صفحه نخست
اخبار آکانیوز سرگرمی فیلم سلامت آشپزی شیرینی پزی خانه داری خانواده سبز ازدواج کودک داری ورزش بیوگرافی عکس اطلاعات عمومی ایرانگردی جهانگردی تعبیر خواب بازی فرهنگ

بررسی علل ناشناخته ناباروری و روش های درمان آن

ناباروری با علل ناشناخته تقریبا 30 درصد از این مشکل را تشکیل می دهد در این نوع ناباروری هیچ علت و منبعی برای تعیین میزان مشکل ناباروری وجود ندارد و یکی از شایع ترین انواع ناباروری است که بسیاری از زنان دنیای امروز با آن مواجه هستند. در بین انواع ناباروری ها و به عنوان یک زن جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که مشکل ناباروری با علل ناشناخته یا UI را در آکاایران ببینید

آکاایران: بررسی علل ناشناخته ناباروری و روش های درمان آن

آکاایران: آیا شما هم به عنوان یک زن جوان و بی تجربه در حال برنامه ریزی برای اضافه کردن یک عضو نوین به خانواده خود هستید؟ آیا شما هم از هر روشی برای باردار شدن خود استفاده می کنید، اما به نظر می رسد که هیچ راهی برای درمان وضعیت بدنتان موجود نیست؟ آیا شما هم در مراجعه اخیر به پزشک متخصص زنان و زایمان با عنوان "ناباروری با علل ناشناخته" مواجه شدید؟ اگر شما هم در این شرایط قرار گرفته و متعجب شده اید، حتما مقاله زیر را بخوانید.
شما می توانید جواب همه پرسش های خود در مورد مشکل ناباروری را در ادامه این مقاله پیدا کرده و با روش درمان این مشکل رایج آشنا شوید. این مقاله برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ناباروری با علل ناشناخته بسیار مفید بوده و شما را با همه نکات مربوط به آن آشنا می کند!

نکات غیر قابل توضیح در مورد علل ناباروری زنان:

در ابتدا، لازم است به عنوان یک زن جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که مشکل ناباروری با علل ناشناخته یا UI، یکی از شایع ترین انواع ناباروری است که بسیاری از زنان دنیای امروز با آن مواجه هستند. در بین انواع ناباروری ها، ناباروری با علل ناشناخته تقریبا 30 درصد از این مشکل را تشکیل می دهد در این نوع ناباروری هیچ علت و منبعی برای تعیین میزان مشکل ناباروری موجود نیست، زیرا پس از انجام آزمایشات استاندارد هم علت واقعی ناباروی بیمار تشخیص داده نمی شود. در واقع، مشکل ناباروری با علل ناشناخته و یا ناباروری ایدیوپاتیک زمانی رخ می دهد که پزشکان متخصص باروری نتوانند دلیلی برای ناباروری فرد بیمار پیدا نموده یا در مورد آن توضیح دهند.

چرا مشکل ناباروری با علل ناشناخته در بدن برخی از زنان رخ می دهد؟

مشکل ناباروری با علل ناشناخته می تواند به دلایل مختلفی برای برخی از زنان رخ دهد. جالب است بدانید که بسیاری از پزشکان متخصص زنان و زایمان این عوامل را رد می کنند، زیرا در برخی موارد ممکن است هیچ دلیل واقعی برای بروز مشکل ناباروری در بدن فرد وجود نداشته باشد و فقط وجود انحراف کوچکی در راه سیستم تناسلی او باعث بروز این بیماری گردد که حل این مشکل هم نیاز به همکاری پزشک متخصص ناباروری و زوجین دارد.
پس، یادتان باشد که باردار شد زنان یک فرایند بسیار پیچیده است و شرایط مختلف می تواند بر روی باروری زن و شریک زندگی او تاثیر بگذارد. البته، پارامترهای باروری مرد و زن متفاوت بوده و ممکن است بروز مشکل در بدن یکی از زوجین بتواند روند باردار شدن آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر، کاهش قدرت باروری زن یا مرد می تواند در ناباروری آن ها اثر بگذارد که در چنین حالتی، نتایج آزمایشات به ناباروری زوجین اشاره می کند. تا به حال، مطالعات زیادی در مورد تلاش برای تعیین دلایل ناباروری زوجین انجام گرفته است. در طی این مطالعات، سعی شده است که به بهترین نحو، دلایل ناباروری تشخیص داده شود . بروز این مشکل خیلی دردناک است! به همین دلیل، اگر دلایل ناباروری زوجین هم تعیین نشود، می تواند بسیار آسیب زا باشد.

علل غیر قابل توضیح ناباروری در زوجین:

با توجه به مطالب چاپ شده در مجله باروری و تحقیقات زیست پزشکی آنلاین، محققان دانشگاه کویین در بلفاست دریافتند که علل ناباروری 80 درصد از زوج هایی که با این مشکل مواجه بودند، کشف شده است. تیم تحقیقاتی در بخشی از مطالعات خود گزارش داد که حدود 50000 زن و شوهر در انگلستان و بیش از یک میلیون زوج در جهان، هر ساله برای درمان ناباروری خود اقدام می کنند، که بیش از یک سوم این زوجین با ناباروری با علل ناشناخته و یا ناباروری ایدیوپاتیک روبرو هستند. جالب است بدانید که بازرسی دقیق اسپرم، لوله های فالوپ و رحم این افراد نشان داد که هیچ مشکلی در داخل بدن این زوجین موجود نیست. به همین دلیل، این پژوهشگران نتیجه گیری کرده اند که یکی از دلایل ناباروری با علل ناشناخته آسیبی است که به DNA وارد شده است، که می تواند بسیار رنج آور باشد.
هنگامی که زن جوانی از مشکل ناباروری با علل ناشناخته رنج می برد، فکر می کند که دنیا به پایان رسیده است! به همین دلیل، بسیاری از پزشکان متخصص زنان و زایمان سعی می کنند تا با امکانات موجود، عواملی را که منجر به بروز مشکل ناباروری می شود، شناسایی کنند. در واقع، هنگامی که علل بروز ناباروی در زوجین مشخص شده و میزان آن تایین شود، درمان احتمالی آن به راحتی امکان پذیر خواهد بود. در ادامه این مقاله، شرایطی که ممکن است منجر به بروز مشکل ناباروری با علل ناشناخته در زوجین گردد، بیان شده است، که عبارتند از:

1. مبتلا شدن زنان به بیماری اندومتریوز:

اندومتریوز نوعی بیماری است که در بافت های داخل رحم زنان در طی یک فرایند کاملا نرمال رخ داده و به بخش های دیگر بدن انتقال می یابد. در واقع، این نوع بافت می تواند خود را به تخمدان های فرد بیمار رسانده و از آنجا به لوله های فالوپ، روده ها و یا بخش های داخلی و بیرونی بدن انتقال یابد. علاوه بر این موارد، اگر به عنوان یک زن جوان تغییراتی را در تعادل هورمونی بدن خود در طول چرخه قاعدگی احساس کرده و یا در میزان بافتی که در طی این دوره از دیواره رحمتان جدا می شود، به مورد مشکوکی برخوردید، باید به خاطر داشته باشید که احتمالا به بافت اسکار یا چسبندگی در لوله های فالوپ دچار شده اید، که بیماری بسیار دردناکی است.
بر اساس برآوردهای محققان ، بیش از 5/5 میلیون زن در دنیا از مشکل اندومتریوز رنج می برند. در اغلب موارد، ناتوانی در باردار شدن تنها علامت مبتلا شدن زنان به مشکل آندومتریوز است، که در طولانی مدت تشخیص داده نشده یا به اشتباه، مشکل دیگری تشخیص داده شده است.

2. وجود بیماری های مختلف در لوله های رحمی زنان:

این نوع بیماری با ایجاد اختلال در عملکرد لوله های فالوپ زنان سبب آسیب دیدن و یا مسدود شدن آن ها می شود. البته، فراموش نکنید که در بسیاری از موارد، بافت اسکار در نتیجه بروز مشکل اندومتریوز یا جراحی های زنان و زایمان در شکم فرد ایجاد می گردد. انجام جراحی های خاص مانند جراحی سزارین، جراحی روده و یا جراحی آپاندیس زنان جوان می تواند باعث بروز مشکل در لوله های رحمی این افراد شود. در واقع، بافت های زخمی می توانند با عبور از تخمدان به لوله های فالوپ انتقال یافته و راه عبور اسپرم را برای دیدار تخمک مسدود کنند.
همانطور که می دانید لوله های فالوپ پر از موهای ریز و مژه مانند هستند که در حمل تخمک نقش به سزایی دارند. گاهی اوقات، مبتلا شدن زنان به عفونتی مانند کلامیدیا می تواند سبب از بین رفتن این پرزها شده و انتقال تخمک به داخل رحم آن ها را با مشکل مواجه کند و یا دیدار با اسپرم را به تاخیر بیاندازد. در شرایط دیگر، اگر مژه های لوله فالوپ زنی آسیب ببیند، تخمک بارور شده دیگر قادر نخواهد بود تا به سمت رحم مهاجرت کند. در چنین وضعیتی حاملگی خارج رحمی در بدن فرد رخ می دهد که می تواند منجر به بروز عوارض بیشتری در مراحل بعدی حاملگی او شود.

3. پیری زودرس تخمدان های (POA) زنان:

به عنوان یک زن جوان یادتان باشد که پیری زودرس تخمدان ها نیز می تواند باعث بروز مشکل ناباروی در زنان گردد که در علم پزشکی با عنوان POA شناخته می شود. جالب است بدانید که پیری زودرس تخمدان های زنان یکی از بزرگ ترین علل ناباروی این افراد است که در اغلب مورد، نادیده گرفته می شود. در بیماری پیری زودرس تخمدان ها وضعیتی پیش می آید که ذخیره تخمدان فرد کم یا بسیار ضعیف می شود. در واقع، با افزایش سن زنان، ذخیره تخمدانی آن ها به عنوان بخشی از یک فرایند طبیعی پایین آمده و باعث کاهش تولید تعداد تخمک ها می شود و یا کیفیت آن ها به شدت پایین می آید. کاهش تعداد تخمک ها و پایین آمدن کیفیت آن ها بیشتر از آنچه که تصور می شود، می تواند قدرت باروری زنان را کاهش می دهد. در اغلب موارد، کاهش تولید تخمک ها و پایین آمدن کیفیت آن ها در شروع 40 سالگی رخ می دهد! ولی در حالت کلی، در حدود 10 درصد از زنان از کاهش ذخیره تخمدانی خود در زودتر از چهل سالگی رنج می برند. در چنین حالتی، گفته می شود که فرد مبتلا به پیری زودرس تخمدان و یا POA بوده و به موقع تشخیص داده نشده است.

باردار شدن زنان مبتلا به ناباروری با علل ناشناخته:

هنگامی که پزشک معالج مشکل ناباروری با علل ناشناخته را در بدن بیمار خود تشخیص داد، شانس باردار شدن فرد بیمار به عوامل بسیاری بستگی خواهد داشت. یکی از عوامل مهم که نقش عمده ای در حامله شدن این بیماران بازی می کند، مقدار زمانی است که این افراد به تلاش برای باردار شدن اختصاص می دهند (نه زمانی که قبلا برای حامله شدن صرف شده است). اگر زن نابارور مدت پنج سال یا بیشتر را صرف باردار شدن نموده و شانس خود را بارها فاقد مداخله پزشکی امتحان کرده، اما تا به حال باردار نشده است، باید بداند که در میان 10٪ افرادی قرار دارد که از ناباروری با علل ناشناخته رنج می برند.

درمان مشکل ناباروری با علل ناشناخته در زنان:

به عنوان یک خانم جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که با پیشرفت علم پزشکی، زمان دست نیافتن به رویاها به پایان رسیده است! همانطور که می دانید مشکل ناباروری با علل ناشناخته بدان معنی است که علت ناباروری فرد هنوز تعیین نشده، اما به این معنا نیست که پزشکان متخصص زنان و زایمان نمی توانند او را درمان کنند. در واقع، دکتر معالج در این مرحله، از زوایای مختلفی به علل بیماری نگاه کرده و سعی خواهد کرد علت ناباروری با علل ناشناخته را در بیمار خود پیدا کند. پزشکان متخصص ناباروری معمولا برای درمان مشکل فرد، از روش های مختلفی کمک می گیرند، که تعدادی از رایج ترین آن ها عبارتند از:

1. تحریک تخمدان زنان مبتلا به مشکل ناباروری با علل ناشناخته:

همانطور که می دانید در طول چرخه عادی تخمک گذاری در بدن زنان، معمولا یکی از تخمک ها به بلوغ کامل رسیده و هر ماه آزاد می شود. تحریک تخمدان های فرد مبتلا به مشکل ناباروری با علل ناشناخته یکی از فرایندهای رایج برای کمک به این افراد بوده و سبب بالغ شدن یک تخمک در هر ماه، در بدن آن ها می شود. در این روش، شانس حامله شدن زنان نابارور (در طول درمان دارویی) به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
پزشکان متخصص زنان و زایمان برای تحریک تخمدان زنان نابارور، از داروها برای حدود 8 تا 14 روز استفاده نموده و کمک می کنند تا تخمدان های این افراد تحریک شده و در هر ماه تخمک بیشتری آزاد کنند. داروهای تحریک کننده تخمدان زنان نابارور معمولا شامل هورمون FSH و LH می باشد، که نوعی هورمون طبیعی است و بخشی از فرآیند تخمک گذاری ماهانه را در بدن زنان نابارور فعال می کند. در نهایت، فراموش نکنید که در برخی موارد، پزشک معالج فقط یکی از هورمون های ذکرشده را برای تحریک تخمدان های بیمار خود استفاده می کند، در حالی که در برخی از روش های دیگر، پزشکان از ترکیب هر دو هورمون برای تخمدان زنان نابارور استفاده می کنند.

2. تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI) در زنان نابارور:

تلقیح داخل رحمی اسپرم یا IUI نوعی از تلقیح مصنوعی است که برای کمک به درمان مشکل ناباروری در زنان مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش، تمرکز پزشک متخصص زنان و زایمان بر روی اسپرم جداشده بوده و بعد از شستن توسط مواد مخصوص، آن را به طور مستقیم داخل رحم زن بیمار قرار می دهد. البته این کار در زمان تقریبا تخمک گذاری انجام می شود تا اگر یک یا تعداد بیشتری از تخمدان آزاد شود، بتواند با کمک این اسپرم بارور گردد. در واقع، در تلقیح داخل رحمی، پزشکان متخصص زنان و زایمان سعی می کنند تا اسپرم را به گونه ای در داخل رحم فرد بیمار بگذارند که به لوله های فالوپ نزدیک باشد. در این صورت، اسپرم میتواند تخمک آزادشده از تخمدان را بلافاصله بارور کند. در نهایت، به یاد داشته باشید که موفقیت این روش می تواند به یک دوره حاملگی طبیعی در بدن زنان نابارور منجر شود!
معمولا دکتر متخصص ناباروری بعد از این که همه علل ناباروری را در بدن زنان مبتلا به ناباروری ناشناخته شناسایی کرد، می تواند دلیل ناباروری را به بهترین وجه مشخص نموده و با استفاده از تلقیح داخل رحمی در مورد باردار شدن بیمار خود تصمیم گیری کند. روش تلقیح داخل رحمی اسپرم معمولا برای باردار کردن زنانی که دارای مشکل ناباروری با علل ناشناخته هستند، استفاده می شود که چرخه قاعدگی ماهانه آن ها منظم بوده و با کمک گرفتن از مصرف داروهای دیگر، باروری را در بدن آن ها به ارمغان می آورد.

3. استفاده از داروی کلومید برای درمان زنان مبتلا به ناباروری با علل ناشناخته:

کلومید دارویی است که مصرف آن به درمان مشکل ناباروری در مردان و زنان کمک زیادی می کند. این دارو از 40 سال پیش در جهان پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد و نتایج حاصل از مصرف آن تقریبا مثبت و دلگرم کننده است. کلومید در علم پزشکی با عنوان کلومیفن سیترات شناخته شده و برای کمک به زنانی که از قاعدگی نامنظم رنج می برند و یا کسانی که چرخه تخمک گذاری منظم ماهانه ندارد، مفید است.
جالب است بدانید که این دارو نوعی آرام بخش بوده و دارای بلوک های هورمون استروژن می باشد. مصرف آن توسط افراد نابارور، سیگنال ها را به هیپوتالاموس و غده هیپوفیز که در داخل مغز واقع شده است، می فرستد. هنگامی که سیگنال ارسال شده، توسط این غدد دریافت شد، هورمون های مختلف شروع به تولید شدن در بدن فرد بیمار کرده و می توانند با تحریک تخمدان های او سبب تولید تخمک بالغ شده و حرکت آن به داخل لوله فالوپ را به دنبال دارا باشند. هورمونی که در نتیجه مصرف این دارو در بدن افراد نابارور تولید می شوند، GnRH یا هورمون گونادوتروپین است که با انتشار خود باعث ترشح FSH و یا هورمون تحریک کننده فولیکول و LH یا هورمون جسم زرد خواهند شد.
داروی کلومید در اغلب موارد می تواند همراه با سایر روش های تولید مثل مصرف شده و یا همراه با روش تلقیح مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد، زیرا پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که استفاده داروی کلومید به عنوان یک داروی ناباروری باید حداقل برای یک دوره سه تا شش ماهه مورد استفاده قرار گیرد، تا بتواند همزمان با استفاده از روش های دیگر، شانس باروری بیماران را تا دو برابر بالا ببرد. با این حال، اغلب پزشکان استفاده از داروی کلومید را به افرادی توصیه می کنند که بیش از 35 سال سن دارا باشند. نکته مهمی که افراد نابارور باید در طول استفاده از داروی کلومید به یاد دارا باشند، انجام عمل نزدیکی در مواقع زمان بندی شده و منظم می باشد. در نهایت، یادتان باشد که داروی کلومید یک مکمل بسیار مهم برای افزایش شانس باروری زنان است.

4. تزریق هورمون گنادوتروپین به خانم های مبتلا به مشکل ناباروری با علل ناشناخته:

همانطور که می دانید هورمون گنادوتروپین از گروه هورمون هایی است که توسط غده هیپوفیز ترشح شده و برای کمک به تحریک اندام تناسلی در بدن انسان مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از روش های درمان ناباروری با علل ناشناخته در زوجین تزریق هورمون گنادوتروپین می باشد، زیرا هورمون گنادوتروپین ماده ای است که برای تحریک تخمدان های زنان ناباروری مفید است که غده هیپوفیز آن ها ناکارآمد بوده و یا فاقد هورمون می باشد. امروزه تصور می شود که این داروی تزریقی موثرترین دارو نسبت به داروهای ناباروری دیگر بوده و توانایی بدن افراد بیمار را برای تحریک تخمدان ها در حد تعادل بالا می برد. به همین دلیل، امروزه استفاده از داروی تزریقی گنادوتروپین بسیار رایج بوده و برای تحریک تخمدان زنانی که دارای چرخه تخمک گذاری منظم هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، این روش درمانی به عنوان بخشی از فن آوری های پیشرفته تولیدمثل محسوب شده و در کنار روش های تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI) و لقاح آزمایشگاهی (IVF) به عنوان یک کمک کننده مورد استفاه قرار می گیرد.

درمان نازایی از زبان دکتر ضیایی

درمان ضعف اسپرم از زبان دکتر ضیایی

.

منبع : mamanam.com