آکاایران: علائم و رفتار های کودک بیش فعال
کودک بیش فعال چه رفتاری دارد
اختصاصیآکا ایران:
بیش فعالی به اختصار ADHD اختلالی است که در 8 تا 10 درصد کودکان بروز می کند . علائم بیش فعالی شامل کمبود توجه و تمرکز، پرتحرکی، نترس بودن و بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می باشد. بیش فعالی در پسران بیشتر دیده می شود و علائم آن از سال های اولیه رشد یعنی قبل از مدرسه آغاز می شود. این اختلال در سه نوع بروز می کند:
- در نوع اول کودک نمی تواند روی مسائل و بازی کردنش تمرکز و توجه داشته باشد.
- در نوع دوم کودک بسیار پرتحرک و شیطان است.
- در نوع سوم کودک هم بی توجه و هم پرتحرک است.
اختلال بیش فعالی از سه سالگی تشخیص داده می شود و کودک شیرخواری که مبتلا به بیش فعالی است نیز پرتحرک است و دست و پاهای خود را زیاد تکان می دهد، کم خواب و کم غذاست و معمولا بیش از معمول گریه می کند. کودکی که به بیش فعالی مبتلا است نمی تواند یک بازی یا کار را به سرانجام برساند و بازی اش را در نیمه راه رها می کند. کودکان در سن مدرسه برای یادگیری و انجام تکالیف شان به دقت و تمرکز نیاز دارند و کودک بیش فعال که تمرکز و توجه کافی را ندارد در مورد انجام تکالیف، بازی کردن و درس ریاضیات دچار مشکل می شود. این بی توجهی در کودکان بیش فعال در سن مدرسه خودش را نشان می دهد و لازم است که پس از تشخیص، کودک تان را تحت درمان قرار دهید.
علائم دیگری نیز نشان دهنده بیش فعالی در کودکان است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مشکل در انتظار برای رسیدن نوبت شان، راحت گیج و پریشان می شوند، در نشستن و ثابت ماندن مشکل دارند، پرحرف هستند، به صورت پی در پی خیال بافی می کنند، تظاهر به گوش نکردن می کنند، فراموشکار هستند و لوازم شان از جمله کتاب ها و اسباب بازی هایشان را گم می کنند، بیقرار هستند و به خود می پیچند، در نشستن و ثابت ماندن مشکل دارند. البته اگر این علائم در کوتاه مدت از کودک بروز کند نشان دهنده بیش فعالی نمی باشد.
عوامل زیادی منجر به بیش فعالی کودکان می شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- زنان بارداری که معتاد ، الکی و سیگاری
- مسمومیت جنین در دوران بارداری
- کودکانی که خواهران یا برادران بیش فعال دارند
- نوزادهای نارس و زودرس
- نوزادهایی که در محیط آلوده رشد کرده و متولد شده اند
کودکان بیش فعال زندگی سختی را برای خود و والدین شان به وجود می آورند.
- بیش فعالان در مدرسه و کلاس با دیگر کودکان و مربیانشان مشاجره و درگیری دارند.
- ریسک معتادشدن و الکلی شدن در افراد بیش فعال بیشتر خواهد بود.
- این کودکان عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند.
- در برقراری ارتباطات و تعاملات با همسالان و والدین شان مشکل دارند.
- در رابطه با فعالیت هایشان ممکن است صدماتی به آنها وارد شود.
تنبیهی که به کودک بیش فعال خود می توانید بدهید این است که از او بخواهید کاری را که نیاز به توجه و تمرکز دارد، انجام دهد. از او بخواهید با هم یک بازی فکری یا یک مساله ریاضی را انجام دهید. کودک بیش فعال می خواهد هر کاری انجام دهد به جز تمرکز کردن روی یک مساله ریاضی یا بازی فکری. علاوه بر شیوه های درمانی که از سوی متخصصان و روان پزشکان ارائه می شود، راهکارهای ساده تری نیز وجود دارد که والدین کودک بتوانند در منزل برای کودک بیش فعالشان به کار بگیرند.
باآکا ایران همراه باشید تا در فرصتی دیگر راهکارهای درمانی کودک بیش فعال را بیان کنیم .
در این مورد خواندن مقاله "کودک بیش فعال را چگونه تربیت کنیم" را به شما پیشنهاد می کنیم.