این جمله آنقدر در همه دید و ازدیدهای «قدم نورسیده» تکرار می شود که والدین گمان می کنند یک قانون غیرقابل تغییر است. تازه مادران باورشان می شود بزرگ ترین بلا و مصیبتی که ممکن است یقه وقت و انرژی شان را بگیرد، بغلی شدن بچه است و همه تلاش شان را می کنند که با وجود خواست قلبی خودشان و گریه های نوزاد ، تسلیم نشوند و تا می توانند کودک را در گهواره یا تختش همراهی کنند و از در آغوش گرفتن او امتناع می کنند.
bxs3شاید شما هم از آن دسته والدینی هستید که گمان می کنید از لحظه تولد باید عزمتان را جزم کنید تا کودکی لوس تحویل جامعه ندهید و یک انسان قوی و شجاع و خودساخته بارآورید. تصمیم شما قابل درک و ستایش است اما مطمئن باشید تا قبل از 14ماهگی نباید به کودک بیاموزید برای برآوردن خواسته هایی که زبان تقاضایشان را ندارد به گریه های طولانی و جیغ های سرسام آور متوسل شود. او حتی تا قبل از 6 تا8 ماهگی شما را جدای از خودش نمی داند و شما را با خودش یکی می داند. پس بهتر است احتیاجات کودک تان را فورا برایش برآورده کنید.
bxs4اگر نوزادتان خیلی کوچک است حین در آغوش گرفتن او حتما از سر و گردنش محافظت کنید. اگر او را صاف و به حالت ایستاده بغل می کنید حتما با یک دست کمر او را نگه دارید چون نوزاد هنوز آنقدر بزرگ نشده که بتواند بدنش را سفت و شق نگه دارد
شک نکنید که با درآغوش نکشیدن کودک و رهاکردن او به جیغ و فریاد زدن، از فرزندتان یک کودک لوس ساخته اید. چرا؟ چون کودک شما یاد گرفته که برای خواسته هایش باید گریه کند و تا دست به مانور اساسی و جدی نزند، کسی به فریادش نمی رسد. شاید با خودتان بگویید: «آخه تا کی این بچه باید آویزون من باشه، من کار و زندگی دارم». باید به شما بگوییم که اگر دلتان می خواهد بچه ای داشته باشید که همیشه دچار ترس از دست دادن باشد و با احساس عدم امنیت و استرس رشد کند، او را به گهواره و تخت و زمین بسپارید. اما اگر آماده در آغوش کشیدن هستید، تا 14 ماهگی می باید هر زمان که کودک نیاز به آغوش شما دارد، دریغ نکنید.
bxs5در آغوش کشیدن نوزاد لذتبخش است. همه نزدیکان دلشان می خواهد نوزاد شما را بغل کنند. اما والدین و تازه مادرهای حساس معمولا ترس ویژه ای دارند و دلشان شور می زند که کودک را بغل بقیه بدهند. اما کودک شما نیاز دارد که دیگران و اطرافیانش را بشناسد. این مسئله حائز اهمیت است. این بغل کردن ها به کودک شما عشق، احترام و امنیت هدیه می دهد.کاری که شما باید انجام دهید امتناع از بغل کردن نیست بلکه رعایت راه های صحیح بغل کردن نوزاد است.
bxs6شاید باور نکنید که در آغوش کشیدن کودک چه آثار عمیقی در روح و تربیت او دارد. ارتباط جسمی و عاطفی با کودک سبب افزایش اشتهای نوزاد می شود. به جز این، مقاومت او را در برابر عوامل عفونی تقویت می کند. رشد روحی، عاطفی و شناختی کودک بهتر اتفاق می افتد. کودکانی که از صفر تا 2سالگی بیشتر در آغوش بوده اند و نیاز به بغل شدن در آنها ارضا شده است، تکلم بهتری دارند و از اعتماد به نفس بیشتری برخوردارند.
bxs7کودکانی که به هر دلیلی از خوردن شیرمادر محرومند و با شیرخشک تغذیه می شوند نیاز بیشتری به در آغوش بودن دارند؛ چرا که فرصت در آغوش بودن به خاطر شیرخوردن را از دست می دهند و برخی مادران، شیشه شیر را هم وقتی نوزاد در تخت خوابیده یا توی گهواره است به او می دهند اما این اشتباه است.
bxs8شاید باور نکنید که در آغوش کشیدن کودک چه آثار عمیقی در روح و تربیت او دارد. ارتباط جسمی و عاطفی با کودک سبب افزایش اشتهای نوزاد می شود
نظر روانشناسان کودک و پژوهشگران، عکس نظر عامه مردم است. آنها معتقدند که نوزاد باید بغلی باشد. نه فقط موقع شیر دادن که در هر فرصت دیگری خوب است که کودک در آغوش کشیده شود. یعنی کار درست این است که نوزاد را در روزهای اول روی سینه مادر بخوابانید تا او صدای قلب مادر را بشنود و اگر مادر شرایط جسمی مناسبی ندارد، پدر این کار را انجام دهد و اگر پدر هم نمی تواند دیگر نزدیکان حتما او را در آغوش بگیرند.
bxs9به محض این که نوزادی متولد می شود انگار که مادر او به طور طبیعی می داند چطور باید فرزند خود را در آغوش بگیرد. با کدام دستش بچه را بغل کند و با چه دستی از کدام قسمت از بدن او محافظت کند. با این حال در آغوش گرفتن نوزاد باید ها و نباید ها و البته انواعی دارد که در این مطلب به برخی از آن ها اشاره می شود:
1. هرگز بچه را طوری بغل نکنید که دو دستان شما روی شکمش قرار بگیرد طوری که پا هایش آزاد باشد و به روبه رو دید داشته باشد. در واقع شما بچه را از شکم بغل کرده اید و دستان تان را دور شکمش حلقه کرده اید؛ کاری که باعث می شود ناخودآگاه فشار زیادی به شکم و معده نوزاد شما بیاید و در بلند مدت برایش دردسرساز شود. پس از چنین روشی بپرهیزید.
بنا به گزارش آکاایران : 2. به منظور آرامش بخشیدن به نوزادتان راه خاصی برای بغل کردن او وجود دارد. در این روش باید از دست مسلط خود استفاده کنید. سر نوزاد باید کف دست مسلط شما قرار بگیرد و بقیه بدن او روی ساعد و بازوی تان باشد و حتی الامکان به بدن شما نزدیک شود. برای محافظت هر چه بیشتر از نوزادتان دست دیگر را روی بدن او حائل کنید تا در صورت نیاز از آن دست هم برای نگهداری بچه استفاده کنید.
3. در آغوش گرفتن گهواره ای برای مواقعی مناسب است که شما می خواهید فرزندتان را شیر بدهید. در این روش سر نوزاد شما باید روی بازوی تان قرار بگیرد. ساعد همان دست تان باید زیر بدن نوزاد قرار بگیرد. در عین حال باید پشت باسن فرزند خود را با کف دست نگه دارید تا کوچولوی شما در شرایط امن شیر بخورد.
4. دست مسلط خود را به حالت صندلی زیر باسن بچه قرار بدهید طوری که نوزاد روی دست شما بنشیند. دست دیگر را دور بدن نوزاد حلقه کنید بدون اینکه هیچ فشاری به بدن او بیاید و فقط جنبه محافظت داشته باشد. به این ترتیب نوزاد شما به فضای روبه رویش کاملا مسلط است و دید کافی دارد. البته این نوع بغل کردن برای بچه های بزرگ تر مناسب است که می توانند سر و گردن خود را کنترل کنند.
5. اگر نوزادتان گریه می کند و نق می زند با یک نوع خاص از بغل کردن می توانید او را آرام کنید. در این روش باید سر نوزاد را روی شانه تان بگذارید تا بچه به حالت خمیده در آغوش شما قرار بگیرد. در این حال با یک دست قسمت پایینی بدن او را نگه دارید و با کف دست دیگر از سر او محافظت کنید.
6. اگر نوزادتان خیلی کوچک است حین در آغوش گرفتن او حتما از سر و گردنش محافظت کنید. اگر او را صاف و به حالت ایستاده بغل می کنید حتما با یک دست کمر او را نگه دارید چون نوزاد هنوز آنقدر بزرگ نشده که بتواند بدنش را سفت و شق نگه دارد.
منابع:
همشهری دو - مریم کمالی نژاد/مجله شهرزاد