صفحه نخست
اخبار آکانیوز سرگرمی فیلم سلامت آشپزی شیرینی پزی خانه داری خانواده سبز ازدواج کودک داری ورزش بیوگرافی عکس اطلاعات عمومی ایرانگردی جهانگردی تعبیر خواب بازی فرهنگ

معاینه لگنی در زنان باردار-معاینه لگنی چیست؟

معاینه لگنی در زنان باردار-معاینه لگنی چیست؟ و را در آکاایران ببینید

آکاایران: معاینه لگنی در زنان باردار

آکاایران: معاینه لگنی به پزشک کمک می کند یافته های باارزش زیادی را متوجه شود. به عنوان نمونه با معاینه لگنی اواخر بارداری، پیشرفت بارداری تان را ارزیابی می کند. یکی از اولین مواردی که پزشک به آن دقت خواهد کرد، آن است که آیا نشت مایع آمنیوتیکی وجود دارد یا خیر.

به همین دلیل است که اگر یک خانم باردار در یکی، دو ماه آخر بارداری اش حس می کند دچار نشت مایع آمنیوتیکی است حتما باید این موضوع را با پزشک در میان بگذارد. از آنجا که حتی طی هفته های آخر بارداری هم رشد و افزایش وزن جنین شما ادامه دارد و معمولا در هفته های ۳۵ یا ۳۶ سر جنین وارد لگن می شود، معاینه لگنی می تواند موقعیت جنین را مشخص کند. در معاینه لگن پزشک متوجه می شود که آیا سر جنین وارد لگن شده یا ابتدا باسن و پاهای او وارد لگن شده اند (در ۳ درصد تمام موارد تظاهر بریچ وجود دارد که اگر به همین وضع بماند و جنین نچرخد انجام سزارین ضروری می شود). در معاینه لگنی حتی به شکل استخوان های لگن شما توجه می کنیم.

پیش از آغاز زایمان، دهانه رحم ضخیم و افاسمان آن صفر درصد است. زمانی که وارد مرحله فعال زایمان می شوید، دهانه رحم نازک می شود و ضخامت آن به نصف می رسد (افاسمان ۵۰ درصد) و بلافاصله قبل از تولد افاسمان دهانه رحم صددرصد است. (در این حالت دهانه رحم کاملا باز می شود و به ۱۰ سانتی متر می رسد) موقعیت جنین یعنی مقداری که عضو تظاهرکننده وارد مجرای زایمانی شده برای ما در معاینه لگنی تعیین می شود.
مثلا اگر می گویند وضعیت شما ۲ سانتی متر، ۵۰ درصد و موقعیت ۲ v است. یعنی دهانه رحم ۲ سانتی متر باز شده و ضخامت آن نصف شده و بخش تظاهرکننده بدن جنین (سر، پا یا باسن او که وارد لگن شده) در موقعیت ۲ قرار دارد.

جراح و متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص سرطان های زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران


برگرفته از: www.salamat.ir
گردآوری و تنظیم:گروه سلامت آکا ایران
.

منبع : persianpersia.com