کودکان به اقتضای سن شان در هر دوره ای دچار لجبازی می شوند و نحوه برخورد با آنها در از بین بردن این لجبازی یا تقویت آن موثر است. امروز در آکاایران می خواهیم شما را با روش های برخورد با کودکان لجباز آشنا کنیم. با ما همراه باشید

آشنایی با روش های برخورد با کودکان لجباز

یک بچه ی لجباز و کلی اشتباه! این ترکیبی است که بیشتر پدر و مادر ها دوست ندارند. اما خوب است بدانید گاهی کمی درد و ناراحتی هم معلم خوبی است. بچه ها اشتباه می کنند، اما اشتباهات می توانند فرصت های بزرگی برای یاد گرفتن باشند. تمام خرابکاری ها و شیطنت های کودک تان را تماشا می کنید و با نگرانی لبخند می زنید و احتملا در درون تان حرص می خورید. وقتی کودک تان تبدیل به یک نوجوان شود و خراب کاری هایش نیز به اشتباهات مکرر در امتحانات ریاضی تبدیل شوند چطور؟

خیلی سخت است که تشخیص دهید چه زمانی باید قدمی به عقب بردارید و اجازه دهید فرزند نوجوان تان تصمیم هایی بگیرد که عواقب ناخوشایند دارند. اما خوب است بدانید گاهی کمی درد و ناراحتی هم معلم خوبی است. بچه ها اشتباه می کنند، اما اشتباهات می توانند فرصت های بزرگی برای یاد گرفتن باشند.

راهکارهای کاربردی برای برخورد با کودکان لجباز

اجازه دهید اتومبیلش بنزین تمام کند

اگر دخترتان بیش از اندازه در مرکز خرید پول خرج کرده و حالا فاقد پول مانده است و نمی تواند
باک بنزین اتومبیلش را پُر کند، ایرادی ندارد. یاد می گیرد از این به بعد هوشمندانه تر مخارجش را مدیریت کند.

اجازه دهید وسایلش را جا بگذارد

اگر پسرتان با عجله از خانه خارج شده و فراموش کرده لباس تمرین فوتبالش را با خودش ببرد،
لطفا تمام راه را نروید که وسایلش را به او برسانید. بگذارید به مربی اش توضیح بدهد که
فراموش کرده و مجبور شود عذرخواهی کند. اجازه دهید پیامدهایش را تجربه کند.

آکاایران: روش های برخورد با کودکان لجباز | بهترین روش برخورد با لجبازی کودکان

اصلی ترین روش های برخورد با کودکان لجباز

مهمترین روش های برخورد با کودکان لجباز

اجازه دهید تکالیفش را در خانه جا بگذارد

اتاق فرزندان بهم ریخته و بی نظم است و همین باعث شده تکالیفش را میان ریخت و پاش ها جا بگذارد؟
بگذارید یاد بگیرد که مسئولیت کارهایش را تقبل کند.

اجازه دهید ناهارش را جا بگذارد

اگر دخترتان آنقدر ذهنش درگیر است که فراموش کرده ناهارش را با خود ببرد، بگذارید خودش
راه حلی پیدا کند. لطفا نگران گرسنگی اش نباشید! حتما چاره ای خواهد اندیشید.

اجازه دهید مجبور شود جوراب های کثیفش را دوباره بپوشد

اگر پسرتان هرگز سبد رخت چرک هایش را به موقع نمی آورد بگذارید عواقب سهل انگاری اش را ببیند. وقتی ساعت هفت صبح از این سو به آن سو به دنبال یک جفت جوراب تمیز می گردد و از شما می پرسد چرا هیچ جوراب تمیزی ندارد، به او بگویید یک جفت جوراب کثیف از سبد بردارد و همان را بپوشد. مطمئن باشید دفعه ی بعد، وقتی از او خواستید سبد رخت چرک هایش را برای تان بیاورد، فورا این کار را خواهد کرد تا مجبور نشود یک بار دیگر جوراب بد بو به پا کند!

 

اجازه دهید کاری که از او خواسته بودید را فراموش کند

یک هفته پیش به دخترتان گفته بودید اگر می خواهد این آخر هفته همراه شما به کنسرت بیاید باید قبل از آن اتاقش را تمیز کند سر حرف تان باشید. اگر آماده شد که همراه شما از خانه خارج شود، اما هنوز اتاقش را تمیز و مرتب نکرده، لطفا از چیزی که گفته اید برنگردید: اتاقت را مرتب نکرده ای، کنسرت نمی آیی!

بد نیست بدانید با کودک لجباز خود چگونه رفتار کنیم؟

سید شهرام علیزاده متخصص و روانشناس کودک و نوجوان اظهار داشت: فاقد شک هر پدر و مادری با لجبازی فرزندانشان مواجه شده اند که ممکن است موجب عصبانی شدن والدین شود؛ این عصبانیت اگر کنترل نشود رابطه صمیمانه و امن کودک با والدین را به صورت جدی تهدید می کند. تنبیه بدنی، پرخاشگری و تحقیر به عنوان پرتکرارترین واکنش های نامناسب والدین در قبال لجبازی کودکان شناخته می شود.

روش های برخورد با کودکان لجباز | بهترین روش برخورد با لجبازی کودکانروش های برخورد با کودکان لجباز | بهترین روش برخورد با لجبازی کودکان

مهمترین روش های برخورد با کودکان لجباز

وی در ادامه بیان کرد: باید بدانیم که لجبازی کاملا دو طرفه است. یک سوی آن کودک و سوی دیگرِ
آن پدر و مادری هستند که از مهارت های حل مساله خود با کودک شناختی ندارند و همپای
کودک به لجبازی می پردازند.

علیزاده درباره عواملی که سبب ایجاد لجبازی در کودک می شود، گفت: عوامل مختلفی از جمله کسب استقلال، تذکرات بیش از حد، الگوهای نامناسب، عدم توجه به رفتارهای مثبت کودک، عدم هماهنگی پدر و مادر در اصول تربیتی، خشم درونی کودک نسبت به والدین و حتی مسائل جسمی همچون گرسنگی، خستگی و مشکلات خواب می تواند موجب لجبازی کودک شود.

راهکارهایی برای کاهش لجبازی کودکان

این متخصص و روانشناس کودک و نوجوان تصریح کرد: اجازه ندهید فرزندتان با لجبازی به خواسته خود دست یابد و در صورتی که فرزندتان با پرخاشگری و لجبازی خواسته خود را مطرح می کند، به هیچ وجه تسلیم رفتارهای نامطلوب او نشوید؛ اگر خواسته های او را اجابت کنید، رفتارهای لجبازانه او به عنوان یک شیوه مطلوب برای رسیدن به خواسته هایش انتخاب خواهد شد.

وی ادامه داد: خواسته های کودک که موجه و پذیرفتنی هستند را در اسرع وقت اجابت کنید، زیرا باعث نهادینه شدن رفتارهای مثبت در وجود فرزندتان می شود. همچنین جملات خبری خود را جایگزین جملات دستوری کنید. برای مثال به جای بکار بردن جمله الان وقت ناهار و وقت بازی نیست؛ به کودک خود بگویید: ناهار آماده است و منتظرت هستیم.

افکار نیوز و باشگاه خبرنگاران

.

منبع : niksalehi.com