تقریبا همه موارد بارداری طبیعی و سر راست، اما ممکن است در شرایطی پزشک شما معتقد باشد که احتمال بروز عوارض برای شما بیشتر است و بنابراین لازم است در دوران بارداری تحت نظارت دقیق قرار بگیرد. ممکن است علت آن وجود یک عارضه پزشکی عمومی در شما یا دوقلو بودن جنین شما باشد. گاهی نیز علائمی بروز می کند که پزشک احساس می کند مراقبت های ویژه لازم است.
کم خونی
بسیاری از زنان قبل از بارداری اندکی کم خون هستند و این امر معمولا به دلیل کمبود آهن است. درمان این مساله برای براوردن نیازمندی های بیشتر بدن در دوران بارداری و نیز خونریزی احتمالی در دوارن زایمان مهم است.
درمان:
سعی کنید با داشتن رژیم غذایی متنوع همراه با غذاهای پرآهن، از این مشکل جلوگیری کنید. اما در دوران بارداری باید از خوردن جگر و فرآورده های آن خودداری کنید.
اگر آزمایش خون نشان دهد که کم خون هستید پزشک ممکن است آهن دارویی تجویز کند . برخی از پزشکان این کار را برای همه ی مادران باردار انجام می دهند. قرص های آهن را بلافاصله بعد از غذا همراه با مایع مصرف کنید، زیرا ممکن است یبوست، اسهال، یا تهوع ایجاد کنند.
دیابت
دیابت باید در دوران بارداری به دقت کنترل شود و قند خون به طور مستمر تحت نظارت قرار گیرد. اگر این کار انجام شود، قاعدتا بارداری بی اشکال خواهد بود.
درمان:
ضروری است قند خون شما پایدار بماند. بنابراین پزشک ممکن است مقدار مصرف انسولین شما را برای دوران بارداری تغییر دهد و خود شما نیز باید توجه خاصی به رژیم غذایی داشته باشید. همچنین ممکن است لازم باشد به دفعات بیشتری به پزشک مراجعه کنید. در برخی از زنان شکل خفیفی از این بیماری برای نخستین بار در دوران بارداری بروز می کند. تقریبا همیشه این عارضه به فاصله کوتاهی پس از زایمان از بین می رود.
نارسایی گردن رحم
در بارداری طبیعی، گردن رحم تا شروع زایمان بسته می ماند. اما اگر به طور مکرر پس از ماه سوم بارداری سقط جنین می کنید، شاید علت آن ضعف گردن رحم باشد که موجب می شود باز شود و کودک از رحم خارج شود.
درمان:
پزشک ممکن است عما جراحی کوچکی را برای بخیه زدن گردن رحم در آغاز بارداری پیشنهاد کند. این بخیه را در اواخر بارداری یا در شروع زایمان می کشند.
پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی)
این عارضه یکی از مشکلات شایع در اواخر بارداری است. علائم هشدار دهنده ی آن عبارتست از : افزایش فشار خون، افزایش وزن بیش از حد، تورم قوزک پا یا پنجه دستها، وجود پروتئین در ادرار. اگر هر یک از این علائم در شما بروز کند ، پزشک شما را تحت مراقبت های بسیار دقیق قرار خواهد داد.
اگر افزایش فشار خون درمان نشود، ممکن است موجب عارضه بسیار خطرناک اکلامپسی شود، که طی آن ممکن است تشنج رخ دهد.
درمان:
در حال حاضر راه موثری برای پیشگیری از پره اکلامپسی وجود ندارد. اگر فشار خون شما افزایش یابد، ممکن است به شما دارویی برای کاهش آن داده شود. استراحت مطلق لازم نیست. اگر علائم شدید باشد ، حتی اگر احساس کنید حالتان کاملا خوب است ممکن است در بیمارستان بستری شوید.
مادران دارای گروه خون منفی
در نخستین مراجعه شما به مطب یا آزمایشگاه از شما آزمایش خون می گیرند.
گروه خون شما مثبت است یا منفی. حدود 15 درصد از افراد گروه خون منفی دارند. اگر گروه خون کودکی که به دنیا می آورید مثبت باشد و گروه خونی شما منفی ممکن است با مشکل مواجه شوید. چرا که گروه خون شما با کودکتان ناشازگار است و این ممکن است در حاملگی های بعدی شما را دچار مشکل کند.
درمان:
اگر نخستین کودک شما دارای گروه خون مثبت باشد و خود شما گروه خون منفی داشته باشید احتمالا به فاصله کوتاهی پس از زایمان به شما واکسنی به نام رگام (آنتی دی) تزریق خواهد شد. با این کار همیشه از بروز اشکال در حاملگی های بعدی پیشگیری می شود. در برخی بیمارستانها واکسن رگام ممکن است در حین بارداری تزریق شود.
گردآوری توسط بخش بارداری ، زایمان، علائم بارداری، علائم زایمان سایت آکاایران