bs1

علت شیرنخوردن نوزاد در فصل گرما

شیر مادر بهترین غذایی است که برای نوزاد وجود دارد و نوزاد را از ابتلا به بیماری های گوناگون مصون نگه می دارد. شیر مادر علاوه بر اینکه حاوی تمام ویتامین ها و مواد غذایی لازم برای نوزاد در 6 ماهه اول زندگی است حاوی مواد ضد بیماری هم هست. اما نوزادان در برخی موارد تمایلی به خوردن شیر ندارند. دلیل شیر نخوردن نوزاد در فصل گرما چیست؟

در ادامه این مطلب از آکاآپ به چند پرسش متداول درباره شیردهی در فصل تابستان پاسخ داده شده است. شاید یکی از آنها سوال شما هم باشد.

1) آیا نوشیدن آب برای نوزاد در فصل تابستان لازم است؟ 

شیر مادر غذای کامل برای نوزاد است که با خوردن آن نوزادان آب و مواد مغذی لازم برای بدنشان را کسب می کنند.خوردن شیر مادر کودکان را از نوشیدن آب بی نیاز می کند و سبب می شود که آن ها دچار کم آبی نشوند.

چرا نوزادان در هوای گرم تمایلی به شیر خوردن ندارند؟

شیرمادر در ابتدای مکیدن کودک دارای چربی کمی بوده و باعث  رفع تشنگی کودک می شود اما پس ازخوردن شیر مادرتوسط نوزاد به تدریج شیر غلیظ تر و چرب تر می شود و باعث رفع گرسنگی کودک نیز می شود. 

در برخی شرایط مانند  اسهال و استفراغ کم آبی در کودکان افزایش می یابد و آب بدن از دست می رود در این شرایط باید برای تامین آب بدن کودک به او مایعات بیشتری بدهید و دفعات شیر دهی را بیشتر کنید همچنین اگر وضعیت بهبود نیافت کودک را برای معاینات بیشتر پیش متخصص اطفال ببرید.

پس از شش ماهگی و بزرگ شدن کودک باید به آنان همراه شیر مادر غذا نیز بدهید پس در این شرایط کودکان بیشتر تشنه می شوند و باید به آن ها آب نیز بدهید.بهتر است از میوه های یخ زده به عنوان میان وعده ، برای تامین آب بدن کودکان استفاده کنید برای

مثال :یک برش پرتقال یا آناناس یخ زده

2) آیا برنامه شیرخوردن کودک در تابستان تغییر می کند؟

در شیردهی به کودک در فصل تابستان به نوزاد باید شیردر دفعات بیشتر و زمان کوتاه تردهید زیرا کودکان در این فصل کم دوست دارند شیر کم چرب بیشتری بنوشند . در صورتی که کودک به اندازه سه ساعت در بین فواصل شیردهی خوابید او را بیدار کرده و برای پیشگیری از کم آبی به او شیر دهید .

توصیه می شود اگر می خواهید از خانه بیرون بروید و کودکتان را در خانه بگذارید حتما برای او شیر بدوشید و یا از پرستار کودکتان بخواهید به او آب جوش سرد شده بدهد.

برای شیردهی در تابستان چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ | ستاره

در فصل تابستان برخی از کودکان به خوردن شیر در ساعت های خنک مانند عصر و شب تمایل بیشتری نشان می دهند پس لازم است مادر در این ساعات مانند شب تا صبح شیر بیشتری به کودک بدهد.

3) چرا نوزادان تمایلی به خوردن شیر مادر در فصل تابستان ندارند؟

برخی از کودکان در فصل تابستان به علت گرما و تماس پوستی مادر و فرزند ، تمایل چندانی به خوردن شیر مادر نشان نمی دهند.برای حل این مشکل باید سعی کنید در هنگام شیردهی به فرزندتان کمترین تماس پوستی را با او ایجاد کنید.

ابتدا فرزند خود را بخوابانید و به حالت خوابیده به او شیر دهید به طوری که تماس شما با او فقط از طریق سینه و دهان شیر خوار باشد و یا می توانید از روش دیگری کمک بگیرید زیرا برخی شیر خواران تمایلی به شیرخوردن در حالت خوابیده ندارند.

این روش اینگونه است که یک حوله و یا پارچه نخی را روی پوست بدن و بازوها قرار دهید تا تماس مستقیم با کودک نداشته باشد.

اگرشما نگران شیرنخوردن کودکتان در فصل گرما هستید می توانید به دفعات بیشتری به او شیر دهید زیرا وقتی نوزاد تشنه شود، در زمان های کوتاه تر و دفعات بیشتر شیر می خورد. خوردن آب پس از هر بار شیردهی توسط مادر یک نکته بسیار مهم در هنگام شیر دهی نوزاد است.

4) چطور متوجه کم آبی در کودک شویم ؟

وجود برخی از علائم در کودکان نشانه  کمبود آب بدن آن هاست . در زیر علائم کم آبی کودکان را آورده ایم ،در صورت مشاهده این علائم در نوزادتان اورا نزد پزشک ببرید.این علائم عبارتند از :

  • کاهش میزان ادرار به طوری که کودک کمتر از 6 پوشک در روز خیس کند و یا 8 ساعت ادرار نکند.
  • ادرار تیره رنگ 
  • بوی ادرار که شبیه بوی آمونیاک باشد.
  • لب های خشک شده نوزاد
  • تب و گرم بودن پوست نوزاد در صورت تماس پوستی
  • فرورفتگی منطقه نرم روی سر
  • بد اخلاقی و گریه بیش از حد کودک 
  • بی حالی غیر عادی نوزاد
  • ضربان قلب تند نوزاد  

5) در آب وهوای گرم چه نکاتی را برای راحتی و خنکی کودک باید رعایت کنیم؟

  • به کودکتان لباس خنک و گشاد ونخی بپوشانید.
  • کودک را در فصل تابستان زود به زود حمام کنید . 
  • اگردرجه حرارت بدن کودکتان بالا بود مرتب پوست کودک را با آب ولرم و اسفنج پاک کنید .
  • نوزاد را مستقیم جلوی پنکه یا کولر نگذارید زیرا این کار موجب ازدست دادن آب بدن او خواهد شد.
  • کودک را در زمان های خنک تر روز از خانه بیرون ببرید و هنگامی که هوا خیلی گرم است او را بیرون نبرید.
  • برای استراحت و خواب کودکتان جای خنک انتخاب کنید ولی باید توجه داشته باشید این مکان خیلی سرد نباشد و دارای دمای 24 تا 26 درجه سانتی گراد باشد.