صفحه نخست
اخبار آکانیوز سرگرمی فیلم سلامت آشپزی شیرینی پزی خانه داری خانواده سبز ازدواج کودک داری ورزش بیوگرافی عکس اطلاعات عمومی ایرانگردی جهانگردی تعبیر خواب بازی فرهنگ

مادر و جنین در هفته شانزدهم بارداری(بخش دوم)

آمنیوسنتز یا نمونه برداری از پرزهای جفتی (CVS) تعیین کننده وجود اختلالات ژنتیکی و کروموزومی و مانند سندرم داون در جنین داخل رحم مادر میباشد و در هفته شانزدهم بارداری را در آکاایران ببینید

آکاایران: مادر و جنین در هفته شانزدهم بارداری(بخش دوم)

آکاایران: تغییرات بدنی مادر-هفته شانزدهم را در مادر و جنین در ماه چهارم بارداری-هفته شانزدهم(بخش اول) بخوانید.

تشخیص ناهنجاری های جنین در سه ماهه دوم بارداری:

معمولا آزمون MMS و MSAFP برای زنان باردار در سه ماهه دوم دوران بارداری، به منظور اندازه گیری میزان تولید آلفا فتوپروتئین توسط جنین توصیه می شود. اگر سطح ترشح آلفا فتوپروتئین غیر طبیعی باشد، امکان مبتلا شدن جنین به سندرم داون و یا نقص لوله های عصبی مانند اسپینابیفیدا وجود دارد.
توجه: مادران باردار باید به یاد دارا باشند که بروز این علائم به تنهایی، نشانه ای برای تایید بیماری در جنینشان نیست. در چنین مواردی، برای اطمینان بیشتر، انجام آزمایشاتی مانند اولتراسوند و آمنیوسنتز توسط دکتر معالج پیش بینی می شود.

آزمایش بسیار مهم آمنیوسنتز دوران بارداری:

آزمایش آمنیوسنتز یکی از آزمون های بسیار مهم دوران بارداری به شمار می رود، که معمولا برای اثبات اختلالات نشان داده شده در جنین در هر دو آزمایش MMS یا MSAFP انجام می شود. آمنیوسنتز یا نمونه-برداری از پرزهای جفتی (CVS) می تواند تعیین کننده وجود اختلالات ژنتیکی و یا اختلال کروموزومی، مانند سندرم داون در جنین داخل رحم مادر باشد. به عنوان یک مادر باردار، لازم است بدانید که این آزمون معمولا بین هفته های 16 الی 20 دوران بارداری انجام می شود.
هر چند انجام آزمون آمنیوسنتز برای هر مادر بارداری اختیاری است، اما انجام آن در مواردی که شما و فرزندتان در معرض خطر ابتلا به مشکلات کروموزومی و ژنتیکی هستید، بسیار مهم خواهد بود، زیرا با بروز کوچک ترین خطری در این گونه مادران، احتمال سقط جنین وجود دارد.

زمان نیاز مادر باردار به آزمون آمنیوسنتز

انجام آزمون آمنیوسنتز در طول هفته شانزدهم بارداری، به دلایل زیر به مادران باردار توصیه می شود:
• برای اندازه گیری رشد کامل ریه های جنین: تا تعیین شود که آیا جنین به دلایل وجود مشکلات ریوی، باید از اوایل دوران بارداری تحت نظر پزشک باشد.
• تشخیص دادن و یا رد کردن وجود هر نوع عفونت داخل رحمی در مادر باردار.
• بررسی حساسیت خونی (این را می توان با سونوگرافی داپلر هم انجام داد).
• تقریبا برای تشخیص تمام اختلالات کروموزومی، از جمله سندرم داون، تریزومی 13، تریزومی 18 و ناهنجاری های کروموزومی و جنسیتی مانند سندرم ترنر و سندرم کلاین فلتر (به یاد داشته باشید که انجام آزمون آمنیوسنتز با بیش از 99 درصد دقت، تمام این ناهنجاری ها را در جنین شما تشخیص خواهد داد.)
• همچنین، انجام آزمون آمنیوسنتز وجود یکصد اختلال احتمالی در جنین مانند فیبروز کیستیک، بیماری سلول های داسی شکل و بیماری تای ساکس را با دقت شناسایی خواهد کرد.
• و نیز به منظور تعیین وجود نقص در لوله های عصبی مانند اسپینا بیفیدا و آنانسفالی هم این آزمون انجام می شود.
متاسفانه، آزمون آمنیوسنتز نمی تواند نقائص ساختاری در جنین مانند ناهنجاری های قلب و یا وجود شکاف لب یا کام را با دقت تشخیص دهد. نقص ساختاری در بدن جنین را می توان با انجام سونوگرافی که به طور معمول برای هر زن بارداری قبل از قرار گرفتن تحت آزمایش آمینوسنتز انجام می شود، تشخیص داد.
در برخی شرایط، مادران باردار مجبور به انجام آزمایش غربالگری می شوند. برخی از این شرایط خاص عبارتند از:
• نشانه ای از سندرم داون در جنین داخل رحم مادر وجود داشته باشد.
• نشانه ای از نقص های مربوط به مشکلات کروموزومی در جنین داخل رحم مادر وجود داشته باشد.
• در صورتی که یکی از والدین جنین، حامل اختلال ژنتیکی مغلوب مانند فیبروزکیستیک و یا بیماری سلول داسی شکل باشند.
• اگرخواهر و یا برادر جنین با اختلالات ژنتیکی متولد شده باشند.
• در صورتی که ناهنجاری کروموزومی و یا اختلالات ژنتیکی در سابقه خانوادگی جنین وجود داشته باشد.
• در زنانی که در سی وپنج سالگی و یا بالاتر از آن باردار شده اند.
به عنوان یک مادر باردار باید نکات زیر را قبل از انجام تست آمنیوسنتز در نظر بگیرید:
• قبل از انجام آزمون آمینوسنتز، حتما در مورد جوانب مثبت و منفی آن با همسر، دکتر معالج و خانواده خودتان صحبت کنید.
• با زوج های دیگری که این تست را انجام داده اند، صحبت کنید. اما قبل از صحبت کردن، مطمئن شوید که با انجام این آزمایش، وجود هر گونه اختلال در نوزاد آن ها شناسایی و درمان شده باشد، چون اغلب زوج ها تست های غربالگری را انتخاب می کنند، در حالی که بعضی از آن ها از انجام این تست ها نتایج رضایت بخشی به دست نمی آورند.
• معمولا برخی از پدران و مادران، چون مطمئن نیستید که در صورت تشخیص هر گونه ناهنجاری در فرزندشان چه می خواهند بکنند، سعی دارند تا برای فرار از یک تصمیم گیری بزرگ، از تست غربالگری در وهله اول اجتناب کنند. در حالی که آن ها خوب می دانند در نهایت، برای تشخیص ناهنجاری های فرزند خود حتما باید آزمون غربالگری را انتخاب کنند. لازم است بدانید که استفاده از این روش برای اتخاذ یک تصمیم مناسب، بهترین راه است، اما برخی پدران و مادران به خاطر ناآگاهی، راه نادرست را انتخاب می کنند.

تغییرات جنین در هفته شانزدهم شکم مادر را در مادر و جنین در ماه چهارم بارداری-هفته شانزدهم(بخش سوم) بخوانید.

.

منبع : mamanam.com