آکاایران: جملاتی که نباید در مقابل کودک به کار ببرید !
این جملات تربیت کودک را دچار مشکل می کند
اختصاصیآکا ایران :
گاهی والدین یک جمله را با هدف تشویق کردن کودک خیلی تکرار می کنند ، غافل از این که این جملات نه تنها تاثیر مثبتی روی تربیت کودکان شان ندارد بلکه به آن ها آسیب نیز می رساند .
در ادامه جملاتی که هیچ وقت نباید به کودک تان بگویید را معرفی می کنیم :
کارت با تمرین بهتر خواهد شد
شاید تکرار یک کار باعث بهتر انجام شدن آن شود اما تکرار کردن سبب می شود کودک تان برای این که کار خود را به بهترین نحو انجام دهد فشار زیادی به خود بیاورد . این جمله این مفهوم را به کودک می رساند که اگر در انجام کاری اشتباه کردی یعنی به قدر کافی تمرین نداشته ای !
کارت عالی بود
بنا بر تحقیقات جملاتی چون "چه پسر خوبی" یا "کارت عالی بود " بعد از هر کار خوبی که کودک تان انجام می دهد نه تنها او را وابسته تایید شما می کند بلکه سبب می شود او نتواند به انگیزه و توانایی خود تکیه کند .
زودباش
وقتی کودک تان برای انجام کارهایش عجله نمی کند ، شما با گفتن جمله زودباش و عجله کن به او استرس زیادی وارد می کنید . باید به جای گفتن این جمله لحن کلام تان را آرام کنید و به او بگویید : بهتر است کارمان را زودتر به انجام برسانیم یا بهتر است عجله کنیم . این جمله به کودک می فهماند که شما هم عجله دارید .
تو حالت خوب است
وقتی کودک تان زمین می خورد و دستش خراش بر می دارد و گریه می کند ، شما می خواهید او را آرام کنید و به او القا کنید که اتفاقی نیفتاده و حالش خوب است . اما آیا می دانید این جمله حال کودک را بدتر می کند ؟ وقتی کودک تان گریه می کند که حالش خوب نیست . پس شما باید احساسات او را درک کنید . او را در بغل بگیرید و با گفتن " درد داشت نه ؟ " او را آرام کنید ، سپس دستش را پانسمان کرده و با یک بوسه او را به بازی کردن تشویق کنید .
برای خرید آن پول نداریم
شاید گاهی کودک تان بخواهد برای او اسباب بازی جدیدی بخرید و شما با گفتن جمله " پول نداریم " خود را راحت کنید . این جمله به کودک می فهماند که شما نمی توانید هزینه های زندگی را خود مدیریت کنید و کودک می ترسد که در آینده فرد فقیر و بی پولی شود .
مواظب باش !
وقتی کودک تان در پارک از وسایل بازی استفاده می کند مرتب به او می گویید " مراقب باش " . او جمله سبب می شود او تمرکز کمتری داشته باشد . اگر در زمان بازی کردن کودک احساس نگرانی دارید به او نزدیک تر شود و تا جای ممکن ساکت بمانید .
تا وقتی غذایت را نخوری از شکلات خبری نیست
این جمله باعث می شود کودک تان احساس نگرانی داشته باشد و از غذا خوردن هیچ لذتی نبرد . به جای این جمله تهدید آمیز به او بگویید " اول غذایت را تمام کن و بعد شکلات بخور " .
من رژیم دارم !
اگر نگران اضافه وزن تان هستید این نگرانی را پیش خود نگه دارید . اگر فرزندتان متوجه شود که شما درگیر اضافه وزن هستید ، تصویر بدی از اندام خود در ذهن خواهد داشت . شاید او نیز نسبت به وزن و تناسب اندام خود حساس شود . پس به جای این که به او بگویید " چون چاق شده ام ، غذا نمی خورم " بگویید " من غذای سالم می خورم تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشم "
اجازه بده کمکت کنم
وقتی کودک تان تلاش زیادی می کند تا با اسباب بازی هایش یک ساختمان بسازد خیلی طبیعی است که بخواهید کمکش کنید . اما نباید وسط بازی او به کودک بگویید بیا کمک کنم و به این صورت توانمندی او را زیر سوال ببرید . با این کار او همیشه در انجام وظایف و کارهایش به شما وابسته خواهد بود .
با افراد غریب حرف نزن
خیلی از کودکان واهمه ای از غریبه ها ندارند وحتی بغل آنها هم می روند . اگر فرد غریبه رفتار خوبی با او داشته باشد ، در نظر کودک ناشناس و غریبه نخواهد بود . نباید کودک را از غریبه ها بترسانید و به او بگویید چیزی از دست غریبه ها نگیر ، بلکه باید با لحن آرام و منطقی کاری که باید انجام دهد را برای او توضیح دهید .