آکاایران: یک روز کودک پیش دبستانی شما به اندازه یک مورچه هم غذا نمی خورد و روز بعد نمی توانید او را از خوردن باز دارید. این همان اشتهای کودک پیش دبستانی است.
برخلاف یک طفل شیرخوار که خوب غذا می خورد و در طول سال اول حیات وزنش سه برابر می شود، یک کودک پیش دبستانی خیلی بد غذا می خورد و از همین رو سرعت رشد بسیار کندی هم دارد.
برخی از پیش دبستانی ها در امتحان غذاهای نوین یا گسترش فهرست غذایی خود از همان ۳ ، ۴ قلم مورد علاقه اکراه دارند.با رسیدن به سن مدرسه، عادات غذایی کودک شما به تدریج پایه ریزی و تثبیت می شوند.


وقتی کودک شما دو ساله می شود، باید غذاهای مختلفی بخورد.توصیه های غذایی روزانه عبارتند از:
گروه لبنیات (دو نوبت). شیر، پنیر و ماست از جمله منابع بسیار غنی کلسیم هستند که برای تشکیل استخوان ها و دندان های محکم ضروری است.
گروه گوشت ( دو نوبت).این گروه شامل گوشت گاو، طیور، گوسفند، ماهی، جگر، تخم مرغ، نخود و لوبیا و خمیر بادام کوهی است.این غذاها منابع بسیار غنی پروتئین هستند که برای رشد و ترمیم بافت ها ضروری است.
میوه ها و سبزی ها ( پنج نوبت). دست کم پنج نوبت سروینگ از این گروه غذایی به کودکتان بدهید.برای تامین مقادیر کافی ویتامین سی دقت کنید یک یا چند نوبت آن حتما شامل مرکبات (پرتقال، لیمو و ...) حبه ها ( توت و انگور)، گوجه فرنگی، کلم و طالبی (گرمک) باشد.دست کم یک نوبت هم به میوه ها یا سبزی های سبز یا زرد اختصاص دهید، که همگی منابع بسیار غنی ویتامین آ هستند.


دانه های خوراکی ( شش نوبت). این گروه شامل غلات سبوس دار، بیسکوئیت های ترد، انواع نان، برنج و ماکارونی (و سایر رشته ها ) است. اینها برای تعادل در رژیم غذایی ضروری هستند، لیکن انتظار نداشته باشید که کودک پیش دبستانی شما بتواند هر روز از یک رژیم کاملا متعادل پیروی کند . وقتی به بچه ها اجازه انتخاب از میان چندین غذا که همگی از لحاظ تغذیه ای مناسب هستند داده می شود، اکثر آنها معمولا غذاهایی را بر می گزینند که طی چند روز، تعادل لازم را برقرار می سازند. این بدان معناست که مثلا یک روز بچه ممکن است مقدار زیادی ساندویچ خمیر بادام زمینی، پرتقال و شیر بخورد، و روز بعد فهرست غذایی اش همبرگرو هویج باشد.


همین طور که کودک پیش دبستانی رشد می کند و به نقطه ای می رسد که الگوی غذایی اش مشابه خواهر، برادر بزرگتر یا پدر و مادرش می شود یعنی به الگوی سه وعده ای فراموش نکنید که دادن میان وعده به بچه کاری به جا و مقبول است. به عنوان پدرو مادر وظیفه شما تامین مواد مغذی متنوع برای بچه است و البته خودتان هم باید برای او نقش یک الگو و نمونه را بازی کنید.

 


گردآوری و تنظیم:گروه سلامت آکا ایران
.

منبع :