صفحه نخست
اخبار آکانیوز سرگرمی فیلم سلامت آشپزی شیرینی پزی خانه داری خانواده سبز ازدواج کودک داری ورزش بیوگرافی عکس اطلاعات عمومی ایرانگردی جهانگردی تعبیر خواب بازی فرهنگ

علل بروز درد در شکم در دوران بارداری

گر درد شکمی زن حامله شدید و ماندگار باشد ویا فرد در معرض گرفتگی شدید عضلات شکم و خونریزی قرار گیرد و باید فورا به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و روند درمان را آغاز کند را در آکاایران ببینید

آکاایران: علل بروز درد در شکم در دوران بارداری

آکاایران: آیا شما هم به عنوان یک زن حامله از مشکلاتی مانند درد معده و گرفتگی عضلات شکم خود رنج می برید؟ آیا بروز هر گونه مشکل در شکمتان، موجب نگرانی شما در مورد ایمنی جنین داخل رحمتان می شود؟ خوشبختانه لازم نیست زیاد نگران باشید! زیرا درد شکم زنان در طی دوران بارداری معمولا ناشی از ناراحتی های خفیف یا متوسط ​​است که در این دوران، در بدن هر مادری ایجاد می شود. این مقاله به شما کمک می کند تا علل مختلف بروز درد در قسمت های مختلف شکم خود در طی دوران بارداری را رمزگشایی کرده و از زمان مراجعه به دکتر متخصص زنان و زایمان، استفاده از مشاوره های پزشکی و چگونگی کاهش این نوع ناراحتی ها آگاه شوید.

علل شایع بروز درد شکم در طی دوران بارداری:

برخی از دردهای شکمی زنان در طی دوران بارداری رایج هستند و سلامت مادر و نوزاد را تهدید نمی کنند. با این حال، اگر درد شکمی زن حامله شدید و ماندگار باشد ویا فرد در معرض گرفتگی شدید عضلات شکم و خونریزی قرار گیرد، باید فورا به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و روند درمان را آغاز کند. در ادامه این مقاله، برخی از دلایل دردهای شکمی زنان در طی دوران بارداری که نباید باعث نگرانی شود، بیان شده است. این دردها عبارتند از:

1- درد ناحیه گرد لگن (در طی سه ماهه دوم بارداری):

همانطور که می دانید با پیشرفت دوران بارداری زنان، رحم این افراد روز به روز گسترش یافته و رباط های گرد لگنی را (دو رباط بزرگ که جلوی رحم را به سمت کشاله ران حرکت می دهد) کشش داده و باعث بروز درد کمر و شکم درد آن ها می شود. به همین دلیل، وقتی زن حامله به طور ناگهانی حرکت کرده و یا تغییر موقعیت دهد، ممکن است درد به حدی تیز باشد او فرد نتواند برای مدت کوتاهی حرکت کند. اگر این علائم با پاره شدن کیسه آب همراه نباشد، نباید باعث نگرانی فرد شود! معمولا این نوع دردها غیرقابل تحمل نبوده و فرد می تواند با مصرف یک قرص مسکن (استامینوفن) آن را تسکسن دهد، اما اگر درد شدید بوده و با علائم دیگر مانند خیس شدن لباس زیر مادر حامله همراه باشد، او باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و از خدمات بهداشتی کمک بگیرد.

چگونه می توان درد شکم را در بارداری کاهش داد؟

 اگر درد شکمی زن حامله خفیف یا متوسط ​​باشد، می توان از نکات ساده برای تسکین آن استفاده نمود. این راهکارها عبارتند از:

  • برای تسکین درد شکم زنان حامله از یک بطری آب گرم استفاده نموده و آن را در منطقه درد قرار دهید. همچنین، به عنوان یک خانم باردار می توانید برای کاهش درد بدن خود دوش گرم بگیرید، زیرا در کاهش درد بسیار موثر است.
  • تمرین ورزشی سبک را به طور منظم در طی دوران بارداری خود انجام دهید، زیرا برخی از این حرکات برای تسکین درد و رفع  گاز معده بسیار مفید می باشد.
  • نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات مختلف نیز برای تسکین درد شکمی زنان حامله موثر است.
  • به عنوان یک زن حامله در ماه های مختلف بارداری خود حتما غذاهای غنی از فیبر مانند سبوس، میوه ها و سبزیجات را برای مصرف روزانه خود انتخاب کنید.
  • وعده های غذاهایی خود را در اندازه کوچک و در فواصل منظم و مکرر مصرف نمایید.

زمان مراجعه زنان باردار به پزشک متخصص زنان و زایمان:

اگر به عنوان یک زن باردار از درد شدید شکم یا گرفتگی عضلات شکمی ناراحت هستید، تردید نکنید و بلافاصله برای درمان خود اقدام نمایید. زمان مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان، روبرو شدن زنان حامله با شرایط زیر است:

  • درد شدید که با خونریزی یا لکه بینی در سه ماهه اول از دوران بارداری زنان همراه باشد.
  • درد شدید شکمی با خونریزی و یا فاقد خونریزی.
  • مواجه شدن زنان حامله با سردرد شدید، استفراغ، حالت تهوع و سرگیجه.
  • ادم شدید یا تورم دست و پای زنان حامله.
  • احساس سوزش در هنگام دفع  ادرار و یا احساس درد شدید.
  • تب و لرز کردن زنان در دوران بارداری.
  • تغییر در قدرت دید زنان حامله مانند حساسیت به نور، تاری دید، کوری موقت یا دیدن نورهای شدید.

احساس حدود چهار انقباض پی در پی  در یک ساعت به عنوان نشانه زایمان زودرس در زنان حامله است! پس، اگر در دوران بارداری خود با درد شکمی مواجه شدید، هراس نداشته باشید. این حالت می تواند یک نشان ساده از تشکیل گاز معده در شما باشد. اما اگر این درد درد به صورت مداوم و منظم ادامه یافت، آن را نادیده نگیرید. حتما بر ساعت بروز این دردها دقت نموده و با مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان، شرایط بدنی خود را به اطلاع او برسانید.

.

منبع : mamanam.com