آکاایران: رشد مهارت های اجتماعی کودک با تخیل سازی

قوه تخیل کودک تان را تقویت کنید

رشد مهارت های اجتماعی کودک با تخیل سازی

اختصاصیآکا ایران:  

سالهای اولیه دوران کودکی تاثیر به سزایی در زندگی کودک دارد. وقتی با کودک نوپا بازی می کنید، آواز می خوانید و ... مغز او رشد می کند. کودکان تان را به انجام فعالیت های محرک تشویق کنید تا ارتباطات زیادی در مغزش ایجاد شود. وقتی این ارتباطات شبکه هایی را در مغز ایجاد می کند به او قدرت فکر کردن و یادگیری می دهد. این زمان خوبی برای رشد ذهنی کودک نوپای تان است و باید او را به استفاده از تخیل تشویق کنید.

چطور کودک را به سمت تخیل تان سوق داد ؟

خواندن کتاب های تصویری در مورد اشیاء و افراد ناآشنا و کنار هم قرار دادن آنها سبب ساخت فانتزی های کودک تان می شود. وقتی کودک تان به طور غریزی به دنبال تخیلات باشد به تدریج دایره لغاتش زیاد می شود. باید کتاب هایی برای او بخوانید که عکس های رنگی و بزرگی داشته باشد و در زمان کتاب خواندن موارد دیگری را به قصه اضافه کنید. برای مثال هنگام کتاب خواندن برای او صدای حیوانات یا صدای خاص هر یک از شخصیت ها را در آورید. از تلویزیون و سی دی زیاد استفاده نکنید زیرا این ابزارها تخیل آماده را به خورد کودک می دهد. باید بگذارید ذهن کودک خود تخیلات را بسازد.

داستانی از خودتان برای او بخوانید

بهتر است داستان ها ساخته و پرداخته خودتان باشد تا مسیر تخیلات را به کودک تان نشان دهید و به او بگویید چگونه شخصیت سازی کند. در این داستان از کودک به عنوان شخصیت اصلی استفاده کنید تا بهتر بتواند احساسات و تخیل تان را درک کند. او به زودی می تواند خودش داستان بسازد. شاید روزهای اول از گفته های شما تقلید کند اما به تدریج یاد می گیرد چگونه خیال پردازی کند.

برای تقویت تخیل کودک چه داستان هایی بخوانیم

می توانید هر داستانی برای او بخوانید تا باعث رشد تخیلاتش شوید. مثلا می توانید حوله ای بردارید و آن را همانند کلاه پادشاه کنید. یا با حیوانات اسباب بازی یک بیمارستان حیوان یا یک مزرعه درست کنید. تقویت قدرت تخیل کودک با استفاده از ابزارهای ساده تحقق می یابد. هر چقدر فرزندتان برای ایجاد شخصیت های خاص کنش بیشتری داشته باشد بهتر است. برای این که مطمئن شوید ایده های جدیدی به ذهن کودک تان می رسد او را با انسان ها و مکان های واقعی بیشتر رو به رو کنید.

کودک از بازی های تخیلی چه چیزی یاد می گیرد ؟

وقتی کودک قادر باشد یک داستان ساختگی با شخصیت های مختلف بسازد، مهارت های اجتماعی و کلامی خود را رشد می کند. حتی با بازی مجدد سناریو احساس و عواطف خود را هم درگیر می کند. او خیال پردازی را با تصور یک قهرمان انجام می دهد و این کار به او احساس قدرت می دهد که می تواند هر چیزی که می خواهد باشد. نباید زیاد درباره تخیلاتش از او سوال بپرسید به جای این کار نظر دهید و او را تشویق کنید. بهتر است به او اجازه دهید تخیلاتش را به هر سمتی که می خواهد ببرد. وقتی شرایط برای تقویت و پرورش تخیل کودک مهیا شود، او توانایی و مهارت حل مساله را کسب می کند. نباید تصور کنید این کار اتلاف وقت است زیرا وقتی کودک به سنین نوجوانی و بزرگسالی می رسد بهتر می تواند چالش های پیش روی خود را حل کند.

منبع :