل داشته باشید.
◀️وقتی مهمان دارید سعی کنید اسباب بازی های کودک را جمع کنید تا کودک بداند که مالکیت او محترم شمرده شده است . تعدادی اسباب بازی مهمان در خانه داشته باشید.
منبع : ooma.ir