به نقل از آکاایران: به همان اندازه که اسباب بازی های مناسب می توانند باعث رشد فکری کودک شوند اسباب بازی های نامناسب خطرات جدی برای سلا مت کودک به همراه دارند. با ما همراه شوید و مطالبی در مورد خرید اسباب بازی های فکری برای کودکان را مطالعه کنید.
بازی فکری
آکاایران: برای نوزادان خیلی کوچک که هنوز توانایی بازی ندارند، بهترین وسایل، اسباب بازی هایی برای نگاه کردن و یا گوش دادن هستند. سعی کنید اسباب بازی های کودک دارای رنگ های روشن باشند. رنگ روشن باعث جلب توجه بیشتر کودک می شود.
از آنجاییکه خرید اسباب بازی و بازی فکری غالبا برای کودکان انجام میشود مسایل مهمی است که در خرید باید توسط والدین یا خریدار مورد توجه جدی قرار گیرد.
بدانیم و آگاه باشیم که متاسفانه به غیر از کالاهایی که از مبادی رسمی وارد کشور میشوند که ملزم به دریافت استاندارد ا ز سازمان استاندارد ایران هستند تقریبا تمام کالا های ایرانی و همچنین بسیاری از کالاهای چینی که به صورت قاچاق وارد ایران میشوند ،متولی خاصی برای تست استاندارد آن بازی فکری یا اسباب بازی وجود ندارد، لذا به این موارد توجه جدی مبذول فرمایید:
1)ارزیابی کالا از نظر ظاهری :اسباب بازیها و بازیهای فکری برای کودکان نباید دارای لبه های تیز و برنده باشد،بعضی از بازیهای فکری و اسباب بازیها را حتی با بو کردن، میتوان به کیفیت نا مطلوب آنها پی برد. بسیاری از عروسکها و اسباب بازیها وبازیهای فکری که وارد ایران میشود از مواد بازیافتی تهیه میگردد که میتواند موجب آسیب های جدی پوستی وتنفسی شود.تولید کنند گان این محصولات گاهی اوقات با استفاده از رنگهای صنعتی و غیر مجاز( از نظر استاندارد بازی های فکری و اسباب بازی) چنان براقیت و جذابییتی ایجاد مینمایند تا ذهن شما را گمراه نمایند.
2)درمورد کالاهای خارجی به این موارد توجه نمایید:
-کالا دارای بارکدی مشخص باشد که ابتدای بارکد هر کشور معرف سازنده آن کالا میباشد.
3)از خرید بازیهایی که اورجینال آنها موجود است خودداری فرمایید به چند دلیل:
- افرادی که به سراغ کالاهای تقلبی میروند غالبا افرادی سود جو هستند که میخواهند از زحمات و کارکرد صاحب اصلی برند یا کالا سو استفاده نمایند.
-مطمین باشید که هیچ قیمت پایینی بی دلیل نیست و یک برند تمام جوانب را برای قیمت گذاری یک کالا در نظر میگیرد و اگر بتواند قیمتی پایین تر برای کالای خود درنظر میگیرد پس کسی که کالایی تقلبی تولید میکند مطمینا از یک چیزی کم گذاشته است:خلاقیت، کیفیت،طراحی ،جعبه مناسب و باکیفیت و مهمترین مساله پایمال کردن حقوق طراح آن بازی فکری یا اسباب بازی.
-با نخریدن کالاهای تقلبی، شما به رشد خلاقیت و شکوفایی صنعت بازیهای فکری و اسباب بازی کمک خواهید نمودزیرا آن شرکت یا فرد را مجبور به نو آوری خواهید نمود.
تحقیقات نشان داده از زمانی که نوزاد توانایی دیدن، بوییدن و شنوایی را به دست می آورد، می توان با در اختیار گذاشتن اسباب بازی های مناسب آنها، این توانایی ها را در وجودشان افزایش داد و استعداد نوزاد را شکوفا کرد. براساس همین تحقیقات، تناسب نوع اسباب بازی ها با سن رشد کودکان به مراتب مهم تر از تعداد و تنوع آنهاست.
بنابراین به خاطر بسپارید اسباب بازی باید به متناسب با سنین مختلف طراحی شده باشد که باعث فکر کردن و رشد تخیل کودک شده و او را با مفاهیمی چون رنگ، بو، صدا و... آشنا کند. پس اگر بازی با اسباب بازی مورد نظرشما برای دلبندتان سخت باشد، او خسته می شود و اعتماد به نفسش کم خواهد شد و در نهایت آن را در گوشه ای به حال خود رها می کند، این در حالی است که اگر این وسیله خیلی ساده هم باشد کودک بدون فکر کردن و افزایش قدرت تخیل با این وسیله بازی می کند و دوباره همان آش و همان کاسه.
سه تا پنج سالگی؛ به دست آوردن مهارت های جدید و شبیه سازی زندگی بزرگسالان ویژگی اصلی این رده سنی از کودکان است؛ بنابراین کار با ابزار زندگی روزانه و نقاشی کردن بخش عمده ای از وقت کودکان را در این سن به خود اختصاص می دهد. خمیربازی، آبرنگ، مداد رنگی، لوازم تعمیرات، لوازم نجاری، لوازم خیاطی و آشپزی، انواع پازل، قطار برقی، جعبه های مختلف بازی بهترین ابزاری است که می توانیم در اختیار آنها قرار دهیم. البته به خاطر داشته باشید استفاده از اسباب بازی های الکترونیک (رایانه ای) در این رده سنی به هیچ عنوان توصیه نمی شود، زیرا به اعتقاد کارشناسان این نوع اسباب بازی با توجه به کنجکاوی و نیاز به تجربه های تازه در این دوره سنی مفید نیست، بلکه باعث کاهش حس کنجکاوی کودکان خواهد شد. از سوی دیگر کارشناسان با توجه به نزدیک شدن دوره پیش دبستانی و انرژی سرشاری که در کودکان وجود دارد، فعالیت های فیزیکی و ورزش را برای کودکان توصیه می کنند.
یک تا سه سالگی؛ این مقطع که به گفته کارشناسان دوران کنجکاوی و تحرک کودکان است، مهم ترین زمان برای به کارگیری درست اسباب بازی است؛ بنابراین کتاب انتخاب اول خواهد بود، سپس می توان لوازم موسیقی، ماشین های متحرک، حوضچه های توپ، اتومبیل، بیل و سطل، لگو، پازل و عروسک را برای این رده سنی در نظر گرفت. اما فراموش نکنید با توجه به کنجکاوی بیش از حد کودکان در این دوره، ایمنی اسباب بازی را جدی بگیرید و با انتخاب دقیق خود، سلامت دلبندتان را تضمین کنید.
شش تا دوازده سالگی؛ حس تکامل و رشد در این رده سنی باعث می شود کودکان به بازی هایی که سریع به نتیجه می رسد علاقه مند باشند. بنابراین تجربه های شغلی و بازی های فکری گزینه های اول این رده سنی خواهد بود. خرید اسباب بازی های خشن مثل تفنگ های ترقه ای یا لوازمی از این دست را متخصصان و کارشناسان مناسب نمی دانند و به والدین توصیه می کنند نسبت به بازی های رایانه ای نیز بی تفاوت نباشند. هرچند این بازی ها در برخی موارد نتایج مثبتی هم به همراه خواهند داشت. اما با توجه به رشد اندام و البته استخوان بندی کودکان، ورزش می تواند مهم ترین گزینه برای بازی کودکان باشد که نباید نسبت به آن بی توجهی داشته باشیم. بنابراین سعی کنید در انتخاب لوازمی چون اسکیت، اسکوتر، راکت تنیس، توپ یا از این قبیل لوازم آنها را به ورزش تشویق کنید.
گردآوری: بخش کودکیاری آکاایران