آکاایران: رابطه سونوگرافی بارداری با ابتلا به بیماری ها
انجام سونوگرافی باعث چپ دست شدن نوزادان می شود
اختصاصیآکا ایران :
برای مشاهده وضعیت جنین در داخل رحم مادر در دوران بارداری باید چندین بار سونوگرافی انجام شود . سونوگرافی بارداری توسط امواج فراصوت انجام می گیرد که تعیین کننده جنسیت جنین ، میزان ضربان قلب جنین ، اطمینان از سلامت و جلوگیری از بیماری های مادرزادی می باشد .
در شرایطی که مادر بیماری های دیابتی یا فشارخون بالا دارد یا سن مادر بالای 35 سال است و در بارداری های قبلی مشکلاتی داشته است ، تعداد سونوگرافی بیشتری توصیه می شود .
سونوگرافی بارداری شامل سونوگرافی استاندارد ( رایج ترین شکل سونوگرافی ) ، سونوگرافی واژینال ( برای بارداری های پرخطر 9 ، اکوکاردیوگرافی جنین ( جهت تشخیص نقص های قلبی جنین ) ، سونوگرافی سه بعدی (عکس برداری از جنین و تبدیل آن به عکس های سه بعدی در کامپیوتر ) و سونوگرافی چهار بعدی ( عکس برداری از جنین و مشاهده حرکات جنین در کامپیوتر ) می باشد .
متخصصان زنان و زایمان از هفته 10 به بعد سونوگرافی استاندارد را تجویز می کنند ؛ اگر چه در شرایطی چون تشخیص چند قلو بودن جنین ، سنجش سلامت جنین ، وزن جنین ، سالم بودن جفت ، زمان تقریبی زایمان یا در بارداری های پرخطر نیاز به تشخیص های زودتر از هفته دهم خواهد بود و قبل از هفته 10 سونوگرافی ترانس واژینال تجویز می شود .
سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی نسبت به سونوگرافی استاندارد خاصیت تشخیصی بیشتری ندارد اما مشاهده تصاویر جنین برای پدر و مادرها هیجان انگیز خواهد بود .
درباره رابطه انواع سونوگرافی با سرطان های کودکی ، مشکلات شنوایی ، بیماری های قلبی ، وزن کودک در زمان تولد و ... مطالعات زیادی انجام گرفته است و در این بین میان انجام سونوگرافی و مشکلات ذکر شده هیچ ارتباط خاصی دیده نشده است .
البته در تحقیقی مشاهده شده چپ دست شدن در فرزندان پسری که مادران آنها در طول بارداری سونوگرافی انجام داده اند ، کمی بیشتر است . البته نتیجه این تحقیق توسط دیگر دانشمندان تایید نشده است .
سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی علی رغم شایعات مطرح شده دقیقا مشابه تصویر برداری در سونوگرافی استاندارد است و این تصاویر سه بعدی و چهاربعدی توسط کامپیوتر انجام می شود . بنا بر مراجع علمی هیچ خطری درباره این نوع سونوگرافی ها به اثبات نرسیده است .