ضروری ترین حس برای زندگی 

انسان مۆمن و با ایمان همواره با آرامش، اطمینان درونی و امید زندگی می کند و به خاطر رعایت اصول اخلاقی و انسانی و باور به مسائل دینی و معنوی از امراض روحی و روانی مصون است و در صورت مواجهه با این دست مشکلات، خیلی زودتر و بهتر از یک فرد با پایه ایمانی ضعیف می تواند بر مشکلات خود غلبه یابد.......

آرامش روانی و عاطفی مهم ترین نیاز روز افزون انسانها در گستره جهان است؛ چرا که غالب افراد در دنیای امروز از ناامنی روانی، اضطراب و افسردگی رنج می برند و اگر به ریشه های بیماریهای روانی جامعه دقت کنیم، به یکی از علل آن؛ یعنی ضعیف بودن ارتباط انسانها با خدا می رسیم.

انسان مۆمن و با ایمان همواره با آرامش، اطمینان درونی و امید زندگی می کند و به خاطر رعایت اصول اخلاقی و انسانی و باور به مسائل دینی و معنوی از امراض روحی و روانی مصون است و در صورت مواجهه با این دست مشکلات، خیلی زودتر و بهتر از یک فرد با پایه ایمانی ضعیف می تواند بر مشکلات خود غلبه یابد. وی به جهت داشتن توکل و امید به پروردگار از اضطراب و نگرانی دور می ماند و در طوفان سختیها و بلاها لرزان نمی گردد. سلامت روانی فرد و جامعه همیشه یکی از زمینه های رشد و تکامل آن جامعه بوده است. در نگرش اسلامی، توجه به بهداشت و سلامت جسمانی و روانی یکی از مهم ترین مسائلی است که مورد تأکید فراوان قرار گرفته و هر آنچه که برای رسیدن انسان به کمال و رشد و سلامت لازم است، در آن تبیین گردیده.یکی از نیازهای اساسی انسان، شناخت سبک و شیوه دستیابی به زندگی آرام و توأم با سلامت جسمی و روانی و نیز راه های پیشگیری از گرفتار شدن به بیماریهای روانی است. در آموزه های دینی، این دو نیاز جزء اهداف اساسی به شمار رفته و به آنها توجه ویژه ای شده است. در این راستا شناخت و التزام عملی به آموزه های دینی، این دو هدف اصلی را تأمین خواهد کرد.

بنابراین به یقین می توان گفت که تأمین نیازهای روانی و عاطفی در گرو معنویت و دین نهفته است . لذا در تعریف معنویت می توان چنین گفت نوعی باور و رویکرد به جهان هستی که بر اساس آن یک روح مطلق و با کرامت بر پهنه اصلی حاکمیت دارد.

همچنین احساس با معنا بودن جهان هستی حیات انسان و رابطه انسان و جهان به گونه ای که بتوان تفسیری معنوی از جهان ارائه کرد، می تواند تعریف دیگری از معنویت باشد.

به طور قطع همه ما می دانیم که با توجه به تعریف اخیر، معنایی که  ما انسانها از رویدادها و محیط اطراف خود داریم در شکل و روند زندگی مان و هچنین اتخاذ شیوه زندگی اعم از کار کردن، رابطه با دوستان، انتخاب همسر و ازدواج، فرزند پروری و .. تاثیر مستقیم دارد.

حال با این اوصاف سعی داریم در این مقاله به بررسی تاثیر معنویت در زندگی خانوادگی و فرزند پروری بپردازیم:

به طور کلی عقاید مذهبی و معنوی نقش مهمی در نحوه برخورد افراد با شادی‌ها و سختی‌های زندگی دارند. ایمان ممکن است به فرد حسی از هدفمندی بدهد و اصول راهنمایی برای زندگی را در اختیار او بگذارد.

اگر به ریشه های بیماریهای روانی جامعه دقت کنیم، به یکی از علل آن؛ یعنی ضعیف بودن ارتباط انسانها با خدا می رسیم

هنگامی که خانواده‌ها با موقعیت‌های سخت مانند مشکلات سلامت اعضای‌شان روبه‌رو می‌شوند، اعتقادات و اعمال مذهبی می‌تواند به آنها کمک کند با احساس عجز و نومیدی مقابله کنند، معنا و نظم را به زندگی‌شان باز گردانند و حسی از تسلط بر موقعیت را به دست آورند. معنویت برای برخی از خانواده‌ها

منبع : tebyan.net