آکاایران: Warning: strpos(): Empty needle in /home/asemooni/public_html/wp-includes/media.php on line 1088
گام هایی که باید بردارید
1ـ به کودکتان بیاموزید تا سپاسگزار و قدردان چیزهای جذاب، معمولی و ساده ای باشد که زندگی به او می بخشد. چیزهای ساده ای مثل حباب، آدامس، طناب بازی، آدم برفی، پشمک و… که او را سرگرم می کند، همچنین او را متوجه طبیعت اطرافش کنیم و از او بخواهید تا زیبایی های طبیعت را ببیند. از آواز پرنده ها و درختان و کوه و دریا همگی شایسته قدردانی هستند.
2ـ از کودکتان بخاطر کارهای خوبش تشکر کنید. برای هر کار خوبی که برای دیگران انجام داده است از او تشکر کنید، او را به آغوش بگیرید و بگویید «ازت ممنونم، بی نهایت دوستت دارم.»
ـ الگوی رفتارش باشید. قدردان کارهای حتی کوچک همسرتان، دوستتان، نزدیکانتان و همسایگان باشید و این قدردانی را در مقابل فرزندتان نیز نشان دهید. این احساسات را نسبت به نزدیکانتان بیشتر نشان بدهید چون کودکتان باید سپاسگزاری از نزدیکان و کسانی که به آنها وابستگی عاطفی دارد را جدی بگیرد. او نباید فکر کند وقتی کسی را دوست دارد دیگر نیازی به تشکر از او ندارد. به خاطر محبتی که از دیگران می بینید از آنها قدردانی کنید.
ـ برای کودکتان داستان هایی درباره ارزش قدردانی بگویید. هر چند که می توانید از رسانه های آموزشی استفاده کنید اما هیچ چیز قابلیت و تاثیر کتاب خواندن آن هم با صدای شما را ندارد.
3ـ به کودکان یاد بدهید که بخاطر آزادی عملش خوشحال باشد. به او یاد بدهید که آنچه در خانواده به عنوان حق انتخاب، حق تحصیل و حق بازی دارد اگرچه جز حقوق واقعی او هستند اما او باید قدردان کسانی باشد که حقوق او را رعایت می کنند. زیرا همیشه کسانی هستند که از همین حقوق اولیه نیز بی بهره اند. این آموزش ها به کودک کمک می کند تا در آینده مسولیت پذیر باشد و زمانی که خودش در جایگاه پدر یا مادری قرار گرفت حقوق و آزادی های فرزندش را رعایت کند و در اجتماع نیز شهروند خوبی باشد.
ـ داستان ها و افسانه های فراوانی درباره کودکانی که از حقوق اساسی شان محروم بوده اند وجود داردشما می توانید نمونه های فراوانی نظیر داستان بی نوایان، ماه پیشونی و… را برایش بخوانید.
6ـ کودکتان را تشویق کنید تا یک دانه از حبوبات یا بذر یک سبزی را بکارد و از آن مراقبت کند. او یاد می گیرد که آنچه شما از سختی پرورش و رشد یک محصول غذایی می گویید تا چه اندازه است.
ـ به او اجازه بدهید تا با شما آشپزی کند. این مشارکت او را با ارزش زمان و انرژی ای که شما برای پخت غذا صرف می کنید آشنا می کند. این کار به کودک درک بیشتری برای اینکه چرا باید سپاسگزار نعمت غذا باشد می دهد.
7ـ کودک تان را قدردان طبیعت اطرافش بار بیاورید او باید نعمت تابش خورشید، وجود درختان، ابر و باران را بداند و سپاسگزار باشد.
9ـ اهمیت و ارزش زندگی در کنار دیگران را به کودکتان بفهمانید. به او بگویید که او نمی تواند تنها بماند و تکامل و بقا در ارتباط با دیگران است. بنابراین صرف نظر از اینکه دیگران چه محبت و خیری نسبت به او دارند قابل احترام و ستایش هستند و انسان ها فارغ از رنگ و نژاد و تفاوت های فرهنگی با یکدیگر برابرند و باید به آنها احترام گذاشت و هر زمانی که از دیگران به او محبت و خیری می رسد آنها شایسته احترام و قدردانی بیشتری نسبت به دیگران هستند.
10ـ به کودک کمک کنید تا خودش را بیشتر دوست داشته باشد و به خودش احترام بگذارد. او باید بداند که شایسته بهترین چیزها و تجربه ها در زندگی است. به او بگویید او فرد مهمی برای شماست و یکی از تاثیرگذارترین افراد زندگی شما بوده است و به همین دلیل باید خودش را بسیار دوست اشته باشد.
11ـ به فرزندتان یاد بدهید تا مثبت فکر کند. به او بگویید همه چیز مبتنی بر نگرش ماست واگر او بتواند نگرش درستی به جهان و اتفاقات اطرافش پیدا کند ارزش احترام و سپاسگزاری را می فهمد.