مسمومیت غذایی یکی از مشکلات رایج در بین بچه ها به ویژه در فصول گرم سال است. متاسفانه مسمومیت غذایی از هر مواد غذایی می تواند ایجاد شود و باید خیلی مراقب تغذیه کودکان بود. امروز در آکاایران می خواهیم روش هایی به شما معرفی کنیم برای رفع مسمومیت کودکان . با ما همراه باشید

راه های رفع مسمومیت کودکان

امیر بقایی مشاور علمی مرکز ملی اطلاع رسانی دارو ها و سموم سازمان غذا و دارو درباره راه های دفع ترکیبات شیمیایی و دارو ها از بدن، اظهار کرد: ماهیت ترکیبات شیمیایی با دارو ها متفاوت است بنابراین راه های دفع این ترکیبات از بدن با دارو ها متفاوت است، از جمله راه های دفع ترکیبات شیمیایی یا دارو ها از بدن می توان به القای استفراغ (استفراغ عمدی)، مصرف خوراکی زغال فعال و شست وشوی گوارشی (معده) اشاره کرد.

وی بیان کرد: در برخی موارد مواجهه کودکان با ترکیبات شیمیایی یا دارو ها سمی نیست بنابراین مداخلات والدین ممکن است آسیب زا باشد، در نتیجه پس از تماس کودک با مواد شیمیایی یا دارو به ویژه تماس خوراکی، والدین باید پیش از هر اقدام خودسرانه با پزشک یا متخصص سم شناسی مشورت کرده و یا با شماره های ۱۹۰ و ۱۴۹۰ (مرکز ملی اطلاع رسانی دارو ها و سموم) تماس بگیرند.

ین مشاور علمی مرکز ملی اطلاع رسانی دارو ها و سموم سازمان غذا و دارو درباره القای استفراغ در خانه، افزود: اگر مواجهه کودک یا بزرگسال با مواد شیمیایی یا دارو ها به مسمومیت آن ها منجر شود و پزشک یا متخصص سم شناسی به القای استفراغ توصیه کرده باشد، می توان بر اساس ماهیت ترکیب، اینکه چه مدت از زمان مواجهه گذشته است و شرایط فرد (هوشیاری او یا سابقه ابتلایش به بیماری های قلبی و عروقی، مغز و اعصاب مانند صرع و اختلالات اعصاب و روان)، برای دفع دارو از القای استفراغ (استفراغ عمدی) کمک گرفت.

آکاایران: رفع مسمومیت کودکان | شناخت روش هایی برای رفع مسمومیت در کودکان

راه رفع مسمومیت کودکان

روش انجام القای استفراغ برای رفع مسمومیت کودکان

بقایی تأکید کرد: در مواردی که حداکثر یک ساعت از زمان مصرف ترکیب شیمیایی یا دارو گذشته و پزشک یا متخصص سم شناسی القای استفراغ را توصیه کرده باشد باید با خوراندن نصف لیوان آب به کودک یا یک لیوان آب به بزرگسال و تحریک انتهای حلق (در شرایطی که فرد هوشیار بوده و سابقه بیماری را نداشته که استفراغ عمدی برای او ممنوع باشد) این کار انجام شود، در مواردی که پزشک یا متخصص سم شناسی گفته باشد که فرد مسموم باید به مرکز درمانی منتقل شود، در سریع ترین زمان این کار باید انجام شود.

باور های اشتباه در مسمومیت غذایی

وی تصریح کرد: برخی افراد باور دارند که خوراندن آب نمک غلیظ به فرد مسموم به القای استفراغ
کمک خواهد کرد در حالی که چنین باوری صحیح نیست و مصرف غلظت بالای نمک به ویژه
در کودکان حتی اگر ترکیب استفاده شده سمی نباشد، به اختلالات الکترولیتی
و خطر های جسمانی برای آن ها منجر خواهد شد.

این مشاور علمی مرکز ملی اطلاع رسانی دارو ها و سموم سازمان غذا و دارو گفت:
مصرف همزمان برخی دارو ها با شیر، جذب دارو ها را افزایش خواهد داد بنابراین وضعیت بیمار
وخیم تر می شود، همچنین خوراندن آب لیمو هم به شخص مسموم در شرایطی که
مواجهه با ترکیبات اسیدی انجام گرفته باشد، وضعیت فرد را بدتر می کند.

 

جزئیات بیشتر درباره اقدامات درمانی به هنگام مسمومیت کودک

یک فلوشیپ سم شناسی بالینی و مسمومیت های اطفال با تاکید بر اینکه محیط خانه،
عامل اصلی بروز مسمویت در کودک است، گفت: تمام خانواده ها باید در جمع آوری مواد
و داروهایی که منجر به بروز مسمومیت در کودکان می شود دقت و توجه زیادی دارا باشند.

رفع مسمومیت کودکان | شناخت روش هایی برای رفع مسمومیت در کودکانرفع مسمومیت کودکان | شناخت روش هایی برای رفع مسمومیت در کودکان

روش های رفع مسمومیت کودکان

دکتر فریبا فرنقی با اشاره به اینکه کودک از خانواده آموزش می بیند، گفت: بهتر است
خانواده ها دور از چشم کودک موادی را که می دانند ممکن است به کودک صدمه وارد کند
مانند مواد شوینده، مواد شیمیایی، قلیا، تینر، و حتی متادون و داروهای مایع را دور از دسترس کودک
و در داخل کابینتی که قفل دارد قرار دهند، چرا که کودک به دلیل کنجکاوی که دارد ممکن است آنها را بخورد.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: عدم نگهداری بسیاری از
داروها در یخچال و در شیشه هایی که در آنها به راحتی باز نمی شود می تواند
در بروز مسمومیت ها نقش موثری داشته باشد. همچنین عدم نگهداری داروهایی که
تاریخ مصرف آنها گذشته و فاسد شده است می تواند راهکاری موثر در جلوگیری از بروز مسومیت باشد.

اقدامات درمانی به هنگام مسمومیت کودک

فرنقی خاطرنشان کرد: دادن شیر به کودک در زمان مسمومیت و وادار کردن او به استفراغ کار غلط و اشتباهی که اکثر خانواده ها انجام می دهند فاقد اینکه به این مسئله توجه دارا باشند که استفراغ باعث می شود آسیب شدیدی به کودک برسد و شرایط را بدتر کند.

وی با بیان این مطلب که مفهوم قرص و دارو باید به کودک آموزش داده شود، گفت: خانواده ها باید از ابتدا به کودک بگویند که قرص با شکلات و تنقلات متفاوت است تا اشتباهی آن را نخورد. آنها باید دقت کنند که در مقابل کودک کارهای خطرناک مثل مشاجره، اقدام به خودکشی و حتی خوردن دارو نکنند زیرا کودک به راحتی از خانواده این کار را یاد می گیرد و به طور قطع آن را انجام می دهد.

این فلوشیپ سم شناسی بالینی و مسمومیت های اطفال در پایان تصریح کرد: به خانواده ها توصیه می شود در مواجهه با بروز مسمویت با مواد سوزاننده و اسید حتما صورت کودک را با مایع زیاد شست و شو دهند و اگر محیط آلوده به گاز منواکسیدکربن است، کودک را از آنجا خارج کنند. همچنین اگر کودک بدحال است؛ در اسرع وقت از اورژانس کمک بگیرند و حتی در شرایط عادی هم کودک را برای درمان و معاینه به مراکز درمانی منتقل کنند.

افکارنیوز و ایسنا

.

منبع : niksalehi.com