به جز این موارد گاهی هوش مرزی و عقبماندگی ذهنی نیز به صورت مشکلات رفتاری بروز پیدا میکنند.
کودکان بدخلق که گاهی کودکان مشکل نیز خوانده میشوند به دلایل گوناگون، اشکالات رفتاری را به صورت کجخلقی، تحریکپذیری، گریههای مداوم، گوشهگیری و لجبازی نشان میدهند.
مهمترین اقدام در وهله اول، بررسی پزشکی چنین کودکی است چرا که گاهی بیماریهای داخلی و جراحیهای انجام شده در کودک میتواند باعث مشکلات رفتاری برای کودک شود.
دردهای شکمی، التهاب گوش میانی، بیماریهایی با منشاء انگلی و بیماریهای پوستی که احساس ناراحتی را برای کودک به وجود میآورد، میتواند کودک را کجخلق و عصبی کند.
گاهی اوقات نیز با مشکلات خانوادگی روبهرو هستیم. به این مفهوم که کودک به عنوان عضوی ضعیف و آسیبپذیر، در خانواده به عنوان سپربلا، مشکلات ارتباطی را منعکس میکند. بیقراری و بیخوابی کودک میتواند ناشی از کشمکشهای پدر و مادر با یکدیگر باشد.
باید دانست مشکلات ارتباطی کودک میتواند به مدرسه هم ارتباط داشته باشد. به طور نمونه اگر کودک از سوی همکلاس قلدر خود مورد اجحاف و زورگیری قرار بگیرد این مسئله میتواند سبب مشکلات اساسی در کودک شود.
بیماریهای مشخص روانپزشکی در کودکان از جمله اختلال نارسایی توجه و بیشفعالی، اختلال سلوک، اختلال لجبازی ـ مقابلهای، در خود ماندگی یا اوتیسم نیز میتواند باعث بدخلقی کودک شود.
به جز این موارد گاهی هوش مرزی و عقبماندگی ذهنی نیز به صورت مشکلات رفتاری بروز پیدا میکنند.
خانوادهها در وهله اول روابط بین خود را اصلاح کنند و اگر رفتارشان با کودک با افراط و تفریط همراه است آن را اصلاح کنند.
در صورتی که هنوز مشکل کودک باقی بود باید به متخصص کودک مراجعه کرد تا وضعیت کودک از نظر جسمی و روانی بررسی شود در صورتی که مشکل جدی جسمی وجود نداشت باید به روانپزشک کودک و نوجوان مراجعه کرد.
منبع : yjc.ir
گردآوری توسط بخش مشکلات رفتاری کودکان سایت آکاایران