آکاایران: ساختارهای دستگاه تناسلی زن
ساختارهای دستگاه تناسلی زن (تخمدان ها،لوله های حمل تخمک، رحم و مهبل)در یک سوم پایینی شکم قرار دارند.
تخمدان ها،حاوی فولیکول هایی هستند که تخمک ها(سلول هایی که با اسپرم مرد ترکیب شده،نوزاد ایجاد میکنند )را در خود نگه میدارند. هرماه یک تخمک بالغ شده،از تخمدان رها می شود)).
فیمبریا تخمک را به داخل لوله حمل تخمک هدایت می کند و از آنجا تخمک به طرف رحم رانده می شود.
مهبل که مسیری با جدار عضلانی است،ارتباط رحم را با خارج بدن برقرار می سازد.
ساختارهای خارجی که مجموعا فرج نام دارند، شامل کلیتوریس حساس و چین های پوستی به نام لب هستند که ورودی مهبل و پیشابراه را محافظت می کنند.
غدد بارتولن که مایعی برای لیز کردن در حین مقاربت جنسی ترشح می کنند درست در داخل ورودی مهبل قرار دارند.
لب های کوچک دستگاه تناسلی زنان در هدایت صحیح ادرار نقش دارند. این دو لبه از بالا و پایین به هم متصل هستند.در میان لب های فرج فضایی بوجود میآید که خروجی پیشابراه (مسیری که ادرار را از مثانه به خارج بدن میرساند- محل ادرار کردن) در قسمت بالایی آن است و در پایین آن خروجی واژن (مهبل) قرار دارد. در دخترانی که هنوز رابطة جنسی نداشتهاند اکثر قسمتهای خروجی واژن با لایه ای نازک به نام پردة بکارت پوشیده شده است.
پرده بکارت به صورت یک ورقه نازک (به ضخامت ۱ یا ۲ میلی متر) درست در پشت لب های کوچک فرج قرار دارد و دهانه مهبل را می پوشاند. در پرده بکارت منافذی برای خروج خون قاعدگی وجود دارد. منفذ پرده بکارت در افراد مختلف، اندازه و شکل متفاوتی دارد و از خصوصیات و ویژگی های آن برای تشخیص باکره بودن یا نبودن شخص استفاده می گردد. در اکثر موارد با اولین ورود آلت مردانه به داخل واژن این پرده پاره میشود و برای همیشه از خروجی واژن کنار میرود.
در پوست بالای لبهها در پایین شکم ناحیة برجستگی عانه وجود دارد که در حین بلوغ با تجمع چربی زیرپوستی، حالت برجسته پیدا میکند و در روی آن و نیز در روی لبهای فرج، موهای تناسلی شروع به رویش میکنند.
نقش دستگاه تناسلی زنان
دستگاه تناسلی زنان این قابلیت را به یک زن میدهد که بتواند:
- تخمک تولید کند (لازمة بارداری)
- رابطة جنسی برقرار نماید
- از تخمک بارور شده محافظت کند و به آن غذا برساند تا رشد کرده و نوزاد را به وجود آورد
- زایمان کند.
منبع : ooma.ir