![علت و درمان دیابت کودکان ,[categoriy]](http://cdn31.akairan.com/files/images/20181/2018114225919107240a.jpg)
آکاایران: دیابت کودکان
یکی از نشانه های دیابت در کودکان، کاهش وزن فاقد دلیل مشخص است اگر فرزند مبتلا به دیابتی دارید احتمالا مراقبت برای تان سخت و طاقت فرساست؛ بخش اعظم مراقبت هایی که این بیماری احتیاج دارد به تغذیه و سبک زندگی کودک بر می گردد که مسلما کنترل آن برای بچه های کم سن و سال واقعا مشکل است؛ این راهنما از کشمکش های شما و فرزندتان برای مقابله با دیابت می کاهد.
دیابت نوع ۱
این بیماری در کودکان زیر ۱۱ سال بروز می کند و تا پایان عمر با کودک همراه است و زمانی ظاهر می شود که پانکراس (لوزالمعده) تولید و ترشح انسولین را متوقف می کند.هورمون انسولین به سلول های بدن کمک می کند تا قند را برای تولید انرژی مصرف کنند. انسولین همچنین باعث ذخیره قند در بافت عضله ای، ماهیچه ای و سلول های کبدی می شود. بدن برای انتقال قند از خون به سلول ها به هورمون انسولین احتیاج دارد، اگر بدن با کمبود انسولین مواجه شود قند نمی تواند به سلول ها برسد و درنتیجه سلول ها منبع انرژی نخواهند داشت، بنابراین قند در جریان خون باقی می ماند و سطح قند خون به تدریج بالا می رود و فرد به دیابت مبتلا می شود.
قند خون فرزندتان را به طور منظم چک کنید
لازم است در طول روز چندبار قند خون فرزندتان را اندازه بگیرید: ناشتا، هنگام هر وعده غذایی و قبل از خواب. در این صورت نوسانات قند خون فرزندتان را به طور دقیق در اختیار دارید.اگر فرزندتان بیمار شود باید قندخونش را با فواصل کوتاه تری چک کنید.اگر فرزند دیابتی شما بیمار شده فاقد مشورت با پزشک به او دارویی ندهید.
علایم دیابت نوع ۱ در کودکان
نشانه های کاهش قند خون:
کودک عرق می کند، می لرزد، گرسنه می شود. افت قند خون بسیار سریع اتفاق می افتد و ممکن است چند دقیقه بعد از ورزش یا دریافت انسولین فاقد خوردن غذای کافی، رخ دهد.
نشانه های افزایش قند خون:
کودک گرسنه یا تشنه می شود، تکرر ادرار پیدا می کند، دیدش تار می شود. قند خون در طول روز به تدریج بالا می رود.
آکاایران: علت و درمان دیابت کودکان
مراقب وعده های غذایی فرزندتان باشید
هنگامی که شما سر مقدار کربوهیدراتی که فرزندتان اجازه دارد بخورد، جدیت به خرج می دهید، ممکن است سفره غذا تبدیل به میدان جنگ شود:بهتر است به طور مرتب و منظم با یک متخصص تغذیه ماهر و باتجربه ملاقات داشته باشید تا برنامه غذایی مناسب و اشتها آوری را برای فرزندتان تنظیم کند.یادتان باشد که فرزندتان همیشه کنار شما نیست؛ جشن تولد ها، مهد کودک، کلاس های مدرسه و… بنابراین باید با صبر و حوصله و کمک گرفتن از دو متخصص تغذیه و غدد دل سوز نحوه تغذیه صحیح را به او بیاموزید.
مقدار کربوهیدرات مصرفی او را دقیقا محاسبه کنیداز انسولین های سریع الاثر کمک بگیرید و دوز آن را بنا به آنچه فرزندتان در وعده غذایی اش خورده تنظیم کنید.احساس تشنگی بیش از حد یکی از نشانه های دیابت در کودکان است
تزریق انسولین به فرزندتان را راحت تر کنید
ممکن است لازم باشد فرزندتان در طول روز چندین بار انسولین دریافت کند؛ می توانید از راه کار های زیر استفاده کنید.
انسولین را باید به بافت چربی زیر پوست تزریق کرد.
تا زمانی که فرزندتان خودش بتواند انسولین را برای خودش تزریق کند، شما باید این کار را برای او انجام دهید. تزریق انسولین یکی از کار های روزمره شما و فرزندتان استآماده کردن سرنگ انسولین را خیلی زود یاد می گیرید.ممکن است ابتدا دل تان نیاید سرنگ را وارد پوست فرزندتان کنید.از صحیح بودن دوز انسولین اطمینان یابید؛ به خصوص اگر در یک سرنگ دو نوع انسولین را با هم ترکیب می کنید.
تزریق انسولین را تمرین کنید.
دیابت نوع ۲ در کودکان اگر پانکراس فرد نتواند انسولین کافی بسازد یا بافت های بدن او نتوانند انسولین را به درستی دریافت کنند، بدنش با کمبود انسولین مواجه شده و در نتیجه قند در جریان خون باقی مانده و فرد دچار دیابت می شود. دیابت نوع ۲ به مرور زمان سبب صدمه رسانی به چشم ها، قلب، عروق خونی، اعصاب و کلیه ها می شود و همچنین فرد را در برابر بیماری ها و عفونت های مختلف آسیب پذیر می کند در گذشته پزشکان اعتقاد داشتند که دیابت نوع ۲ تنها بزرگسالان را مبتلا می کند اما امروزه تعداد کودکان مبتلا به دیابت نوع ۲ رو به افزایش است.
عواملی که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در کودکان افزایش می دهد:
چاقی
فعال نبودن
سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت
راههای تشخیص دیابت در کودکان,علائم بیماری دیابت در کودکان
یک آزمایش قند خون ساده می تواند نشان دهد که فرزندتان دیابت دارد یا خیر
علایم دیابت نوع ۲ در کودکان
این بیماری ابتدای پیدایش علایم خاصی از خود بروز نمی دهد اما کودک می تواند نشانه های خفیفی داشته باشد:
تکرر ادرار
احساس تشنگی بیش از حد طبیعی
کاهش وزن فاقد دلیل مشخص
دیابت نوع ۲ چگونه تشخیص داده می شود؟
یک آزمایش قند خون ساده می تواند نشان دهد که فرزندتان دیابت دارد یا خیر. اگر این آزمایش مشخص نکند که فرزندتان دیابت نوع یک دارد یا ۲، پزشک تعدادی آزمایش خون دیگر هم برای او تجویز می کند.
درمان دیابت نوع ۲
قند خون فرزندتان را در زمان های مختلف هر روز ثبت کنید. این جدول به شما کمک می کند تا بدانید هر غذا یا فعالیتی چه تاثیری بر قند خون فرزندتان می گذارد.به فرزندتان یاد دهید تا غذاهای مناسب با بیماری اش را برای خوردن انتخاب کند.باید مقدار کربوهیدرات تمام وعده های غذایی فرزندتان برابر باشد. این روش به ثبات سطح قند خون فرزندتان کمک می کند.در میان انواع گروه های غذایی کربوهیدرات ها بیشترین تاثیر را بر سطح قند خون می گذارند. قند، شکر، غلات، سبزی های نشاسته ای، شیر و ماست کربوهیدرات دارند.از مشاور تغذیه ماهر و با تجربه برای فرزندتان رژیم مخصوص بیماری اش را بگیرید .به فرزندتان کمک کنید فعال تر باشد و زیرنظر متخصص غدد، تغذیه و ورزش برای او تمرینات منظم ورزشی تدوین کنید.پیاده روی بهترین فعالیتی است که می تواند داشته باشد.مراقب باشید فرزندتان داروهایش را در زمان مشخص وبه مقدار تعیین شده توسط پزشک مصرف کند.
پیشگیری از دیابت نوع۲:
حتی اگر فرزندتان سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت را داشته باشد از سنین ابتدای زندگی می توانید با کنترل وزن و فعالیت او جلوی ابتلایش را به این بیماری بگیرید
* بچه ای که بیش از حد احساس تشنگی دارد
البته بچه زیاد شیطنت می کنند و به همین دلیل نیز طبیعی است آب بیشتری مصرف کنند. اما بچه ای که بیش از حد طبیعی دستشویی می رود، بیشتر احساس تشنگی می کند، چون بدن وی نیاز به تامین آب لازم دارد.متخصصان معتقدند که علاوه بر ادرار بیشتر، تشنه شدن مداوم نیز می تواند جزو علائم ابتلا به دیابت باشد. در واقع یک دور باطل نیز شکل می گیرد. هر چه کودکی زیاد آب بنوشد نیاز به ادرار کردن نیز در وی بیشتر می شود. به عقیده ی محققان مایوکلینیک این چرخه می تواند هشدار دهنده باشد.
* بچه ای که بینایی اش مشکل پیدا می کند
انجمنCanadian Diabetes Association عنوان کرده است که دیابت دلیل اصلی کاهش دید و بیماری های چشمی در آمریکای شمالی است. بیماری دیابت روی شبکیه ی چشم و رگ های خونی تغذیه ی کننده ی این عضو را تحت تاثیر قرار می دهد و در طولانی مدت منجر به از دست دادن بینایی می شود.به عقیده ی محققان این عارضه ی بیماری دیابت به شیوه های مختلفی خود را نشان می دهد و بر حسب شرایط هر فردی شدت و ضعف دارد، یعنی از تاری دید شروع شده و حتی امکان دارد باعث نابینایی شود. به گفته ی محققان این مشکل حدود ۲۳ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع یک را تهدید می کند.
* بچه ای که زیاد دستشویی می رود
کار ساده ای نیست که متوجه بشوید فرزندتان بیش از حد طبیعی به دستشویی می رود یا نه! اما اگر متوجه شده اید که فرزندتان زیاد به دستشویی می رود و یا مدام شکایت می کند که نیاز به دستشویی دارد بهتر است کمی هشیارتر باشید.به عقیده ی متخصصان بالا بودن میزان گلوکز یا همان قند در کلیه ها که توسط بدن جذب نمی شوند، باعث افزایش نیاز به دستشویی و دفع ادرار می شوند. در واقع کلیه ها تلاش می کند تا از مازاد قند موجود خلاص شوند، برای همین میزان ادرار بیشتر می شود.
علل دیابت در کودکان,درمان داروریی دیابت کودکان
اضافه وزن کودک,بی تحرکی و سابقه بیماری در خانواده، از عوامل اصلی دیابت کودکان است
* بچه ای که لاغر می شود
اگر در خون کودکی به میزان کافی انسولین وجود نداشته باشد، بدن وی شروع به استفاده از دیگر منابع انرژی (علاوه بر قند) می کند. در نتیجه بدن وی چربی و قند بیشتر می سوزاند و این مسئله می تواند منجر به بروز تغییراتی در ظاهر وی شده و کاهش وزن چشمگیری حاصل شود.به گفته ی محققان زمانی که بدن از چربی ها به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده نکند، اسیدهایی در خون تولید می کند. این پدیده اسیدوکتوز نام دارد و نیاز به دفع سریع دارد. اگر در کودکتان علائمی مانند حالت تهوع، خستگی یا دل درد مشاهده می کنید که دلیل موجهی ندارد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
* بچه ای که بد اخلاق و بی حوصله می شود
اگر متوجه تغییرات زیادی در خلق و خوی فرزندتان شده اید، کمی هشیارتر باشید. احتمال دارد تغییر خلق و خوی بچه ها و بداخلاقی آنها علامت این باشد که میزان قند خون آنها ثابت نیست.به عقیده ی محققان میزان قند خون بالا یا پایین می تواند روی کودکان اثرات متفاوتی بذارد. بالا بودن قند خون در کودکان باعث می شود که احساس بیماری و بی حوصلگی دارا باشند و همان کودکان عاقل و خوب همیشگی نباشند.
* بچه ای که ضعف می کند
خستگی غیرقابل توجیه و طولانی مدت در بچه ها می تواند نشان دهنده ی افت قند خون آنها باشد تا جایی که حتی امکان دارد دچار لرزش شوند.نتایج پژوهشی که در خصوص بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۱ انجام شده است نشان می دهد افرادی که میزان قند خون شان در طول شب دچار افت می شوند، در طول روز احساس خستگی زیادی دارند. به نظر می رسد که افت قند خون اثرات طولانی مدتی داشته باشد، چون افراد مبتلا در انجام کارهای روزمره نیز دچار خستگی زودهنگامی می شوند.اما حواستان باشد که نوروپاتی دیابتی یا آسیب دیدن عصب ها به دلیل قند خون بالا نیز یکی دیگر از علائم خستگی در افراد مبتلا به دیابت است. زمانی که قند خون به مدت زیادی بالا باشد، مشکلاتی مانند سوزن سوزن شدن دست و پا، کرختی و همچنین کاهش حجم عضلات و ضعف در اعضای بدن بروز می کند. با این حال این مشکل بیشتر در افراد بزرگسال دیده می شود و با مصرف الکل و عوامل دیگر تشدید می شود.
منبع : https:portal-rangi.com