10 نکته ضروری در مورد تماشای تلویزیون
1- بهتر است کودکان زیر چهار سال در معرض نور زیاد، زننده و صدای گوش خراش وسایل ارتباط جمعی قرار نگیرند. زیرا علاوه بر این که قادر به برقراری ارتباط بین تصاویر و اطلاعات داده شده نیستند، در اثر موسیقی بلند و وقایع پرسر و صدای روی صفحه تلویزیون، دچار سردرگمی میشوند.
2- کودک باید بتواند به هنگام مشاهده ی یک برنامه یا پس از آن، درباره ی برداشتهای خود صحبت کند.
3- مشاهدات کودک، شدیدا بر روی او تاثیر میگذارد. اجبار به ساکت نشستن در حین تماشای یک برنامه، هیجان کودک را غیر قابل تحمل میسازد.
4- اگر گفتگو درباه برنامههای تلویزیونی شکل وظیفه به خود بگیرد، کودک لذت خود را برای این کار از دست میدهد.
5- بهتر است تماشای تلویزیون یک عادت روزانه نباشد. زمان تماشای تلویزیون برای کودکان پیشدبستانی، حداکثر باید سی (30) دقیقه و برای کودکان دبستانی حداکثر یک ساعت باشد.
6- یک حد مجاز زمانی را در طول هفته در نظر بگیرید و به کمک فرزند خود برنامههای مناسب را برای اینمدت معین انتخاب کنید.
7- برنامهها باید با سن و رشد کودک مطابق باشند.
8- کودکان نباید تا پیش از رفتن به تختخواب، تلویزیون تماشا کنند. در غیر این صورت استنباطها و برداشتهای هضم نشده، در خواب به سراغشان آمده و آنها را راحت نمیگذارند.
9- اگر کودکان اجازه داشته باشند همراه والدین خود فیلمبرداری کرده یا عکاسی کنند، اولین تجربیات خود را در رابطه با فیلم و صدا کسب میکنند.
10- بهتر است کودک با اتفاقاتی که در وسایل ارتباط جمعی میافتد، تنها رها نشود. همنشینی بزرگترها یا دوستان، حتی در مقابل تلویزیون نیز به کودک قدرت و اطمینان میبخشد.
منبع : tebyan.net