آکاایران: به کودک تان در ازای انجام وظایف پاداش بزرگ ندهید

نکاتی مهم برای تشویق کردن کودکان

به کودک تان در ازای انجام وظایف پاداش بزرگ ندهید

اختصاصیآکا ایران :

تربیت درست کودک از جمله مهم ترین مسئولیت های والدین است . والدین برای تربیت صحیح به اطلاعات مفید نیاز دارند و صحبت در این باره بسیار قابل احترام است . آیا می دانید در چه شرایطی باید کودک را تنبیه یا تشویق کنید تا تاثیر پذیری بالایی داشته باشد .

ندا شیخی کارشناس ارشد روانشناسی درباره انواع تشویق کردن کودکان می گوید : تشویق باید به صورت پاداش ، انجام یک کار لذت بخش ، تایید و تحسین کلامی باشد تا رفتارهای خوب تکرار شده و تداوم داشته باشد . در ادامه چند نکته مهم را درباره تشویق کردن کودکان ارائه خواهیم کرد تا تاثیر پذیری بیشتر و با دوام تری داشته باشد .

*اگر می خواهید برای یاد دادن مهارت یا رفتاری از تشویق کردن استفاده کنید ، در مرحله اولیه یادگیری باید پاداش به صورت بلادرنگ و مداوم باشد . یعنی اگر می خواهید به فرزندتان یاد دهید که همیشه اتاق خود را مرتب کند باید برای هر بخش از جمله جمع کردن اسباب بازی ها ، جمع کردن لباس ها ، مرتب کردن تختخواب و .. به او پاداش کوچکی دهید .

*کودک را به صورت قراردادی تشویق کنید . مثلا با کودک تان قرار بگذارید : هر وقت اسباب بازی ها را بعد از بازی جمع کردی یک برچسب جایزه می گیری و وقتی ستاره هایت به 10 رسید هر چیزی که بخواهی برایت می خرم .

این روش سبب می شود کودک در زمان مناسب از والدین توقع داشته باشد و میزان پاداش نیز برای او کاملا مشخص باشد .

*نباید همیشه کودک تان را به یک صورت تشویق کنید ، مثلا همیشه برای او اسباب بازی نخرید . باید بین کار انجام شده کودک و پاداش او تناسب خوبی ایجاد کنید . مثلا نباید برای انجام وظایف کودک به او پاداش بزرگی دهید ، زیرا این کار باعث پرتوقع بار آمدن و بی انگیزه شدن کودک در برابر پاداش های کوچک خواهد شد .

*باید در رفتارتان نهایت صداقت و درستی عمل را در انجام وظایف به عهده بگیرید . نباید به کارهایی که کودک تنها به خاطر پاداش گرفتن به صورت ناقص انجام داده یا به خاطر پاداش به دروغ و ریاکاری متوسل شده بی توجه باشید .

*برای تقویت رفتارتان تا جای ممکن از تقویت مثبت بهره بگیرید . مثلا باید به کودک تان بگویید : اگر تکلیفت را به موقع انجام دهی ، می توانی با دوستت بازی کنی . درست نیست بگویید : اگر تکلیفت را ننویسی سرت داد و بیداد می کنم و تنبیه ات می کنم .

منبع :