به نقل از آکاایران: تا زمانی که نوزادتان برای خوردن شیر از بطری استفاده می کند، به منظور جلوگیری از ابتلای نوزاد به اسهال و استفراغ، باید تمام وسایل را استریل کنید. بعد از هر بار که تغذیه انجام می شود باید باکتری هایی که باعث ایجاد ناراحتی های شکمی در نوزاد میشوند از بین بروند. با ما همراه شوید تا مطالبی در مورد استریل کننده ها مطالعه کنید.
استریل کننده
آکاایران: ضد عفونی کردن شیشه شیر نوزاد در سال اول زندگی اش اهمیت زیادی دارد؛ زیرا سیستم دفاعی بدن او هنوز ضعیف است. رعایت نکات اساسی و اولیه بهداشت، مثل شست وشوی دست ها قبل و بعد از شیر دادن بسیار ضروری است؛ اما شست وشوی دقیق شیشه شیر و یا هر چیز دیگری که وارد دهان نوزاد می شود نیز اهمیت زیادی دارد. تمام شیشه شیرها و پستانک ها تا جایی که ممکن است باید با آب سرد شسته و بعد با آب گرم و صابون ضدعفونی شوند تا عاری از هر گونه میکروب و ویروس باشند.
قبل از استریل کردن باید به وسیله برس مخصوصی تمام باقی مانده های شیر را از روی بطری پاک کرد. یکی از روش های بسیار آسان برای استریل بطری نوزادان این است که میتوانید وسایل تغذیه با شیرخشک را با آب گرم و صابون بشویید. شیشه ها، کلاهک، سر شیشه ها و حلقه هایی را که سر شیشه به شیشه پیچ میشوند، برس بکشید. داخل سر شیشه را به بیرون برگردانید و با مقداری نمک و با انگشت خود داخل آن را کاملا بشویید تا شیری که در این قسمت ته نشین شده است، کاملا پاک شود. سپس آن را زیر آب بشویید تا نمک ها کاملا پاک شوند.
استریل با آب سرد
ماده شیمیایی استریل کننده (قرص یا مایع) را در مخزن استریل آب سرد بریزید تا حل شود. تمام وسایل را برای حدود نیم ساعت در آن قرار دهید. اطمینان حاصل کنید تمام وسایل کاملا در آب غوطه ور شده باشند و هیچ حبابی در آنها نباشد. بعد تمام وسایل را با آب جوشانده شده سرد شست وشو دهید.
استریل با آب گرم
همه اجزای بطری را در یک قابلمه آب گرم قرار دهید و در آن را ببندید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. البته معمولا ۴ دقیقه کافی است. این روش بسیار آسان و ارزان است و نیاز به هیچ امکانات خاصی ندارد.
استریل به وسیله بخار
دستگا ه های بخار استریل کننده گران هستند ولی عملکرد آسان، سریع و موثری دارند. فقط باید وسایل را درون آن قرار دهید و دستگاه را روشن کنید. هر وسیله که استریل می شود در طول شبانه روز می توانید استفاده کنید. برای استفاده مجدد باید دوباره آن را ابتدا استریل و بعد استفاده کنید.
شیر مادر موهبتی الهی برای تغذیه شیر خوار
تغذیه ارتباط بسیار نزدیکی با سلامت کودک و بقای او در کوتاه مدت و طولانی مدت دارد. تغذیه زودهنگام طفل، رشد طولانی تر، سلامتی و تحول ذهنی او را تحت تأثیر قرار می دهد. این کار اولین ارتباط عمیق را بین مادر و نوزاد ایجاد می کند. علاوه بر آنکه شیر مادر یک رژیم غذایی کامل و متعادل برای نوزاد است، فواید چندی به همراه دارد:
کودک و مادر را علیه بیماری ها و عفونت ها مصون می کند. انواع حساسیت ها را در کودک از بین می برد. تغذیه با شیر مادر بلافاصله پس از تولد، خطر هموفیلی را کاهش می دهد. این نوع تغذیه بسیار راحت، مطمئن و صحیح است و در مقابل تقاضای کودک خیلی سریع انجام می شود. فضای گرم و صمیمانه ای بین مادر و نوزاد ایجاد می کند. و اگر با کنترل و نظارت مادر همراه باشد، روش بسیار مناسبی برای تغذیه نوزاد محسوب می شود.
روش های مختلف شست وشوی شیشه و پستانک نوزاد
استفاده از آب جوش
پستانک و شیشه شیر باید به مدت پنج دقیقه داخل آب جوش قرار داده شوند. برای این منظور مقداری آب را در ظرفی جوش آورده سپس این وسایل را داخل آن بیندازید و بگذارید تا زمان سرد شدن آب داخل ظرف بمانند. بعد آنها را در آورید و زیر شیر آب بشویید. سپس تا زمان استفاده بعدی داخل ظرفی دربسته درون یخچال نگهداری کنید. به این ترتیب آنها به خوبی استریلیزه می شوند.
استریلیزه کردن به روش مایکروویو و بخار
این روش را می توان برای سایر وسایل کودک نیز به کار برد. از بخار نیز برای ضدعفونی کردن شیشه شیر و… استفاده می شود و در هر دو حالت باید طبق دستور عمل کرد. در مورد مایکروویو باید از وسایل پلاستیکی که قابلیت قرار گرفتن در مایکروویو را دارند، استفاده نمود (البته هر پلاستیکی را نباید داخل مایکروویو گذاشت). روش بخار یک روش الکتریکی و کمی گران تر از روش مایکروویو است.
حلال های شیمیایی
مواد استریلیزه کننده شیمیایی به دو شکل مایع و قرص موجودند. وقتی که این مواد با آب مخلوط می شوند، محلولی به دست می آید که به اندازه کافی رقیق است و در عین حال که برای نوزاد خطرناک نیست، باکتری های مضر موجود در وسایل او را از بین می برد. این وسایل مدتی داخل محلول قرار می گیرند (زمان مورد نیاز معمولاً روی برچسب مواد نوشته شده) و بعد از آن نیز به یک شست وشوی دقیق و کامل با آب نیاز دارند. هنگام استفاده از این مواد شیمیایی قسمت های فلزی وسایل بعد از مدتی زنگ می زنند؛ به همین دلیل فقط باید از وسایل پلاستیکی و شیشه ای استفاده کنید، نه فلزی.
گردآوری: بخش کودکیاری آکاایران