آکاایران: کودکان حاضرجواب و دروغ گو را  ادب کنید

روش های تربیت کودکان حاضرجواب و دروغ گو

آکاایران: روش های تربیت کودکان حاضرجواب و دروغ گو

کودکان حاضرجواب و دروغ گو را  ادب کنید

اختصاصی بیست ستون:

دروغ گویی، تقلیدهای منفی، حاضرجوابی، بی احترامی به بزرگترها، بی ادبی، بی تفاوتی به احساسات خانواده و اطرافیان و خبرچینی از ویژگی ها و خصوصیات اخلاقی بعضی از کودکان می باشد. اگر کودکی بی پرده در میان جمع بزرگترهای حاضر شود و درتمامی مسائل اظهار نظر و حاضرجوابی کند، بسیار عصبانی تان خواهد  کرد و اطرافیان تحمل رفتارهای او را نخواهند داشت. کنارآمدن با کودکان سرکش که رفتارهای زشتی دارند، بسیار طاقت فرساست خصوصا اگر راهکارهای پدرومادر کارایی خود را از دست داده باشد و کودک به هیچ وجه از پدرومادرش حساب نبرد. چهار رفتار ناپسند که در میان کودکان شایع می باشد را بیان و در مورد هر یک راهکارهای مهار این رفتارها را ارائه می کنیم ...


لجبازی ویژگی است که کودک با گریه کردن، جیغ زدن، فحش دادن و پرتاب کردن اشیا می خواهد در برابر رفتارهای اطرافیان واکنش نشان دهد. این رفتار در کودکانی بروز می کند که اعتماد به نفس کافی ندارند و همسالان و دوستانشان را از خود بالاتر و بهتر می دانند. کودک لجباز گاهی رفتارهایش را از والدین الگو برداری می کند. در این جا راه هایی را برای مهار کودکی که به منظور جلب توجه دست به لجبازی می زند را ارائه می کنیم.

کودک لجباز

قدم اول : اگر هدف کودک از لجبازی جلب توجه است می توانید  او را مهار کنید. اگر از او درخواست کردید کاری انجام دهد و کودک با لجبازی از انجام آن امتناع کرد بار دیگر از او بخواهید " اگر توانستی این کار را انجام بده ". با این لفظ کودکی که با لجبازی به دنبال جلب توجه است به دنبال هدفش می گردد.

قدم دوم : اگر کودک لجبازتان با شما همراهی نمی کند باید رفتارهای او را بررسی کنید و ببینید که لجبازی عادت اوست یا با این کار احساس آرامش می کند؟ برای شناخت رفتارهای او می توانید از مشاور کودک بهره ببرید.

 

کودکانی که گستاخانه رفتار می کنند

میان رفتارهای گستاخانه کودک و رفتارهایی که ناشی از صداقت و نیازهای کودک می باشد، مرز باریکی وجود دارد که باید این دو را به خوبی از هم  جدا کنید. مثلا جملات کودک مانند " از این لباس خوشم نمی آید " یا " صدای تلویزیون اذیتم می کند" جز رفتارهای گستاخانه کودک نمی باشد زیرا او با بیان این جملات انتظاراتش را صادقانه با شما مطرح می کند. برای رفتارهای گستاخانه از مصادیقی چون بددهانی، پرخاشگری، پرتاب کردن اجسام، مسخره کردن، بی تفاوتی و بی توجهی استفاده می کند.

در مقابل رفتارهای گستاخانه کودک تان نیازهای او را بی پاسخ بگذارید مثلا به او بگویید نمی توانم تو را به خاطر رفتارهای گستاخانه ات تفریح ببرم. حتی اگر او برای رفتارهایش عذرخواهی کرد، عذرخواهی اش را قبول نکنید اما به این خاطر با او مهربان باشید و بگذارید پیامد کار زشتش را تجربه کند.

 

کودکانی که حاضرجوابی می کنند

بعضی از کودکان در مقابل رفتارهای اطرافیان واکنش های بی ادبانه و زشتی چون زبان درازی، حاضرجوابی و شکلک در می آورند. مثلا از کودکی که خواسته می شود اتاقش را تمیز کند به شما می گوید "می خواهم اتاقم کثیف باشد. اگر ناراحت می شوی خودت تمیز کن".

گاهی کودک متوجه نمی باشد که صحبت کردن او بی ادبی و حاضر جوابی است. برای مهار رفتارهای او رفتارهای جایگزین را به او آموزش دهید و به او بگویید جملاتی که بیان می کند مودبانه نیست و برایش جملات جایگزین انتخاب کنید. به  او بگویید به جای این که بگوید من اتاق کثیفم را دوست دارم می تواند بگوید که الان برای تمیزکردن اتاق آمادگی لازم را ندارم یا چند ساعت دیگر این کار را انجام می دهم. باید در برابر بی ادبی و  حاضرجوابی کودک عصبانی نشوید و تنها در این زمان با او صحبت نکنید. او را به حال خود رها کنید تا درباره رفتارش فکر کند اگر او رفتارش را در موقعیت مشابه تکرار کرد قاطعانه به او نه بگویید و صبر کنید تا رفتار مناسبی نشان دهد.

 

کودکانی که بی پروا دروغ می گویند

اگر کودک تان برای هر رفتاری بی پروا دروغ می گوید شاید به این دلیل است که از رفتارهای پدرو مادرش الگوبرداری می کند. از کودک تان بخواهید صادق باشد و توضیح دهید که دروغ گویی می تواند کودک و شما را به دردسر بیندازد. وقتی دروغ می گوید سوالات اخلاقی از او بپرسید و سعی کنید وجدانش را بیدار کنید.

کودک گستاخ

ابتدا باید دلیل دروغ گویی تان را درک کنید. گاهی بعضی از کودکان برای پنهان کاری دروغ می گویند و گاهی برای شاد کردن دل والدین شان این کار را انجام می دهند برای این که کار اشتباهشان را به گردن دیگری بیندازند. در این مواقع باید به او  اطمینان دهید که اگر صداقت داشته باشد در مقابل رفتارهای او کمتر عصبی می شوید. می توانید برای دروغ گویی او جریمه در نظر بگیرید مثلا اگر دروغی می گوید او را یک روز از تماشای تلویزیون منع کنید و با این کار عادت دروغ گویی او را ترک دهید.

.

منبع :