آکاایران: نکات مهم تغذیه کودکان بیش فعال

اختلال ای دی اچ دی یا همان بیش فعالی مسئله ای است که بسیاری از والدین برای رفع آن مدام راه حل جستجو می کنند ، راه حل هایی که بایستی حتما توسط متخصص و پزشک ارائه شود.یکی از این راه حل ها برنامه غذایی و تغذیه بیش فعالی است که حذف و اضافه کردن برخی موراد به روند طبیعی آن تا حد قابل توجهی کارساز خواهد بود.تغذیه بیش فعالی

تغذیه بیش فعالی ،۵غذایی که باید بخورید و ۵ غذایی که باید از خوردن انها اجتناب کنید
برخی مشکلات هستند که اغلب از دوران کودکی شروع می شوند و در نوجوانی و سنین بالا گسترش می یابد . این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد :

بی قراری و بی تابی زمانیکه نشسته اید
به راحتی پریشان شدن به واسطه چیزهای نامربوط و بی اهمیت
فراموش کردن فعالیت های روزانه
داشتن حالت مود ثابت
عدم داشتن صبر در هر زمینه ایی

این علائم بالا اکثرا با استفاده از داروها درمان می شوند که استفاده از این داروها می توانند در کاهش و بهبودی این علائم موثر باشند . با این حال ، مواد غذایی نیز می توانند نقش مهمی در مدیریت این علائم دارا باشند . در این مقالعه از نمناک قصد داریم تا به شما در بهبودی این علائم توسط رژیم غذایی کمک کنیم . جهت اطلاع بیشتر از این موضوع ادامه مطلب زیر را بخوانید .

تغذیه بیش فعالی ،مواد غذایی که نباید بخورید

۱-شکر:

اگر شما از آن دسته از افراد هستید که از شکر استفاده می کنید باید بدانید که استفاده از شکر می تواند منجر به چاقی و دیابت شود .
اگر شما می خواهید از علائم بالا رهایی یابید باید از خوردن شکر اجتناب کنید و همچنین شکر می تواند باعث افزایش قندخون شود که نتیجه آن مبتلا شدن به برخی مشکلات می باشد . توصیه می شود که از مقدار کمی شکر استفاده کنید ، اگر از شکر کمی استفاده کنید سطح تمرکز شما کاهش می یابد .

آکاایران: نکات مهم تغذیه کودکان بیش فعال

۲-گلوتن :

اگر بدن شما به گلوتن حساس باشد خوردن نان ، سیرینی و دسر می تواند بر مغز شما تاثیر داشته باشد . پس یک رژیم بامحدودیت گلوتن را امتحان کنید و ببینید که بدن شما به گلوتن چگونه واکنش نشان می دهد .

۳-لبنیات :

برخی افراد نیز به لبنیات آلرژی دارند . اگر بدن شما به لبنیات حساسیت دارد ، خوردن لبنیات می تواند بر روی مغز شما تاثیر بگذارد و منجر به

علائم بالا در شما شود . پس یک رژیم با محدودیت لبنیات را امتحان کنید و ببینید که واکنش بدن شما در این امر چه خواهد بود .

۴-غذاهای رنگی :

غذاهایی که از رنگ های خوراکی در آن استفاده شده است چه برای افرادی که علائم بالا را دارند و چه کسانی که علائم بالا را ندارند توصیه می شود از خوردن آنها اجتناب کنید چرا که این مواد غذایی بسیار مضر هستند و می توانند سلامتی را به خطر بیندازند .
۵-مکمل های مصنوعی :
شیرینی های مصنوعی بسیاری از علائم سلامتی را به مرور زمان از بین می برند . همچنین تحقیقات نشان داده اند که شیرین کننده های مصنوعی – شیمیایی می توانند در فیزیولوژی تاثیربگذارند که این منجر به آسیب رساندن به مغز می شود بنابراین از این شیرینی های مصنوعی – شیمیایی باید خودداری نمایید .

تغذیه بیش فعالی موادغذایی که باید از آن ها استفاده نمایید

۱-غذاهایی که حاوی امگا ۳ هستند :

سعی کنید از چربی های خوب و سالم مانند امگا ۳ استفاده کنید تا بدن و ذهن سالمی داشته باشید و این چربی ها برای بدن ضروری هستند . مطالعات نشان داده اند که استفاده از امگا ۳ می تواند در بهبودی حافظه موثر باشد . مواد غذایی مانند آووکادو ، گردو و سبزیجات که تعدادی از مواد غذایی هستند که حاوی امگا ۳ هستند و می توانند برای سلامتی مفید باشند . سعی کنید میزان چربی های مضر را تا حد امکان کاهش دهید چرا که ممکن است سلامتی شما را به خطر بیندازند که در غذاهای فست فود یافت می شوند .

۲-غذاهای غنی از آهن :

با توجه به مطالعاتی که در سال ۲۰۰۴ صورت گرفت ، کمبود آهن می تواند منجر به علائمی که در ابتدای مقاله به شما گفتیم می شود . پس مواد غذایی که حاوی آهن می باشند را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا سالم تر بمانید وبرخی از این مواد غذایی عبارتند از اسفناج ، عدس ، کنجد و …

۳-غذاهای غنی از پروتئین

پروتئین ها توانایی افزایش تمرکز و بالانس کردن سطح قند خون را دارند .همچنین به مغز نیز کمک می کند و به نحوی در عملکرد آن موثر است . بنابراین از غذاهایی چون عدس ، لوبیا ،سبزیجات به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا میزان پروتئین بدنتان تامین شود .

نکات مهم تغذیه کودکان بیش فعال نکات مهم تغذیه کودکان بیش فعال

۴-غذاهای پروبیوتیک :

خوردن غذاهای پروبیوتیک بر سلامت مغز و روده بسیار موثر هستند . اگر شما در روده دچار مشکل شده اید توصیه می شود از غذاهای پروبیوتیک در رژیم غذایی خود اضافه کنید .

۵-غذاهای حاوی ویتامین B

استفاده از ویتامین B در کاهش علائمی که در ابتدای این مقاله به شما بیان کردیم بسیار موثر هستند . این ویتامین ها میزان متابولیسم کربوهیدرات را تنظیم می کنند و در عملکرد سیتسم عصبی موثر خواهند بود . بینابراین استفاده از غذاهای حاوی نخود فرنگی ، حبوبات ، اسفناج در رژیم غذایی خود اضافه کنید .

همه عوامل ایجاد کننده بیش فعالی بچه

عوامل پیدایش اختلال بیش فعالی در کودک از دوران جنینی و حتی زمینه ارثی نیز دارد و با مقداری پیشگیری و مراقبت می توان آن را کنترل کرد ،می توان از بیش فعالی کودک در جهت مثبت و مفید استفاده کرد

یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: ژنتیک، استرس های دوران بارداری، زایمان طولانی، عفونت های حاملگی و اتفاقاتی که از نظر جسمانی، موقع تولد برای جنین رخ می دهد، در ابتلا به اختلال بیش فعالی و نقص تمرکز مؤثر است.

جواد علاقبند راد، با اشاره به اختلال بیش فعالی و نقص تمرکز، اظهار داشت: بیش فعالی و نقص تمرکز، اختلال در سیستم های تنظیمی، شناختی، هیجانی و کنترلی است به این معنی که فرد مبتلا نمی تواند هیجان ها، تکانش ها، افکار و عوامل شناختی به ویژه تمرکز و توجه خود را تنظیم کند و در معرض حواس پرتی، فراموشی و کنترل هیجانات است.

وی افزود: ممکن است رفتارهای فرد مبتلا متعادل نباشد، زیرا زود جوش می آورد و نمی تواند هیجانات خود را کنترل کند.

* فرد مبتلا در حال دویدن نیست اما نمی تواند به مدت کافی یک جا باشد

این متخصص حوزه بهداشت روان، گفت: بیش فعالی و نقص تمرکز در دوران کودکی با بیقراری، پرتحرکی شدید، گوش ندادن به حرف اطرافیان مخصوصاً معلمان، درجاتی از مقابله جویی و ضعف تحصیلی مشخص می شود.

وی ادامه داد: اختلال در نوجوانی با تمایل به ریسک طلبی، تنوع طلبی، توجه به کارهای متفاوتی که فرد مبتلا هیچ کدام از آنها را به طور کامل انجام نمی دهد، خود را بروز می دهد؛ همچنین پر تحرکی و بیش فعالی به بیقراری تبدیل می شود، فرد مبتلا در حال دویدن نیست اما نمی تواند به مدت کافی یک جا باشد.

علاقبند راد گفت: به تدریج که فرد مبتلا بزرگ می شود، اختلال بیش فعالی و نقص تمرکز خود را به صورت عدم موفقیت های مختلف در جنبه هایی از زندگی مانند شغلی، خانوادگی و رفتار بین فردی که موفقیت در آنها لازم است، نشان می دهد.

وی افزود: در دوران بزرگسالی، بیش فعالی مساوی با ناموفقیت است، اگر دیگران یا فرد مبتلا مروری به گذشته داشته باشد، چنین استنباط می کند که باید موفق تر از آنچه که امروز است، باشد.

* اهمیت درمان دارویی در سنین پایین زیاد است

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان اظهار داشت: درمان مبتلایان دارویی و غیردارویی است و اهمیت درمان دارویی در سنین پایین زیاد است، زیرا کنترل حرکات اضافه و تمرکز برای ارتباطات اولیه و درس خواندن حیاتی است بعد از آن به تدریج درمان های غیر دارویی اهمیت بیشتری پیدا می کند.

وی افزود: در دوران کودکی والدین باید در درمان همراهی دارا باشند و توسط پزشک متخصص تحت آموزش قرار گیرند.

این متخصص حوزه بهداشت و روان تصریح کرد: برخی درمان های نوین که برای تقویت قوای شناختی به خصوص حافظه و جنبه های مختلف تمرکز هستند، مورد بحث بوده و هنوز به طور کامل بررسی نشده اند.

* شکلات به بهتر شدن اشتها کمک می کند

علاقبند راد با اشاره به جنبه ژنتیکی قوی که اختلال بیش فعالی و نقص تمرکز دارد، اظهار داشت: والدین این کودکان درجاتی از اختلال را نشان می دهند، حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد والدین مبتلایان به بیش فعالی به این اختلال مبتلا هستند.

وی ادامه داد: به جز ژنتیک عوامل دیگری مانند استرس های دوران بارداری، بارداری دشوار، زایمان طولانی، عفونت های حاملگی و اتفاقاتی که از نظر جسمانی، موقع تولد برای جنین رخ می دهد، در ابتلا به اختلال بیش فعالی و نقص تمرکز مؤثر است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نگرانی های والدین مبتلایان به این اختلال بی اشتهایی کودکانی است که دارو مصرف می کنند، بر این اساس استفاده از داروهای ترکیبی، همراه کردن دارو با غذا و کم کردن غذاهایی که کالری بالایی داشته و حجم کمتری دارند، مانند شکلات به بهتر شدن اشتها کمک می کند؛ همچنین بهترین زمان برای مصرف ریتالین که داروی اصلی اختلال بیش فعالی و نقص تمرکز است، همراه با غذا یعنی حین خوردن غذاست.

.

منبع : https:portal-rangi.com