آکاایران: با فرزند کلاس اولی تان به این صورت رفتار کنید
قابل توجه والدین کلاس اولی ها !
اختصاصیآکا ایران:
وقتی کودک کلاس اولی تان به مدرسه می رود، او را همراهی کنید زیرا ممکن است فرزندتان اضطراب داشته باشد و نداند مدرسه چگونه جایی است. اما زمانی که او را همراهی می کنید احساس آرامش و امنیت خواهد داشت. در مسیر مدرسه با او درباره خصوصیات مثبت مدرسه حرف بزنید و خاطرات مثبت و جالب دوران دبستان را تعریف کنید.
نباید فرزندتان را از مدرسه ، معلم یا هم کلاسی ها بترسانید بلکه از او بخواهید به حرف های معلمش گوش دهد و نحوه اطاعت از معلم را برایش بازگو کنید . زمانی که از مدرسه به منزل می آید ، شما یا همسرتان به استقبال او بروید و به وضعیت تغذیه اش رسیدگی کنید .
این کار را باید تا زمانی انجام دهید که به مدرسه عادت کند . تغذیه سالم و مقوی مانند میوه ، لقمه نان و پنیر و گردو به او بدهید تا در زمانی که گرسنه می شود بخورد . حتما به او صبحانه دهید تا بعد از خوردن صبحانه به مدرسه برود . بنا بر تحقیقات این کار تاثیر زیادی در یادگیری فرزندتان دارد .
نحوه دوست پیدا کردن را به او یاد دهید
از همان کلاس اول باید به او یاد دهید چگونه دوست پیدا کند و حتی مهم تر از آن چه کسی را به عنوان دوست انتخاب کند . والدین معمولا از دوستان فرزندشان ناراضی هستند اما خودشان هم آموزشی در این زمینه به او نداده اند .
کودک تان با رفتن به کلاس اول وارد اجتماع می شود و باید در این دوره اجتماعی شدن و دوست پیدا کردن را یاد بگیرد . به فرزندتان آموزش دهید که در همان ابتدا بچه های باهوش و با ادب را پیدا کند و با آنها دوست شود .
به ظاهر فرزندتان اهمیت دهید
باید فرزندتان را با ظاهر آراسته ، تمیز و مرتب به مدرسه بفرستید و به او یاد دهید لباس هایش را مرتب و تمیز نگه دارد . البته برای این کار نیاز نیست او را مضطرب کنید .
تمام وسایلی که هم کلاسی ها به مدرسه می برند را برای او فراهم کنید تا ناراحت نشود ، احساس کمبود نداشته باشد و جلوی دوستانش خجالت نکشد .
روی انجام تکالیف فرزندتان نظارت داشته باشید
نباید برای نوشتن تکالیف و مشق به او فشار بیاورید . اما در عین حال انجام تکالیف باید با نظارت شما انجام گیرد و برای این کار برنامه ریزی داشته باشید . البته به او فشار نیاورید تا با اذیت کردنش از درس و مدرسه دلسرد شود .
باید کاری کنید که از یادگیری و انجام تکالیفش لذت ببرد . در حین انجام تکالیف دقت کنید که بفهمید مهارت و توانمندی اصلی کودک تان در چه زمینه ای است . ببینید به چه درس هایی علاقه دارد و به انجام چه تکالیفی رغبت نشان می دهد . اگر بتوانید توانمندی و مهارت های او را شناسایی کنید در آینده در انتخاب رشته تحصیلی و شغل می توانید کمک کننده باشید .
باید بدانید قرار نیست کودک تان همان چیزی شود که شما یا همسرتان آرزو دارید . قرار نیست فرزند تان آرزوهای برآورده نشده شما را برآورده کند . او باید به دنبال آرزوهای خود باشد و توانمندی هایش را آشکار کند .
نگهداری از وسایل مدرسه را به او بیاموزید
اگر فرزندتان پاک کن ، مداد یا دیگر وسایلش را در مدرسه گم کرد از او بخواهید که به دنبال آنها باشد و حتی با کمک دوستان و معلم وسایلش را پیدا کند .
باید از همان کلاس اول نگهداری درست از وسایل و لوازم تحریر را به او یاد دهید . نحوه استفاده از مداد ، پاک کن و مداد تراش را به او بیاموزید زیرا او نحوه استفاده از آنها را بلد نیست .
رقابت سازنده را به او یاد دهید
به فرزندتان آموزش دهید به جای حسادت ورزیدن و یا رقابت مخرب با همکلاسی ها با خود رقابت کند . یعنی وقتی در زمینه درس یا یادگیری مهارت های جدید پیشرفت می کند او را تشویق و یا نوازش کنید .
اگر نسبت به دیگر کودکان عقب است با معلمش یا مشاور تحصیلی مشورت کنید تا عملکرد بهتری داشته باشد و اعتماد به نفسش حفظ شود .هیچ وقت او را با دیگر همکلاسی هایش مقایسه نکنید زیرا این مقایسه تخریب کننده است .
علاوه بر آن هیچ وقت کودک تان را به دلیل انجام ندادن تکالیف تنبیه نکنید بلکه شیوه انجام صحیح تکالیف را به او بیاموزید . او نباید از درس و مدرسه بترسد یا مدرسه را هیولا بداند .
در مسیر تغییرات آموزشی قدم بردارید
بین روش درس خواندن ما با روش تدریس کلاس اولی ها تفاوت است . برای این که فرزندان میان روش شما و معلمش سردرگم و گیج نشود خودتان را با روش های جدید هماهنگ کنید .
برای این منظور جلساتی در مدرسه برای والدین برگزار می شود که می تواند کمک تان کند . علاوه بر آن می توانید با معلمان صحبت کنید تا فرزندتان میان روش شما و روش های جدید آموزشی سردرگم نشود .