آکاایران: خواب کم در سیستم بدن بچه ها تاثیر میگذارد. باعث پایین آمدن میزان یادگیری و بی اشتهایی و کج خلقی در کودکان می شود

برای خواب کودکان باید یک زمان بندی دقیق صورت بگیرد و حداقل نیم ساعت قبل از خواب فعالیت های او کم شود و محیطی آرام را برای کودک فراهم کرد. از نشانه های خواب بد درکودکان می توان به مقاومت برای خوابیدن , دیر خوابیدن , سخت بیدار شدن در صبح و … اشاره کرد. برای رفع مشکلات خواب کودکان راهکارهای ارائه شده که در ادامه می بینید.

خواب کودکان

برکسی پوشیده نیست که برای داشتن روزی پرنشاط نیازمند خوابیدن کافی در شب قبل است اما مسیله ای که به تازگی والدین با آن درگیر هستند شب زنده دار بودن فرزندانشان می باشد. طبق تحقیقات صورت گرفته از هر سه کودک، دو کودک مشکل خواب دارد و این موضوع را تجربه کرده است.

خواب کم در شب باعث برخی از مشکلات کودک در طول روز می باشد.

خواب کم در بچه ها تأثیر زیادی در پایین آمدن میزان یادگیری ریاضیات و خواندن و نوشتن آنها خواهد داشت. کم خوابی و بی کیفیتی خواب رفتار کودکان را در روز بعد تحت تأثیر قرار می دهد، کم حوصلگی، بهانه گیری، بی میلی به غذا و… از عوارض انواع مشکلات خواب کودکان است. همچنین از آنجایی که هورمون رشد کودکان در شب و به هنگام خواب ترشح می شود، خواب منظم شبانه در دوران کودکی در رشد کودک بسیار مؤثر است.

آکاایران: راهکارهایی برا رفع مشکلات خواب کودکان

اختلالات خواب کودکان

چرخه ی خواب کودک

خواب از دو مرحله ی REM و NREM تشکیل شده است. در مرحله REM چشمان کودک به سرعت حرکت می کنند در حالی که بدن او توانایی زیادی برای حرکت ندارد. درخواب REM کودک خواب می بیند و در این مرحله خواب سبک است و شخص ممکن است به راحتی بیدار شود. مرحله ی NREM همان خواب عمیق است و احتمال بیدار شدن کودک در این مرحله بسیار کم است.

در یک خواب طبیعیِ شبانه، کودک بارها از خواب REM به خواب NREM وارد می شود و بالعکس تا در هر ۵۰ تا ۶۰ دقیقه یک چرخه ی کامل خواب اتفاق می افتد.
یک نوزاد تازه متولد شده ممکن است در هر بار خواب REM در شبانه روز از خواب بیدار شود بنابراین تعداد دفعات بیدار شدن او بسیار زیاد است. البته تحقیقات نشان داده اند بین حالات روحی مادر و تعداد دفعات بیدار شدن نوزاد ارتباط وجود دارد. هر چه مادر از نظر روحی افسرده تر باشد احتمال بیدار شدن های مکرر برای نوزاد بیشتر است.

بعد از چهارماهگی، کودک ۶ تا ۹ ساعت در شب می خوابد و در شش ماهگی این میزان به ۱۰ تا ۱۲ ساعت می رسد. بعضی از نوزادان بعد از نه ماهگی هم ممکن است باز هم در طول شب از خواب بیدار شوند اما معمولا از این زمان نوزادان خواب شبانه ی آرامتری خواهند داشت . در نهایت کودکان با هم متفاوت اند و میزان خواب مورد نیاز شبانه آنها نیز ممکن است با هم تفاوت داشته باشد.

 

اختلالات خواب کودک

امروزه بسیاری از کودکان درگیر مشکلات خواب هستند اما برای تعدادی از آنها ممکن است قضیه جدی تر از این حرف ها باشد ومشکلات خواب کودکان در واقع یکی از انواع اختلالات خواب باشد، در این صورت نیاز است حتما از یک متخصص کمک بگیرید. همچنین کودکانی که مشکلات خاص دارند ازجمله کودکان بیش فعال، مضطرب، افسرده، اوتیسم یا مشکلات پزشکی مثل رفلکس، مدت زمان خواب شبانه شان با کودکان عادی متفاوت است. در این مواقع شما برای حل مشکل خواب فرزندتان نیاز به مشاوره و کمک حرفه ای دارید.

بی خوابی (مشکل به خواب رفتن)

همان طور که از نامش پیداست کودکانی که این مشکل را دارند نمی توانند به خواب بروند. آنها ساعت های زیادی در جای خواب خود بیدار می مانند اما قادر به خوابیدن نیستند یا در طول خواب بارها بیدار می شوند و نمی توانند دوباره بخوابند. این نوع بی خوابی یکی از مشکلات خواب کودکان است که ممکن است در بعضی شب ها برای بچه ها اتفاق بیفتد اما اگر در اکثر شب ها کودک دچار این مشکل خاص است ممکن است نشانه ی اختلال باشد.

چه کودکانی ممکن است در معرض این اختلال قرار بگیرند؟

راهکارهایی برا رفع مشکلات خواب کودکانراهکارهایی برا رفع مشکلات خواب کودکان

مقابله با مشکلات خواب کودکان

کودکانی که دچار اضطراب شدید هستند؛
کودکانی که تحت تأثیر استرس های روزمره قرار می گیرند یا استرس های خاص و شدیدِ
ناشی از حوادث ناگهانی، از دست دادن عزیز و اتفاقاتی از این قبیل را تجربه می کنند؛
کودکانی که مشکلات سلامت روان دارند؛
کودکانی که درگیر بیماری جسمی و تجربه ی درد هستند.

راهکارها

سعی کنید علت استرس و اضطراب کودک را پیدا کنید و میزان آن را کم کنید.
ممکن است فرزند شما با دوستانش دچار مشکل شده باشد، یا ممکن است
در ارتباط با درس هایش به مشکل برخورده باشد. می توانید در این موارد به او کمک کنید
تا آرامشش را به دست بیاورد.

ساعت و برنامه ی منظم شبانه موجب ایجاد آرامش در کودکان می شود. حتما قبل از
خاموشی و خواب برنامه ی آرام و لذت بخشی را برای فرزندتان تدارک ببینید تا به راحت خوابیدن
او کمک کرده باشید.

در صورت طولانی شدن این مشکل حتما از یک روان شناس حرفه ای کمک بگیرید.

جزئیاتی درباره تاثیر عادات و رفتارهای روزانه کودک در خواب شبانه

دکتر کوشانفر با بیان اینکه بسیاری از عادات و رفتارهای روزانه به خواب شب کودک
کمک می کند، گفت: کودک درابتدای صبح و به محض بلند شدن از خواب درمعرض نور خورشید
قرار گیرد، اطمینان از دریافت نور طبیعی خورشید در طی روز به حد کافی، تاثیری مثبت
برای ایجاد آرامش وی در طول روز دارد.

وی گفت: عدم استفاده از اتاق خواب کودک برای تنبیه، نظارت برصحنه هایی که کودک
درطی روز از طریق تلویزیون، اینترنت و بازی های ویدیویی می بیند و نهایتا توجه به هرگونه
تغییر هیجان آور مانند مشکلات مدرسه، طلاق، مرگ عزیزان کودک، نقل مکان یا رقابت با
خواهر و برادر که ممکن است بر خواب کودک تأثیرگذار باشد، باید به طور جدی از جانب والدین مورد توجه قرار گیرد.

الو دکتر و ایسنا

.

منبع : niksalehi.com