آکاایران: کودکان بیشتر اوقات درخواست های والدین شان را نادیده می گیرند و تنها زمانی که خودشان بخواهند، کاری را انجام می دهند. همین مسئله در اغلب اوقات، مشکل ساز می شود و حتی اختلافات متعدد و فراوانی را میان پدر و مادر به وجود می آورد. برای داشتن یک کودک حرف گوش کن به راهکارهای این بخش توجه کنید. پس در ادامه با چاره کار همراه باشید.

  •  علاوه بر اینکه می تواند عذاب آور باشد، می تواند شرایط شرم آور و گاهی حتی خطرناک نیز ایجاد کند. تصور کنید به کودک خود می گویید که در خیابان ندود زیرا می بینید که ماشینی در حال آمدن است، اما او گوش نداده و اعتنایی به شما نمی کند. کاملاً مشهود است که این سناریو می تواند منجر به فاجعه ای بزرگ شود.
    نکته های مربوط به اینکه چگونه کودکان خود را مطیع و فرمان بردار کنید پیچیده هستند، اما والدین آن ها را در کنار کودکان خود یاد می گیرند. هیچ وقت از این موضوع نترسید که در زمان نیاز اصلاحات مناسبی انجام دهید. پدر یا مادر بودن می تواند سخت باشد، اما راهنمایی کودکان در مسیر درست تضمینی است که آن ها زندگی موفقی دارا باشند. نکات زیر به شما کمک می کنند تا کودکان خود را متقاعد کنید که از دستورات و راهنمایی های شما اطاعت کنند.
  • راه هایی را بررسی کنید که منجر به برقراری ارتباط با فرزندتان می شود؛ لحن صحبتف نوع کلمات و حتی زبان بدن شما تاثیر مهمی در روابط شما با فرزندتان دارد؛ پس باید با لحن ملایم و صدایی آرام صحبت کنید، لبخند بزنید و مهربان باشید.
  • زمانی که کاری از فرزندتان می خواهید، از فاصله دور با او صحبت نکنید، نزدیک او بروید و در حالی که او را نوازش می کنید، درخواست تان را مطرح کنیدو از کلمات و جملات ساده و کوتاه استفاده کنید و با کنایه و پیچیده صحبت نکنید. زیرا کودک شما جملات ساده را متوجه می شود نه جملات پیچیده و کنایه آمیز را.
  • اگر فرزندتان کاری را که از او خواسته اید انجام نداد، غر نزنید؛ بلکه طوری وانمود کنید که احساس می کنید او انجام آن کار را فراموش کرده است؛ پس بار دیگر با لحن خوب و آرام درخواستتان را مطرح کنید. فاقد شک رعایت نکات ذکر شده، ارتباط شما با کودکتان را بهبود می بخشد و موجب می شود او بیشتر به حرف های شما گوش دهد و خواسته شما را عملی کند.
  • فرزندتان از شما الگوبرداری می کند و زمانی که می بیند شما با همسرتان یا خود او آرام و مؤدب صحبت می کنید و وقتی کاری از شما خواسته شود آن را انجام می دهید، می آموزد که مانند شما رفتار کند.

فریاد نزنید:
وقتی برای نافرمانی و بی توجهی کودک بر سر او فریاد می زنید، تنها کاری که کرده اید این است که به او ثابت می کنید کنترل خود را از دست داده اید. کودک فوراً متوجه می شود او موضع قدرت را در دست گرفته است، و به چیزی که شما می خواستید اهمیتی نمی دهد. وقتی به کودک خود دستور می دهید، خونسرد و محکم بمانید و فریاد نزنید. در نتیجه واکنش این خواهد بود که کودکتان بسیار سریع تر از شما اطاعت می کند.

نقش والدین را داشته باشید:
اغلب والدین نقش خود را به عنوان فردی که صاحب قدرت است از دست می دهند. در هنگام پرورش و تربیت کودکان، آن ها باید متوجه شوند چیزی که شما می گویید اتفاق خواهد افتاد و هیچ بحثی درباره ی آن نباید باشد. در حقیقت، گزینه های بحث یا نافرمانی وجود ندارند. اگر شما از همان اوایل تربیت آن ها را با این طرز برخورد آغاز کنید، اطاعت کردن کودکان از شما بسیار ساده تر است و در سنین کمتری اتفاق می افتد.

– یعنی مانند کودکان صحبت کنید. این تفاوت در رفتار و گفتار شما موجب می شود توجه فرزندتان بیشتر جلب شود و چون از اینگونه لحن صحبت لذت می برد و تکرار آن را دوست دارد،کاری را که از او خواسته اید قطعا انجام می دهد. کودکان از گروه همسالان و هر فردی که بیشتر شبیه آنها باشد، بیشتر الگوبرداری می کنند و حرف شنوی دارند. شما با نظرات کودکتان آشنا هستید و زمانی که کاری از او می خواهید، می توانید با توجه به نظرات و عقاید او برایش دلیل بیاورید و او را قانع کنید. زمانی که کودک نقاط مشترکی میان خود و والدینش می بیند، بیشتر به حرف های آنها گوش می دهد و حتی سعی می کند به والدین خود نزدیک تر شود.

انصاف داشته باشید:
ممکن است بارها این جمله را شنیده باشید: “این قوانین منصفانه نیستند”. در حقیقت، والدین گاهی قوانین، محدودیت ها، و توقعاتی دارند که منصفانه نیستند. سن کودک، سطح بلوغ و شرایط فردی او را در نظر بگیرید تا منصف باشید. به عنوان مثال، اگر دختری دارید که تازه ۱۴ ساله شده است و می خواهد به کلاس رقص برود، در حالی که این کار را قبلاً انجام نداده است، چرا که نه. در این سن، در کنار نظارت تمام مدت، او به حد کافی بزرگ است. با این حال، اگر به او بگویید نه، به این دلیل که او هنوز خیلی بزرگ نشده، ممکن است او در خانه ی یکی از دوستان خود مانده و به طور پنهانی به یک مهمانی برود. به بیان دیگر، قوانینی بگذارید که منجر به شکست یا اشتباه در کودک شما نمی شوند. بدین ترتیب کودکان راحت تر از شما اطاعت می کنند.

عواقب و پیامدها را یادآوری کنید:
کودکان در هر سنی باید بدانند که با نافرمانی، دروغگویی، مخفی کاری، و دیگر رفتارهای منفی، عواقبی در انتظار آن ها خواهد بود. با ایجاد قوانینی برای راهنمایی کودک و مطلع کردن او از عواقب کار، شاید او علاقه ی کمتری به نافرمانی داشته باشد. همچنین شما می توانید با یادآوری این نکته که اهمیت ندادن به حرف های شما منجر به قوانین انضباطی سخت تری خواهد شد آن ها را متقاعد به فرمان برداری کنید.

چگونه می توانیم کودک حرف گوش کنی داشته باشیم - آکاچگونه می توانیم کودک حرف گوش کنی داشته باشیم - آکا

  • گاهی اوقات استفاده از روش های دیگر در کنار صحبت های گفتاری می تواند کمک کننده باشد، به ویژه زمانی که می خواهید کودک را از انجام فعالیت دلخواهش باز دارید. مثلا بگویید: «زمان خواب است!» و سپس با مثلا خاموش و روشن کردن لامپ یا اشاره های فیزیکی همچون قرار دادن دست روی شانه های او و جلب توجهش از عروسک ها به سمت خود، یا مثلا نمایش هایی همچون برداشتن روتختی و مرتب کردن بالش او در رختخواب به او تاکید کنید که باید بخوابد.
  • قبل از انجام تغییرات بزرگ و مهم حتما به کودک خود هشدار دهید. به طور مثال، هنگامی که مشغول بازی با اسباب بازی یا دوستان خود است، پیش از ترک خانه به او یادآوری کنید که: «تا چند دقیقه دیگر می رویم و هروقت صدایت کردم باید بیایی.»
  • اگر به کودک دوساله خود بگویید اسباب بازی هایش را از اطراف اتاق جمع کند، او در جواب فقط غر می زند. بنابراین می توانید این کار را با کمی بازی ترکیب کنید. به طور مثال، بگویید لگوهای زرد خود را در جعبه اش بریز. سپس بگویید: خب! حالا لگوهای قرمز را جمع کن. و به این ترتیب هم با هم بازی و هم اسباب بازی ها را جمع کرده اید.

چگونه می توانیم کودک حرف گوش کنی داشته باشیم - آکاچگونه می توانیم کودک حرف گوش کنی داشته باشیم - آکا

  • شاید روش داد زدن جواب بدهد اما برای کودک هیچ لذتی ندارد. بسیاری از کودکان وقتی با آنها رفتار خوبی دارید بهتر به حرف های شما گوش می کنند. به طور مثال، با صدایی بچه گانه یا خنده دار یا حتی با ریتم یک آهنگ حرف های خود را به کودک بگویید. مثلا مثل آهنگ برای کودک خود آواز بخوانید که : الان وقت مسواکه.
  • برای اینکه کودک کارهایی که می خواهید را انجام دهد می توانید او را تشویق کنید. مثلا بگویید اگر مسواک بزنی می توانی لباس راحتی مورد علاقه ات را بپوشی. به جای اینکه بگویید: اگر مسواک نزنی دندان هایت را کرم می خورد. پس از انجام دستور، کودک خود را تشویق و از اینکه به حرفتان گوش داده است از او تعریف کنید.
  • داشتن رفتار خوب، مهربان و با اعتماد هنگام صحبت با کودک باعث می شود تا بیشتر و بهتر به حرف شما گوش کند زیرا متوجه می شود شما او را دوست دارید و برای شما بسیار ارزشمند است. این روش بسیار موثرتر از روش های تحکم آمیز و جدی است.
  • کودکان زمانی خوب به حرف های شما گوش می دهند که ببینند شما شنونده خوبی هستید. سعی کنید همیشه با احترام و همچون آدم بزرگ به حرف های کودک خود گوش کنید. هنگامی که با شما حرف می زند، به او نگاه کنید و اجازه دهید حرف هایش تمام شود و وسط حرفش نپرید. در مواقعی که مشغول کار یا آشپزی هستید، اینکه بنشینید و به حرف های او گوش کنید آسان نیست. بنابراین، سعی کنید حداقل به او پشت نکنید یا خیلی در اطراف او راه نروید. اینکه به کودک خود بگویید: باید به حرف های من گوش کنی نه هرکاری من می کنم تقلید کنی» هیچ تاثیری در آموزش کودک ندارد.
  • هرچند وقت یکبار با کودک خود در مورد اشتباهاتش صحبت می کنید؟ آیا دوست دارید به حرف های کسی – همچون رئیس یا مدیر – که همیشه به مسایل منفی اشاره دارد، گوش کنید؟ کودک شما بیشتر زمانی تمایل به گوش کردن به حرف های شما دارد که به کارهای خوب او اشاره می کنید. «اسباب بازی هایت را همان اول که از تو خواستم جمع کردی. آفرین» یا «تو رفتار خوبی با دوستت داشتی. من به تو افتخار می کنم.» سعی کنید همیشه روی کارهای مثبت و درست کودک خود تاکید داشته باشید.

منبع: سایت چاره کار

.

منبع : charekar.com