آکاایران: درباره روش تربیتی کودک تان با آرامش حرف بزنید

وقتی اطرافیان در تربیت فرزند مان دخالت می کنند !

درباره روش تربیتی کودک تان با آرامش حرف بزنید

اختصاصیآکا ایران:  

وقتی برای اولین بار می خواهید طعم پدر و مادر شدن را بچشید، احتمالا با دخالت های اطرافیان رو به رو می شوید. به تازگی صاحب فرزند شده اید و از زندگی لذت می برید اما مساله ای که شما و همسرتان را اذیت می کند، نظرات و دخالت های ضد و نقیضی است که اطرافیان به شما ارائه می دهند. از این که پدر و مادر و اطرافیان خود و همسرتان درباره جزئیات و نحوه تربیت فرزندتان نظر می دهند احساس خوبی ندارید و نمی دانید در این شرایط چگونه رفتار کنید.

این مشکل تقریبا برای تمام زوج هایی که به تازگی صاحب فرزند شده اند به وجود می آید. باید به این مساله توجه داشته باشید که الزاما تمام توصیه های اطرافیان و خصوصا پدر و مادر شما درست و اصولی نیست اما می توان از دل آن نکاتی را به دست اورد که به مدیریت بهتر خانواده کمک کند. باید بدون این که باعث رنجش و ناراحتی آنها شوید یا روابط تان را دچار چالش کنید، صحبت ها و نظرات شان را بشنوید و اگر فکر می کنید کاربردی هستند، از آنها استفاده کنید، بدون این که هیچ آسیبی به رابطه شما با آنها وارد کند.

درباره نظرات خود حرف بزنید

ریشه خیلی از اختلافات و سوء تفاهمات در بیان نکردن نکاتی است که شما از آنها با خبرید اما از دیگران پنهان می کنید. این مساله درباره تربیت فرزندان در حالی که اطرافیان و بستگان نظرات متناقض خود را بیان می کنند، به خوبی صادق است. اگر می بینید که خانواده شما یا همسرتان هر باری که وارد خانه تان می شوند نظرات خاص تربیتی شان را بیان می کنند باید با آنها در کمال ارامش و احترام صحبت کنید و با این که نظرات شان مهم و قابل احترام است، این مساله را روشن کنید که شما به عنوان پدر یا مادر کودک به یک سری اصول و قوانین پایبند هستید و نمی توانید آنها را نادیده بگیرید. حتی این نگرش می تواند در قبال همسرتان هم مطرح شود. مثال می گویید بهتر است به جای دو تکه لباس، سه لباس تن نوزادتان کنید اما همسرتان نظر  دیگری دارد. با او درباره دلیلی که فکر می کنید درست و منطقی است صحبت کنید تا همسرتان مساله را درک کند.

نظرات دریافتی از دیگران را به اختلاف نکشانید

نباید اجازه دهید تنش و ناراحتی بین شما و خانواده تان درباره روش های تربیتی مورد نظرتان به اختلاف تبدیل شود و باید سعی کنید اوضاع به حالت اول برگردد. وقتی فکر می کنید ممکن است بین شما تنش و اختلاف ایجاد شود، روش و نگرش تربیتی که برای فرزندتان در نظر گرفته اید را بیان کنید و از خانواده و اطرافیان تان بخواهید که درباره نظرات و روش های تربیتی شان حرف بزنند. نباید در بحث تربیت فرزندتان و این که چه روش ها  و استراتژی های تربیتی را به کار بگیرید باعث رنجش خاطر اطرافیان شوید.

وقتی اطرافیان در تربیت فرزند مان دخالت می کنند ! -آکادخالت اطرافیان در تربیت فرزند

در بحث تربیت نگاه تیز بینانه داشته باشید

شاید مادر یا پدر شما و همسرتان به عنوان مامان بزرگ و بابا بزرگ به طور پنهانی نکاتی را به کودک گوشزد کنند که با روش تربیتی شما منافات داشته باشد. در صورتی که ممکن است کودک از این مساله راضی باشد اما شما به عنوان والدین کودک باید در این باره تصمیم بگیرید. اگر فکر می کنید عملکرد پدر و مادرتان در روند تربیتی فرزندتان اختلال ایجاد می کند ارتباط تان را با مامان بزرگ و بابابزرگ محدودتر کنید. توجه داشته باشید که این  ارتباط نباید به یک باره قطع شود بلکه باید آن را برای مدتی کمتر کنید.

منبع :